Kültür Sanat 27.11.2022 15:54

Keman virtüözü Jülide Yalçın AKM'de

Ülkemizin önde gelen keman virtüözü Jülide Yalçın, Atatürk Kültür Merkezinde 1 Aralık 2022 Perşembe akşamı saat 20.00'da İDSO ile konser verecek.
Keman virtüözü Jülide Yalçın AKM'de

Ülkemizin önde gelen keman virtüözü Jülide Yalçın, Atatürk Kültür Merkezinde 1 Aralık 2022 Perşembe akşamı saat 20.00'da İDSO ile konser verecek.

Dünyaca ünlü Kanadalı Şef Charles Olivieri Munroe'nun yöneteceği konserde Yalçın, Mendelsshon'un ünlü mi minör op.64 Keman Konçertosunu seslendirecek.

BULGARİSTAN'DA HAYRANLIK UYANDIRDI
Yalçın, en son 29 Haziran 2022’de Bulgaristan'ın 100 yıllık - Varna Uluslararası Müzik Festivali’nde ülkemizi temsil etmiş, Georgi Zlatev–Cherkin'inünlü eseri “Sevdana”yı açılış konserinde seslendirerek büyük ilgi ve hayranlık uyandırmıştı. 1 Aralık 2022 Perşembe akşamı saat 20.00 de Atatürk Kültür Merkezi'nde büyük besteci Mendelsshon’un , İskoçya’daki gizemli doğal harikası Fingal Mağarası’ndan etkilenerek bestelediği aynı adlı üvertürü ile başlayacak konserde keman literatürünün en parlak ve en sevilen eserlerinden biri olan, Mendelsshon’un mi minör op.64 no’lu keman konçertosunu yaşamı boyunca sayısız başarıya ve ödüle imza atmış olan, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının başkemancısı Jülide Yalçın hayat verecek. Son olarak ise Dvorak‘ın “Cennetin müziği” sözleriyle övdüğü Joseph Suk’un Peri Masalı Süiti yer alacak. Orkestrayı değerli şef Charles Olivieri Munroe yönetecek.

BAŞARILARLA DOLU MÜZİK KARİYERİ

Jülide Yalçın, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Prof. Murat Tamer' in keman sınıfından dereceyle mezun oldu. Bilkent Üniversitesi yüksek lisans eğitim programında Prof. Suna Kan ile eğitimini tamamladı. Fransa’da Jean Estournet, Veronique Riou, Almanya’da Wilhelm Melcher, Rainer Kussmaul ile çalıştı. Yurda döndüğünde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında göreve başladı. Fulbright bursuyla gittiği ABD'de New England Conservatory of Music ve Longy School of Music’de keman pedagogu Carl Flesch’in öğrencisi olan Prof. Eric Rosenblith ile Sanatta yeterlik ve Artist Diplomalarını tamamladı. Solist Kemancı olarak Tanglewood,Yellow Barn Müzik Festivallerinde konserler verdi, Louis Krasner, Isaac Stern, Benjamin Zander , Itzhak Perlman, Yo-Yo Ma, Seiji Ozawa, Bernard Haitink, Michael Tilson Thomas, Juilliard String Quartet ve György Ligeti, Herman Weiss, Theo Loevendie gibi bestecilerle çalıştı ve eserlerini Carnegie Hall, Jordan Hall gibi ünlü salonlarda yorumladı , aldığı ödüller arasında Who’s Who, The Shoreline Alliance ,Medaille D'or sayılabilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 75. yılı kutlamaları etkinliği altında 39 ülkede Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına konserler verdi. Resital, Solo , oda müziği konserleri yaptığı ülkelerden ABD, Bulgaristan, İsrail, Kanada sayılabilir. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ilk kadın Başkemancısı oldu. Keman Pedagog Shinichi Suzuki keman Eğitim Metodunun Türkiye’de keman eğitiminin daha geniş kitlelere ulaşması amatör ve profesyonel kemancıların küçük yaştan itibaren sertifikalı eğitmenler tarafından yetiştirilmesi için dünyaca başarısı bilinen bu sistemi ülkemizde Uluslararası Suzuki Dernekleri ile iş birliğinde olan ve sertifikaları Dünyaca tanınan ‘’Suzuki Müzik Eğitim Derneğini kurdu. Doçentlik ünvanı bulunan Yalçın, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı ve Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarında da Öğretim üyeliği yaptı. ‘’Kırsaldan Ezgiler ‘’ isimli CD kaydı ve Dünya Gloss Musik Digital platformunda Türk bestecileri eserleri yorumları bulunmaktadır. Jülide Yalçın, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın Başkemancısı'dır.