Kitap 06.06.2023 13:08

"Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto" okuyucusu ile buluştu!

İllüstrasyon çalışması yapay zekâ tarafından yapılan ve bu özelliği ile bir ilke imza atan "Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto" okuyucusu ile buluştu!

Sibel Kırcadere Uslu'nun Genç Destek etiketiyle yayımlanan ilk kitabı “Kehanetteki Çocuk- Suzan Orto” için basın mensuplarının da katılımı ile lansman etkinliği gerçekleştirildi. BPR Guest House Nişantaşı'nda düzenlenen etkinlikte, kitabın okurlarla buluşmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Sibel Kırcadere Uslu, "Kitabım, cesur bir kız çocuğunun, fantastik dünyada geçen ilginç hikayesini anlatıyor” dedi. Uslu, heyecan verici ve büyülü bir macerayı akıcı ve sade dil ile kaleme aldığı Kehanetteki Çocuk – Suzan Orto ile okurlarını masalsı bir evrene davet ediyor.

Sibel Uslu, kitabının okuyucu ile buluşmasının ardından onların hayal dünyasına ışık tutmak için macera dolu hikayesine perde aralayan ortogazete.com ile; kitabın fantastik evrenini sayfaların arasından çıkarıp gerçek dünyada dijitale de taşıdı.

Sibel Kırcadere Uslu’nun kaleme aldığı, her satırında ve sayfasında farklı bir gizemin saklandığı ve tüm görselleri yapay zekâ tarafından çizilen ilk kitap özelliği taşıyan “Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto”, Destek Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı. Kitabın tanıtım etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen lansmana kültür-sanat hayatının önemli temsilcilerinin yanı sıra gazeteci-yazar Nilgün Karataş, gazeteci-yazar Sibel Köklü ve bilim kurgu yazarı Murat K. Beşiroğlu da katıldı.

Görselleştirilmesinde yapay zekânın kullanıldığı ilk kitap

Kitap üzerine keyifli bir sohbetin zenginleştirdiği lansman etkinliğinde konuşan Uslu, "Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto”, cesur bir kız çocuğu hakkında. Ortoköy adında farklı bir dünya ve farklı bir zamanda geçiyor. Kitabımda Türk mitolojisinden esinlendiğim fantastik karakterler ve figürler de yer alıyor. Çoğumuzun Odin veya Zeus kadar tanıdık olmayan mitolojimizden çeşitli öğeler de kullandım” dedi.

‘Türk mitolojisini dünyaya tanıtmayı hedefliyorum’

Kitabın görselleri için başarılı bir illüstratör ekiple çalıştıklarının altını çizen Uslu, “Sadece zihnimde olan bir objeyi anlatmak zordu. Üstelik hikayem fantastik bir dünyada yaşanıyordu.  ‘Yapay zekâ ile nasıl olur?’ diye düşündüm ve denedim. Sonuç inanılmazdı. Yapay zekâya tanımladığım Suzan, tam hayalimdeki gibi görselleşti” dedi.

Serinin ilk kitabı olan “Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto”nun Destek Yayınları tarafından basılarak okuruyla buluştuğunu söyleyen Uslu, “Kitabın İngilizce çevirisi bitmek üzere, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca ve Japonca çevirileri de yapılıyor. Amacım bu ülkelerdeki gençlere de Türk mitolojisini tanıtmak” dedi.

Kehanetteki çocuk için gazete ve web sitesi de hayata geçti

Sibel Uslu, kitabının okuyucu ile buluşmasının ardından onların hayal dünyasına ışık tutmak için macera dolu hikayesine perde aralayan ortogazete.com ile; kitabın fantastik evrenini sayfaların arasından çıkartarak gerçek dünyada dijitale de taşıdı. Yazarın okuyucuları için yaptığı bir diğer özel çalışma da kitabın içeriği için web sitesini hayata geçirmesi oldu,

Sibel Kırcadere Uslu’nun çağın şartlarına ayak uydurma vizyonu ve okuyucuyla iletişimi kuvvetli tutma fikriyle ile hazırlanan web sitesi bir yandan kitabın okur üzerindeki etkilerini artıracak öğeler taşırken diğer yandan da fantastik dünyanın devamlılığını sağlıyor.

Farkı bir dünya olan Ortoköy’de farklı bir zamanda geçen maceraların yansıtıldığı site içerdiği görsel ve metinlerle de kitaba ışık tutuyor.

Ortoköy'ün ilk, tek ve son gazetesi Orto Gazete'yi dijital olarak yansıtan ortogazete.com, “Kehanetteki Çocuk – Suzan Orto”yu merak eden tüm okurlara hem kitap ve yazar hakkında fikir veren yapısı hem de gelecek kitaplar hakkında notlarıyla keyifli bir deneyim sunuyor

Kehanetin cesaretle buluştuğu tehlikeli bir macera!

“Dolunayın her yeri gün gibi aydınlattığı o gece, zaman aniden yavaşladı ve sonra tamamen durdu. Gökyüzündeki bütün yıldızlar pat diye söndü. İki baykuş, tünedikleri daldan aynı anda yere düştü. Ay ışığını gündüz sanmış birkaç karınca, yuvalarına dönmek için koştururlarken oldukları yerde donup kaldı. Aynı zamanda Delimeşe Parkı’ndaki yaşlı kayın ağacının kökleri fokurdamaya başladı. Toprağın içinden mor renkli baloncuklar yükseliyor, bazıları ağacın dallarına çarpıp patlıyordu. Baloncuklar gökyüzünde gözden kaybolurken, kör edici bir ışık patlaması oldu. Ama hiç ses çıkmadı…”

Suzan Orto’nun heyecan verici ve büyülü macerasına hazır mısınız? Sibel Kırcadere Uslu, akıcı ve sade dili ile "Kehanettteki Çocuk"ta okurlarını masalsı bir evrene davet ediyor…

Doğmadan önce kendisini Cehennem’de bulan Suzan, annesinin masallarıyla büyürken hiç ummadığı bir anda masal zannettiği her şeyin gerçeğe dönüşmeye başladığını fark eder Bilinmez bir hastalığın iki dünyaya buluşmasıyla Suzan ait olduğu yere, Ortoköy’e döner. İşte hikâye tam da burada başlar; Suzan karşılaşacağı tehlikelere ve bulmayı umduğu kayıplarıyla yüzleşmeye hazır mı? Ya da yıllardır beklenen On Bir Kehaneti sonunda gerçekleşecek mi?

“Yıllar geçtikçe Suzan bu farklı dünyada büyür. Dedelerin, başta saçma gelen hikâyelerine de zaman geçtikçe daha çok hak vermeye başlar. Burada canavarlar yoktur ama insanlar yaşayabilmek için köle gibi çalışmak zorundadırlar. Görünen alevler yoktu belki ama bazen her şey o kadar zorlaşıyordu ki sıkıntıdan içinin bir nevi yandığı hissediliyordu. Üstelik karşılaştığı bazı insanlar, canavardan bile korkunçtur.”

Yazar hakkında;

Sibel Kırcadere Uslu, 1979 yılında Bursa’da doğdu. Henüz ilkokul yıllarında hikâyeler yazmaya başlayan yazar, lise ve üniversite yıllarında şiir yazmaya ağırlık verdi. Üniversite sonrası tekstil firmalarının ihracat bölümlerinde çalışma hayatına başladı. Anne olunca çalışmaya üç yıl ara verdi, sonrasında kendi firmasında çalışma hayatına devam etti. 2017 yılında anneliğe sıkıştırdığı çalışma hayatını bilerek ve isteyerek son verdi ve yazma eylemine profesyonel olarak devam etme kararı aldı.  

Bugüne kadar hikâye, masal, şiir gibi farklı türde çalışmalar gerçekleştiren Sibel Kırcadere Uslu kelimelerinin gücüne inanarak çalışmaya devam ediyor. 2023 yılında yayımlanan "Kehanetteki Çocuk – Suzan Orto" yazarın ilk kitabı. Yazar, kış ve ilkbahar aylarında, kızları ve köpekleriyle birlikte doğduğu ve büyüdüğü şehir Bursa’da, yaz ve sonbaharda ise Ege’de yaşamaya devam ediyor.