Bülten 20.10.2020 11:13

JİNEKOMASTİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER!

Rahat bir tişört giyip iyi göründüğünüzden emin olabilir misiniz? Yoksa tişörtleriniz görünen o erkek meme sorununu saklayacak kadar bol mu?
JİNEKOMASTİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER!

Rahat bir tişört giyip iyi göründüğünüzden emin olabilir misiniz? Yoksa tişörtleriniz görünen o erkek meme sorununu saklayacak kadar bol mu?

Göğüs ile problemi olan sadece kadınlar değil! erkek meme dokusu büyüklüğü de aşağıdakileri günlük rutinleri yapmak istediğinizde, özgüven kaybı yaşatabilir;

●     Toplantı hararetlendiğinde ve ceketler çıktığında gömleğin içinde iyi görünmek

●     Dar tişörtler ve boğazlı dar kazakları giyebilmek

●     Mayonuzun üstüne giydiğiniz gömlek veya tişörtü çıkardığınızda insanların bakmasından endişe etmeden tatilleri dört gözle beklemek;

Jinekomasti anormal meme gelişimidir ve bazı durumlarda ise ergenlik çağında başlar. Yıllar geçtikçe yerçekimi etkisini göstermeye başlar. Göğüs küçültme sadece kadınlar için olan bir operasyon değildir. Hayatınızın geri kalanını bol giysiler arkasında saklanarak ve daha soğuk iklimlerde tatil yaparak geçirmek zorunda değilsiniz... Bir çözüm var!

Genel anestezi altında, kapsamlı bir ameliyat olarak fazla meme dokunuzdan kurtulabileceğiniz ve kimse anlamadan işinize geri dönebileceğiniz bu ameliyat ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz.

Jinekomasti Ameliyatımdan Ne Beklemeliyim?

Konsültasyonunuz sırasında, sadece göğüslerinizin durumuna göre meme dokusu alımı dahil edilecek mi bunu öğreneceksiniz.Eğer meme dokusu değil yağ fazlalığı ise problem VASER liposuction teknolojisi ile ameliyat planlamamız gerektiği anlatılacaktır. Farklı derecelerde başarıya sahip olan önceki jinekomasti hastalarının birkaç örneğini göreceksiniz. Ameliyat sırasında 1mm-3mm arasındaki kalınlığa sahip kanüller kullanılarak açılan iz maksimum 1 cm olacaktır ancak iyileşmeniz sırasında ödem, şişlik ve morlukların olacağı ve nedenleri açıklanacaktır.

Jinekomasti İyileşmesi Sürecinde Neler Beklemeliyim?

Göğsünüz üzerinde gerginlik ve minimal ağrılı hissedeceksiniz. Genellikle 1-2 günden fazla izin gerektirecek kadar acı zorlayıcı bir süreç değildir. Ancak her bireyin bünyesine göre değişiklik gösterebilir. Minimum 4-6 hafta özel korsenizi kullanmanız size iyileşme sürecinde büyük destek olacak şişlik ve ödemlerinizi azaltacaktır. Yara izleriniz 3.gün takibinde iyileşmeye başlar ve duş alabilirsin. Antibiyotiklerinize ilk hafta devam ediyor olurken; herhangi bir kanamayı, iltihaplanmayı ve şişmeyi en aza indirmek için reçetenize ve uyarılara dikkatle uymanız gerekecek. Ameliyattan bir hafta sonra dikiş alınacağı zaman kontrolden geçirileceksiniz. Sonrası kontrollerinizin zaman aralıkları gittikçe açılacaktır.Jinekomasti ameliyatının sonuçları kalıcıdır.  Tekrar aynı sorunlarla baş başa kalmazsınız.

Egzersize ne zaman dönebilirim?
Egzersize başlamadan önce 2 hafta bekleyin. Germe hareketleriyle göğsünüzün zarar görebileceğinden bunları 4-6 hafta yapmamaya dikkat edin. Ameliyat herhangi bir kası tedavi etmeyi içermediği için, iyileşmeniz nispeten hızlı olacaktır.

Jinekomasti Ameliyatı İçin Uygun Bir Aday Mıyım?

Normal bir erkek göğüs görünümü elde etmek için meme dokunuzu küçültmek  istiyorsanız, Jinekomasti ameliyatı tam size göre! Erkek meme gelişiminizin herhangi bir patolojik durum / hastalığın sonucu olmadığından emin olmak için konsültasyon sırasında dikkatlice değerlendirileceksiniz. Ameliyat planlanmadan önce kan testleri ve Ultrason taramaları gerekebilir. Ameliyat öncesi ideal kilonuza yakın olmalısınız ve sigara içiyorsanız bırakmalı veya azaltmalısınız.

Op.Dr.LeylaArvas

Plastik Estetik Cerrahi

https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@ drleylaarvas

Instagram :@ drleylaarvas

YouTube   : LeylaArvas