Kültür Sanat 29.09.2022 12:21

İyilik İçin Sanat Derneği'nden Yeni Sanat Fabrikası; "Atölye Arnavutköy"

İyilik İçin Sanat Derneği'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle hayata geçirdiği "Atölye Arnavutköy" açıldı.
İyilik İçin Sanat Derneği'nden Yeni Sanat Fabrikası;

İyilik İçin Sanat Derneği girişimi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Arnavutköy’de sanatçılara mekânsal destek sağladığı yeni ve modern tesislerde grafiti, resim, heykel, fotoğraf gibi plastik sanatlar ağırlıklı olmak üzere disiplinler arası üretimler desteklenecek.

Sürdürülebilir sanat ortamının sağlanması ve sanatsal öğretilerin geniş halk kitlelerinde yaygınlaşması için çaba sarf eden İyilik İçin Sanat Derneği, restorasyon çalışmalarıyla İstanbul’un binlerce yıllık tarihi mirasına sahip çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle geliştirdiği “Atölye Arnavutköy” projesi ile bugünden geleceğe miras kalacak sanat eserlerinin üretilmesine ve kültürel birikimin geliştirilmesine katkı sağlayacak.

İyilik İçin Sanat Derneği, Genç Sanatçıların Mekân İhtiyacını Çözmeye Devam Ediyor

Atölye Arnavutköy’ün açılışında konuşan İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, “Atölye Arnavutköy projesi, farklı disiplinlerden sanatçıların mekân ihtiyacını karşılamak üzere tasarlandı. Sanat üretimini artırmak için planlanan Atölye Arnavutköy projesinde, İBB’nin desteğiyle üretim için alana ihtiyacı olan sanatçılara, atölye ve sergi alanı imkânı sunacağız. Başlangıçta 15 sanatçının faaliyetlere başlayacağı İstanbul’un yeni sanat merkezinde, derneğimizin sanat camiasına yapacağı açık çağrı ile başvurular toplanacak ve seçici kurulun değerlendirmesinin ardından, yakın gelecekte daha çok sanatçının Atölye Arnavutköy programına katılımları sağlanacak. Bölge halkı ile de etkileşime açık olacak Atölye Arnavutköy’de sanatçılarımız eşliğinde atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.” dedi.

Türkiye genelindeki Güzel Sanatlar fakülteleriyle birlikte geliştirdiği projelerle gençlerin sanat eğitimlerine destek veren, düzenlediği sergi, fuar, lansman gibi aktivitelerle sanat bilincinin ve sanat ekonomisinin gelişimine emek veren İyilik İçin Sanat Derneği, ”Atölye Arnavutköy” projesinde tahsis edilen geniş mekânları yetenekli gençlerin üreteceği sanat eserleriyle donatmayı amaçlıyor.

İyilik İçin Sanat Derneği, emekleriyle projeye değer katacak sanatçılarla birlikte kalıcı-geçici sergilere, koleksiyonlara, sanatçı buluşmalarına, workshop, eğitim ve birçok sanat etkinliğine imza atarak, İstanbul’un yeni sanat fabrikasını sanatseverler için hareketli ve canlı bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, derneğin projedeki güçlü partneri İBB’nin tüm İstanbul halkına erişen iletişim kanallarının kullanılması projenin kamuoyundaki tanınma ve beğenisine çarpan etkisi yaparak daha az zamanda daha güçlü etki yaratacağı tahmin ediliyor.