Kültür Sanat 29.11.2022 14:48

İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (29 KASIM – 4 ARALIK)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta iki yeni oyun olmak üzere toplam 7 oyunla seyirci karşısına çıkacak. Bence Katil Öldürdü Üsküdar Tekel Sahnede prömiyer yaparken, Bütün Ağaçlarda adlı okuma tiyatrosu da Garibaldi Sahnede ilk kez seyirci karşısında olacak. Haftanın diğer oyunları ise şöyle; Profesyonel, Bir Picasso, Kendi Gök Kubbemiz, Hepsi Benim Senin Hiç Yok, Yedi Kadın.
İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (29 KASIM – 4 ARALIK)

Profesyonel Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Prömiyerini 2010’da yapmış olan 12. yılında temsillerine devam eden İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun kapalı gişe oyunu Profesyonel bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede seyirci karşısında.

Picasso Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya kültür bakanlığı sorumlusu olan Bayan Fischer arasında geçen sorgulamalar, çatışmalar, hesaplaşmaların anlatıldığı Bir Picasso adlı oyun bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne’de olacak.

Yedi Kadın Süreyya Operası Sahnesinde

Amerikalı yazar Barbara Schottenfeld’in yazdığı ve aynı zamanda müziklerini düzenlediği, Sevgi Sanlı'nın çevirdiği, Ebru Aytürk Şayan'nın yönettiği "Yedi Kadın" bu hafta Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesinde seyirci ile buluşuyor.

Kendi Gök Kubbemiz Üsküdar Stüdyo Sahnede

Kendi Gök Kubbemiz’de Yahya Kemal'in dizelerinde hayat bulan eski ve yeni, doğu ve batı, vatan ve İstanbul sevgisi ve insana dair her tür özlem, aşk ve ölüm temaları ile geçmişe bir yolculuk yapılıyor. Bu yolculuğa bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede tanık olabilirsiniz.

Hepsi Benim Senin Hiç Yok Garibaldi Sahnede

Hepsi Benim Senin Hiç Yok okuma tiyatrosu 10 Kasım Perşembe Günü Saat 20.00’de Garibaldi Salon 2’de prömiyerinini ardından bu hafta yine Garibaldi Sahnede izleyici karşısında olacak.Burak Akyüz’ün yazdığı ve Fikret Urucu’nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda; Kemal Aydın Sezgin, Gizem Genç Aydın, Koray Atak, Ekinsu Karaata, Alparslan Çağlar, İsmail Nadir Bilgili rol alırken, oyunun asistanı da Nur Merve Akdemir.

Bence Katil Öldürdü Üsküdar Tekel Sahnesinde Prömiyer Yapıyor

Bence Katil Öldürdü oyunu 1 Aralık Perşembe Günü Saat 20.00’de Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyerini gerçekleştirerek seyirci ile buluşuyor. Kurtcebe Turgul'un yazdığı ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda; dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan, ışık tasarımı ise İ. Önder Arık'a ait. Süleyman Atanısev, Fazıl Aksakal, Ayça Güngör Aşık, Rojhat Özsoy, Cem Cücenoğlu ile Nimet İyigün'ün rol aldığı keyfli oyununun müziklerini ise Orhan Enes Kuzu yaparken, yönetmen yardıcmılığını Şirin Ergüven Hamşioğlu, hareket düzenini ve asistanlığını Fazıl Aksakal ve yine asistanlığını da Enes Daniş üstlendi. Paris’in müstesna bir semtindeki devasa bir malikanede, ünlü iş adamı Eugène Lamortier’nin cesedinin etrafında toplanmış birbirinden ilginç karakterlerin başından geçenlerin anlatıldığı oyunu 1 Aralıkta'ki prömiyerinin ardından 10 Aralık'a kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izleyebilirsiniz.

Bütün Gün Ağaçlarda Garibaldi Sahnede Prömiyer Yapıyor

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Bütün Gün Ağaçlarda adlı okuma tiyatrosu 3 Aralık Cumartesi günü Garibaldi Sahnede prömiyer yaparak seyirci ile buluşuyor. Marguerite Duras'ın yazdığı, Salah Birsel'in dilimize kazandırdığı ve Yeşim Gül'ün yönettiği özlem ve yalnızlıkla iç içe geçmiş hesaplaşmasıların anlatıldığı bu keyifli oyunu prömiyerinin ardından pazar günü saat 15.00'te yine aynı sahnede izleyebilirsiniz. Dekor ve kostüm tasarımının Burcu Melek Bozan'ın yaptığı, yönetmen yardımcısılığını Emine Şule Gezgöç'ün üstlendiği oyunda Erşan Utku Ölmez, Tuğçe Aksum, Ayla Baki Yücesoy ile Batıkan Köleoğlu rol alıyor.