Kültür Sanat 19.03.2023 13:54

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Çanakkale Zaferi Konseri ile Kadıköy Süreyya Operası Sahnesindeydi

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 18 Mart 2023 günü, Çanakkale Zaferi Konseri ile Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'ndeydi.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi,  Çanakkale Zaferi Konseri ile Kadıköy Süreyya Operası Sahnesindeydi

108 sene önce 18 Mart 1915’te, Yarbay Mustafa Kemal (Atatürk) önderliğinde tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi, dünya tarihinin en önemli kahramanlık destanlarından biri olarak kabul edilirken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının dönüm noktası olmuştur. Bu özel gün için hazırlanan konser, saygı duruşuyla başladı.

Konserde; Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” ( Düzenleme:Hüseyin Kaya ), Hasan Niyazi Tura’nın “Bayrak”, Bujor Hoinic’in “Şehit Anası” ve “Acı Haber”, Ulvi Cemal Erkin’in “Divan”, Ahmet Adnan Saygun’un “Bozlak”, Cemal Reşit Rey’in “Sarı Zeybek”, Can Aksel Akın’ın düzenlemesi ile “Ben Bu Dağın Ağacıyım”, İlhan Baran düzenlemesi ile “Köroğlu”, Nevit Kodallı düzenlemesi ile “Bülbülüm Altın Kafeste”, Turgay Erdener düzenlemesi ile “Selanik Türküsü”, Hüseyin Kaya düzenlemesi ile; “Hey Onbeşli” , “Yemen Türküsü”, “Allı Turnam”, “Ninni”, “Sabahın Seherinde”, “Çökertme”, “Efem” , “Çanakkale Türküsü” adlı parçalar seslendirildi.

Konserde; Gökhan Akyüz, Aslı Ayan, Kenan Dağaşan, Onay Günay, Ayşenur Ayyıldız Haksoy, Mithat Karakelle, Bülent Külekçi, Dilan Şaka; Piyanist Hüseyin Kaya eşliğinde sahnedeydiler.