Röportaj 27.06.2022 08:20 Güncelleme: 27.06.2022 11:24

"En güçlü şifa yolu, insanın kendi iyileşme gücüdür"

Ertuğrul Güney, bioenerjiyi "Uygulayanın çeşitli el ve nefes teknikleriyle, danışanın enerji bedenindeki enerji blokajlarını temizlemesi olarak özetlenebilir" diyerek tarif ediyor.
"En güçlü şifa yolu, insanın kendi iyileşme gücüdür"

Şebnem VERBENİ

Bir iş adamı..  Önce aldığı seanslarla şifa buldu, daha sonra şifa olmak adına eğitimini almaya karar verdi. Ertuğrul Güney, bioenerji ile tanışmasını ve hikayesini YeniBirlik okurları için paylaştı.

Sizi tanısak..

1969’da Kars’ta doğdum. Lise ve üniversite hayatımı İstanbul’da tamamladım. Bir lojistik firmasının sahibiyim. Ailemle birlikte İzmir’de yaşıyorum. Evliyim ve 3 çocuğum var.

Bioenerjiye başlama hikayenizi sizden dinlesek..

Aslında bioenerji ile çok uzun yıllar önce aldığım seanslarla tanıştım. Yıllar boyunca çeşitli problemler yaşayan dostlarımı sıkça yönlendirdim. Ne kadar etkili bir yöntem, bir alternatif şifa yöntemi olduğunu da defalarca deneyimledim. Ama uygulamaya başlamam 2017 yılında katıldığım bir nefes seminerinin sonrasında gelişti. O seminer sonunda kendimdeki enerjiyi fark ettim ve amatörce uygulamalara başladım. Oldukça etkili sonuçlar almaya başlayınca da eğitimini almaya karar verdim. Uzun araştırmalar yaptım ve Kanada’da yaşayan Miceal D’alton’la tanıştım.

Kanada’da, Costa Rica’da ve Meksika’da aldığım eğitimleri Brezilya seyahatleri ile de pekiştirdim ve profesyonel uygulamalara başladım.

Bioenerji nedir? Nasıl uygulanır?

Bioenerji, uygulayanın çeşitli el ve nefes teknikleriyle, danışanın enerji bedenindeki enerji blokajlarını temizlemesi olarak özetlenebilir. Danışanın enerji bedenleri blokajlardan arındırıldığında, çakralar sağlık ve doğal döngüsüne tekrar kavuşurlar ve beden kendi muazzam şifa gücüyle hastalığı iyileştirmeye başlar.

Bioenerji, vücudu bir bütün olarak ele alıp vücudun duygusal, düşünsel, zihinsel, ruhsal ve fiziksel enerji ayarlarının yapılmasıdır. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi bir bakıma vücudun enerjisine akort ve balans ayarı yapılmasıdır.

Bioenerji, evrende ve insanda var olan enerji akımının özel teknikleri ile yoğunlaştırılarak ilaç, iğne, alet, cihaz kullanılmadan Bioenerji seansı alan kişinin bedenine dokunulmadan aktarılmasıdır. Bozulmuş enerji akışını düzenleyen, hızlı bir şekilde onarılmasını sağlayan, zararı ve yan etkisi olmayan bir uygulamadır.

Yaşadığımız ortamda; yüksek performans, motivasyon, konsantrasyon, yaşam sevinci ve tam sağlık için, bioenerji dengemizin mükemmel olması gerekmektedir.

Agresif ve istilacı bir yöntem değildir. Enerji bedenleri arasındaki nazik bir iletişimdir.

Seanslar 20’la 30 dakika arasında süren seanslarla uygulanır. Danışan ayakta durur ve gözleri kapalı olarak seansı alır. Tekniklerin birçoğu dokunulmadan uygulanır. Nadiren, dokunularak uygulanan teknikler, hatta danışanı bir sandalyeye oturtarak uygulanan teknikler kullanılır. Haftada bir olmak üzere arka arkaya 4 seans ve 3 hafta ara verdikten sonra uygulanan bir 5’inci seansla tamamlanır. Bu 5 seans ile hedef elbette tam iyileşmedir ancak yüzde 50’lik bir iyileşme yakalanabilmiş ise tam iyileşme için seanslara devam edilebilir.

Ne zaman bioenerji yaptırılır?

Danışanın fiziksel olarak yaşadığı akut veya kronik tüm problemlerde uygulanabildiği gibi, stres, uyku bozukluğu gibi sebeplerden kaynaklı psikolojik problemlerde, duygu durum bozukluklarında uygulanabilir.

Bioenerji uygulaması sonucunda, kişinin farkındalığı ve hayata bakışı değişir.

Bioenerji uygulaması fiziksel, duygusal, ruhsal ve zihinseldir.

Diğer çalışmalardan farkı nedir?

Diğer çalışmalarda problemin sebebine, duygusal kökenine inilir genel olarak. Ancak bioenerji direkt sonuç ve çözüme odaklıdır. Diğer çalışmalardan farklı olarak, bedenin kendi iyileşme gücünü aktive ederek şifaya ulaşmayı hedefler. Çok hızlı ve somut sonuçlar elde eder.

Faydaları ve yaşama getirisi nedir?

Genel faydalarını şöyle sıralayabiliriz; bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuttaki kan dolaşımını hızlandırır, metabolizmayı hızlandırır, kronik yorgunluğu ortadan kaldırır, ruhsal ve zihinsel durumu düzenler, her türlü ağrılara etkilidir, birçok rahatsızlıkta tamamlayıcı onarım sağlar, vücudun bozulan fonksiyonlarını düzenler, vücudun dengesini sağlar, modern tıp ile birlikte de kullanılabilir.

Bedendeki enerji blokajlarını temizlediği için kendi bağışıklık sisteminizi harekete geçirir. Bedenin kendini iyileştirmesinin önündeki engelleri kaldırır. Stres seviyesini düşürür, uyku kalitesini arttırır. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşamda önemli ve etkili bir destektir.

Eklemek istedikleriniz..

Son olarak şunu söylemek isterim. En güçlü şifa yolu, insanın kendi iyileşme gücüdür. Bunun önünde kendimiz birçok engel koyarız. Stres anı bağışıklık sistemimizi bloke eder ve bedenimizi her türlü hastalığa karşı savunmasız hale getirir. Bırakın bioenerji kendi kendinizi iyileştirme yolunda size rehberlik etsin.