Vakıf Katılım web
Gayrimenkul 29.12.2022 12:30

Dap Yapı yeni 'sağlıklı' projelerle geliyor!

Türkiye'nin 2022 yılının genelinde, gerek büyüme gerekse yatırımlar anlamında başarılı bir performans gösterdiğinin altını çizen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "2022 yılı; başta DAP Yapı ve DAP Gayrimenkul Geliştirme olmak üzere, tüm DAP markaları açısından da başarılı sonuçların alındığı; yeni yatırımların hayata geçirildiği bir yıl oldu" diye konuştu.
Dap Yapı yeni 'sağlıklı' projelerle geliyor!

Türkiye’nin 2022 yılının genelinde, gerek büyüme gerekse yatırımlar anlamında başarılı bir performans gösterdiğinin altını çizen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “2022 yılı; başta DAP Yapı ve DAP Gayrimenkul Geliştirme olmak üzere, tüm DAP markaları açısından da başarılı sonuçların alındığı; yeni yatırımların hayata geçirildiği bir yıl oldu” diye konuştu.

• Yıldıray Gökkaya

ORMANKÖY’Ü 12 AY ERKEN TESLİM ETTİ

Yeni yılın kendileri açısından yatırımlara hız verdikleri bir yıl olacağını söyleyen Ziya Yılmaz 2022’yi ise şöyle değerlendirdi: “Taahhüt edilen teslim süresinin 36 ay olduğu Ormanköy projesini  24 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp teslim ettik. Özetle artık bir DAP geleneği haline gelen ‘erken teslim geleneğini’ pandemi sürecinin tüm zorluklarına rağmen devam ettirdik. Ayrıca hem Türkiye’de hem de Avrupa’da tescilli hale gelen ‘Sağlıklı Evler’ konseptinin ikinci örneğini Nişantaşı Koru projemizde hayata geçirdik. 2023 yılında Nişantaşı Koru projemizin teslimlerini yapacağız. Yeni Levent’e de hızlı başladık. Burada da süresinden önce teslim etmeyi planlıyoruz.

‘SAĞLIKLI EVLER’İ LEVENT’E GETİRİYOR!

Bilindiği gibi DAP Gayrimenkul Geliştirme tarafından geliştirilen Yeni Levent projesi, İstanbul’un iş, yaşam ve finans merkezinin kalbinde yer alan Levent bölgesinde 103 bin 500 metrekare toplam alan içinde; 53 bin 500 metrekaresi konut ve 50 bin metrekaresi, içerisinde okul da bulunan koru alanıyla dikkat çekiyor. DAP Gayrimenkul Geliştirme, Yeni Levent projesiyle; şehrin dışında görmeye alışık olduğumuz country hayat tarzını ‘Sağlıklı Ev’ konseptiyle birleştirerek İstanbul’un merkezine getiriyor.

KUŞAKLARI BİRLEŞTİREN BİR PROJE

Yeni Levent’in, İstanbul’un altın üçgeni olarak adlandırılan Beşiktaş-Levent-Maslak arasında çok özel bir proje olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, “Kurulduğumuz ilk günden bu yana; 40-50 yıl sonra bile değerine değer katacak sembol projeler geliştiriyoruz. Yeni Levent de yarınlarımıza miras olarak bırakılacak, “Yapılmayanı yapma” vizyonumuzun ürünü bir proje oluyor. Yeni Levent projesi, iş merkezlerinden kültür-sanata, eğitimden sağlığa ve eğlenceye kadar, şehrin tüm zenginliklerine aynı anda erişim imkanı sağlıyor. Bu özelliğiyle de her nesle ve her kuşağa hitap eden; kuşakları birleştiren bir yaşam sunuyor.” şeklinde konuştu.

YENİ YATIRIMLARIN ARİFESİNDEYİZ

Aynı zamanda Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023’te de yeni projelerin müjdesini veren Ziya Yılmaz, “Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına yakışır yatırımların arifesindeyiz. Önümüzdeki yıl bir yandan Yeni Levent projemizde ikinci etabın inşaatını hızlandırırken, diğer yandan da; Pendik, Ataşehir, Beykoz, Çeşme ve Maşukiye olmak üzere 5 yeni projenin çalışmalarına başlıyoruz.” dedi.

ÇEŞME’YE DENİZE SIFIR ÇOK ÖZEL BİR PROJE!

DAP markasıyla, Türk turizminin en önemli destinasyonlarından biri olan Çeşme’de hayata geçecek yeni projeleriyle ilgili bilgiler de aktaran Ziya Yılmaz, “Çeşme projemiz denize sıfır, Çeşme’nin merkezinde, özel koyu olan, marinaya yürüme mesafesinde bir proje… Akdeniz çanağının en özgün projelerinden birini hayata geçireceğimizi şimdiden söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Konut almak için dün

bitti, yarın ise çok geç!

Özellikle küresel anlamda maruz kalınan enflasyonist ortam ve artan emtia fiyatları, gayrimenkuller üzerindeki ‘güvenli liman’ algısını pekiştirdi. Ziya Yılmaz “Emtia fiyatlarındaki küresel artış nedeniyle inşaat maliyetleri düzenli bir artış eğiliminde. İki yılda bazı kalemlerde 6 bazı kalemlerde 10 kata varan artışlar var. Bu dönemde konut üretmek oldukça güç ve ince matematik gerektiriyor. En kısa zamanda biten konut projeleri bile 24 aydan önce bitmiyor. O yüzden markalı konut üreticileri olarak bizler, günlük maliyetlere bakamayız. Gayrimenkul sektöründe maliyetler, ‘emtia fiyatları yıllık bazda ne kadar arttı?’ diyerek hesaplanmıyor. 24 ay sonrasının maliyetini bugünden öngörmek gerekiyor. O yüzden; konut üreticisinin bu matematiği yapıyor olması, konut alıcısının ise bu fiyatların ‘fırsat fiyatlar’ olduğunu görüyor olması lazım. Yıllardır şunu söylüyorum; ‘Konut almak için dün bitti, yarın çok geç. En doğru zaman bu zaman!”

Bu kampanyalar Türkiye ekonomisine güç verir

Ziya Yılmaz, “Önce Hükümetimize, ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’mıza teşekkür ediyoruz. Konutta yeni bir kampanya hazırlığı olduğunu biliyoruz. Bu kampanyalar, gayrimenkul sektörüne olduğu gibi ekonomimize de güç verecektir. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen 250 bin konutluk sosyal konut kampanyasının 500 bin adede tamamlanacağının açıklaması da sektörümüz ve ekonomimiz açısından son derece önemli” diye konuştu.