Magazin 03.10.2022 10:48

BAMBAŞKA BİR BURAY!

Başarılı sanatçı Buray dün akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu BtcTurk PRO sahnesinde İstanbullu sevenleriyle buluştu.
BAMBAŞKA BİR BURAY!

Başarılı sanatçı Buray dün akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu BtcTurk PRO sahnesinde İstanbullu sevenleriyle buluştu.

KerkiSolfej'in düzenlediği sonbahar konserleri kapsamında hayranlarının karşısına çıkan Buray, şarkılarıyla ve sahne şovlarıyla kendisini izlemeye gelenlere alışılagelmişin dışında bambaşka bir Buray izletti.

Dillere pelesenk olan Harbiye Açıkhava Tiyatrosunu dolduran binlerce hayranı ile birlikte seslendiren Buray kendisini dinlemeye gelenlere tam anlamıyla müzikal bir şölen yaşattı.

İKLİM KRİZİNE DİKKAT ÇEKTİ

Performansının ikinci bölümüne Tema Vakfı tarafından hazırlanan farkındalık videosu ile başlayan Buray, çağın en büyük küresel tehlikesi olarak kabul edilen ''İklim Krizi''ne dikkat çekti. ”Biliyorsunuz ki bende bir TEMA vakfı gönüllüsüyüm. Eminim buradaki insanlarda çağın en büyük küresel tehlikesinin farkına varmaya başladı. İklim krizi diye adlandırdığımız canavar çemberi yavaş yavaş daraltıyor. Eğer acil tedbirler almazsak dünya için çok geç olabilir. Bizde Tema ile birlikte her yıl bu farkındalığa katkıda bulunmak adına yeni yeni projeler geliştiriyoruz. Hemen her konserimizde müziğimizin içine muhakkak çevre duyarlılığı ile ilgili bir şeyler katmaya gayret gösteriyoruz. Unutmayın bizler için yaşayacak başka bir dünya yok.'' sözleri ile büyük alkış aldı.

DÜNYA ŞİDDETE HAYIR GÜNÜNDE NET MESAJLAR...

Sözlerine şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu belirterek devam eden Buray, “Kadına, erkeğe, çocuğa, doğaya ve hayvana kısacası şiddetin her türlüsüne karşıyım. Bugün belki çoğunuz bilmiyor ama dünyada şiddete hayır günü. İran'da dövülerek öldürülen kadınlardan, kesilen zeytin ağaçlarına, okula düşen bombalardan, tacize uğrayan çocuklara... Ve hatta sosyal medya linçlerine varana kadar şiddetin her türlüsünü kınıyorum. İşte bugün tamda bunlara hayır deme, sesimizi daha gür çıkarma günü. Daha mutlu, daha umutlu yarınlar için, şiddetin hüküm sürmediği bir dünya için herkesin ellerini gökyüzüne kaldırarak sembolikte olsa evrene bir mesaj göndermesini istiyorum.” diyerek Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde kopan alkış fırtınasını ikiye katladı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren performansını binlerce kişilik koro ile birlikte söylediği şarkılarla unutulmaz anlara dönüştüren Buray, konserini seyircilerin yoğun tezahüratları eşliğinde sahneye geri dönerek ''Alaz Alaz'' ve ''Aşk mı Lazım'' şarkılarına yaptığı bisle noktaladı.