Magazin 25.01.2023 04:26

Atatürk sevgisi ve yardımlaşma

Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından düzenlenen "Boyut Çelik Kapı ile 13.Yılın En İyileri Ödül Töreni"nde yapılan açık artırmada "Engelli Bireylerin" ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılan açık artırmadan 75 bin lira gelir elde edilmişti.
Atatürk sevgisi ve yardımlaşma

Açık artırmada Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Atatürk’ün isteği üzerine el yazısı imzasını tasarlayan Vahram Çerçiyan’nın imzayı hazırlama hikayesinin anlatıldığı özel tasarım tablo satışa çıkartılmış ve 40 bin liraya alıcı bulmuştu.

Tabloyu satın alan Hay Clinic kurucu ortağı iş kadını Benan Kurtuluş Saraç açık artırmadan 40 bin liraya satın aldığı tablo ile engellilere destek vermişti.

Ünlü iş kadını satın aldığı tablonun manevi değerini dile getirerek “Ben bu tabloyu satın alırken Atatürk’ün ünlü imzasının hikayesi anlatıyor olması beni çok etkiledi. Hem Atatürk sevgisi, hem de engellilere yardım söz konusu olunca adeta akan sular durdu. Yardım mevzu bahis olduğunda illa ki bunun bir karşılığını almak durumunda değiliz. Lakin bu iki güzel kompozisyona dikkat çekerek farkındalık yaratmış olduk. Yardım pek tabi karşılıksız yapılır. Yardımlaşma konusuna dikkat çekmek istedim” dedi.