Vakıf Katılım web
Ekonomi 16.03.2023 07:00

Afet Yönetimi Projeleri için girişimcilik ekosistemi

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ABD'de yürüttüğü bağış çalışmaları ile dikkat çeken Hamdi Ulukaya tarafından kurulan Hamdi Ulukaya Girişimi, şimdi de deprem felaketi sonrası afet yönetimine yönelik olarak insanların hayatını kolaylaştıracak, yenilikçi, akıllı çözümler içeren projeler geliştirmek üzere tüm girişimcilik ekosistemini bir araya getiriyor.
Afet Yönetimi Projeleri için girişimcilik ekosistemi

18 ve 19 Mart tarihlerinde iki farklı program ile girişimcilik ekosistemini bir araya getirecek olan Hamdi Ulukaya Girişimi, ilk gün program bünyesinde 2017’den bu yana işbirliği içinde bulunduğu startup’lar ile bir araya gelirken, Hamdi Ulukaya da video bağlantısı ile katılımcılara seslenecek. Programın ikinci gününde ise Türkiye’de girişimcilik ve yetkinlik gelişimi konularında aktif olarak çalışmalar yürüten Prof. Dr. Erhan Erkut moderatörlüğünde tüm Türkiye’den startup kurucu ve yöneticileri bir araya gelerek düzenlenecek Afet Çalıştayı’na katılacak.

Afet yönetimine yönelik girişimcilik alanlarının tartışılacağı, uzmanların bilgi aktarılacağı Afet Çalıştayına katılmak için Hamdi Ulukaya Girişimi web sitesinden başvurulabiliyor. 10 Mart tarihinde girişimcilerin başvurusuna açılan Hamdi Ulukaya Girişimi Afet Çalıştayı’na bugüne kadar 100’ün üzerinde startup başvurdu. Programa yönelik detaylara www.ulukayagirisimi.com adresinden ulaşılabilir.

Amerika’da sağlıklı ve erişilebilir gıda markası Chobani ile sosyal sorumluluk bilinciyle de öne çıkan ve Kahramanmaraş merkezli depremin hemen ardından ABD’de iş dünyasını harekete geçirerek depremden etkilenenler için bağış kampanyası düzenleyen Hamdi Ulukaya, Hamdi Ulukaya Girişimi ile gençlere dünyanın kapılarını açarken aynı zamanda girişimcilik dünyasında sosyal fayda ve anti-CEO kültürü gibi kavramları da geliştirmeyi amaçlıyor. Türkiye’de kurulan startup’ları üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen Hamdi Ulukaya Girişimi, Hamdi Ulukaya’nın Anadolu’nun dört bir yanından dünya markaları çıkarma misyonu doğrultusunda şekillendi.

Hamdi Ulukaya Girişimi’ne bugüne kadar toplam 99.692 başvuru yapılırken, Türkiye ve Amerika’da girişimcilik desteği verilen toplam 282 girişimcinin yüzde 70’i dünyaya açıldı ve program desteği alan startup’lar ortalama %400 büyüdü. Programa katılan şirketlerin %70’i ihracat yapmaya başlarken %26’sı ABD’de şirket kurdu. Hamdi Ulukaya Girişimi, yabancı dil, eğitim düzeyi gibi kriterlerden bağımsız olarak herkese eşit hayal kurma hakkı tanıyor ve katılımcıların en az yarısının kadınlardan oluşmasına önem veriyor. Hamdi Ulukaya, bu projesiyle girişimciliği tüm Anadolu’ya yaymayı ve sosyal problemlere duyarlı girişimci liderler yetiştirmeyi amaçlıyor.