Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 08.06.2022 11:12

900 KONVOYLU AÇILIŞ

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş insanları Derneği (TÜMKİAD) Edirne i Başkanlığı açılışını görkemli bir törenle açtı.
900 KONVOYLU AÇILIŞ

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş insanları Derneği (TÜMKİAD) Edirne i Başkanlığı açılışını görkemli bir törenle açtı. Açılış törenine İstanbul’dan 900 araç konvoy halinde gitti. Edirne girişinde yaklaşık 300 konvoy’da İstanbul’dan gelen üyeleri karşıladı.Edirne girişinde büyük bir coşkuyla karşılanan heyet açılışın gerçekleştirildiği alana uzun araç kuyruğu nedeniyle dakikalar sonra ulaşabildi .

Türkiye'deki oluşumlarını sürdüren TÜMKİAD, Edirne'de 35'inci şubesinin açılışını törenle gerçekleştirdi. TÜMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu ile beraberindeki heyet, araç konvoyu oluşturarak geldiği kentte, dernek üyeleri tarafından karşılandı. Bir restoranda düzenlenen açılış törenine Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, AK Parti eski Edirne Milletvekili Şerafettin Emir ile iş insanları katıldı.  Alanda davetlileri masalarında tek tek ziyaret eden Tüm Kalkınma ve Girişimci İş insanları Derneği (TÜMKİAD Genel  Başkanı Nihat Tanrıkulu, "Bu memlekette yeni doğan çocuklarımız; genç iş insanları, hayalleri olan, zengin olmak isteyen, kalkınmak isteyen, ülkesine, milletine, ailesine faydalı olmak isteyen iş insanlarının umudu olmak için yola çıktık" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılışta konuşan TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, siyasi bir oluşum olmadıklarına vurgu yaparak, amaçlarının iş insanlarına katkı sağlamak olduğunu belirtti.  İş insanlarının umudu olmak için yola çıktıklarını ifade eden Tanrıkulu, "Biz iş dünyası derneğiyiz. Bu memlekette yeni doğan çocuklarımız, genç iş insanları, hayalleri olan, zengin olmak isteyen, kalkınmak isteyen, ülkesine, milletine, ailesine faydalı olmak isteyen iş insanlarının umudu olmak için yola çıktık. Biz, ekonomide güçlü olan ülkelerin, başarılı olma sebeplerinin sivil toplum örgütlerinin daha başarılı ülkeler olduğunu biliyoruz. Bu konunun çalışmalarını yapıyoruz. Bizim bir siyasi tarafımız yoktur. Herkesin kişisel bir siyasi görüşü vardır. Herkes siyasetinde kendi inandıklarına yönlendirme özgürlüğüne sahiptir" dedi.

Konuşmanın ardından okunun dualar eşliğinde TÜMKİAD Edirne'deki şubesinin açılışı yapıldı. Açılış sonunda konuklara yemek ikram edildi.