KENT LOKANTALARI SOSYALİZM Mİ? LİBERALİZMİN PEÇESİNİ AÇALIM!

Bütün okurlarımın geçmiş Ramazan Bayramı'nı kutlarım. Allah dünyamıza barış, ülkemize kardeşlik, dayanışma ve sükûn, bizlere de sağlık, mutluluk, huzur ve bol kazanç versin.

Pazartesi 15 Nisan 2024 03:00
Ramazan özel – IV: İslam'da yöneticilerin kaçınması gereken kötü vasıflar

Oruçlarımızı tuttuk, ibadetlerimizi yaptık. Allah kabul etsin. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Ramazan'ın son iki günü… Çarşamba günü Bayram. Şimdiden Bayramınızı tebrik ederim.

Pazartesi 08 Nisan 2024 02:35
ZAFER VE HEZİMET

31 Mart Yerel Seçimleri siyasetin gündemine bomba gibi düştü. CHP ittifaksız, tek başına girdiği seçimlerde Türkiye'nin Birinci Partisi oldu. Oy oranı yüzde 38'e dayanmış. Sahip oldukları bütün büyük şehirleri korurken yenilerini de ekledi. Ankara ve İstanbul'da büyük farklarla kazandı. Bundan 11 ay önce bu yazdıklarımı yazacağımı söyleseler, gülerdim. Bütün bu değişim nasıl gerçekleşti? Bugün sizlerle bu konuda görüşlerimi paylaşacağım.

Perşembe 04 Nisan 2024 03:00
RAMAZAN ÖZEL - III: İSLAM'DA YÖNETİCİLERDE OLMASI GEREKEN İYİ VASIFLAR

Bu satırlar yazılırken oy verme işlemleri devam ediyordu. 31 Mart Seçimleri öncelikle bütün milletimize sonra da başkan adaylarına hayırlı olsun. Kimin kazandığını bilmiyorum ama Perşembe günkü yazımda seçim sonuçlarını yorumlayacağım. Bugün ise Ramazan'a Özel yazılarımın üçüncüsünü paylaşacağım. Konumuz ise İslâm Dininde yöneticilerin sahip olması gereken vasıfların neler olduğu… Bugün dini bütün ağabeylerimiz ve ablalarımız hangi kriterle oy veriyor, bir düşünelim… Öte yandan bizatihi İslâm Düşüncesinde yöneticinin vasfı nasıl tanımlanmış, onu görelim istedim… İkisi arasında ciddi fark var ise, o zaman bu sonuç gayet düşündürücü olur…

Pazartesi 01 Nisan 2024 03:00
ENFLASYON DÜŞECEK Mİ?

Geçen hafta Perşembe günkü yazımda Merkez Bankası'nın seçim öncesinde 500 baz puanlık bir faiz artışına girmesinin çok olumlu olacağından bahsetmiş, eğer bunu yaparsa hem enflasyonist beklentilerin kırılacağı hem de dövizdeki artış trendinin sonlanacağını söylemiştim. Faiz artışının toplumsal getirisi toplumsal maliyetinden daha fazlaydı ve bu konuda kamuoyunda bilinen iktisatçıların hepsi de hemfikirdi.

Perşembe 28 Mart 2024 03:00
MERKEZ BANKALARININ FAİZ KARARLARI NE OLACAK?

Bu hafta dünyada para politikası, finansal piyasalar ve enflasyon dinamikleri açısından önemli bir hafta. ABD, AB, İngiltere ve Türkiye Merkez Bankaları faiz kararlarını açıklayacak. Dün (Çarşamba günü) ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı açıklanacaktı (yazıyı yazdığım sırada henüz açıklanmamıştı). Bugün (yani Perşembe günü) TCMB'nin faiz kararı açıklanacak. AB ve İngiliz Merkez Bankaları'nın da kararları bu hafta verilecek.

Perşembe 21 Mart 2024 03:00
RAMAZAN ÖZEL - II: ORUÇ VE NEFSE HAKİMİYET

İslâm inancında ibadetler zahiri olarak insanın Allah'a borcu olarak tanımlanır. Dolayısıyla inananlar ibadetleri yerine getirdiğinde Allah'a olan borçlarını ödediklerini düşünürler. Ancak ibadetlerin Allah'a olan borcu belirten zahiri anlamı dışında bir de batınî anlamları vardır: Her ibadet, eğer hakkıyla yapılırsa, insanın manevi gelişimi ve olgunlaşmasına katkıda bulunur. İbadet eden birisi, bu ibadetlerin manevi etkisini kendi üzerinde hissetmiyorsa, davranış ve eylemlerinde bir değişim gerçekleşmiyorsa, o zaman o ibadet çok da amacına ulaşmış sayılmaz.

Pazartesi 18 Mart 2024 03:00
BÜYÜME VE GELİR DAĞILIMI

Türk ekonomisi 2023 yılında yüzde 4,5 büyüdü. ​Bununla birlikte gelir dağılımı emek gelirleri aleyhine 2020 yılından beri bozulmakta.

Perşembe 14 Mart 2024 00:00