Vakıf Katılım web
UKRAYNA - RUSYA SAVAŞINDA SONA DOĞRU MU?

Putin, ABD seçim sonucunda kuvvetle muhtemel Trump'ın başa geleceğini ve Ukrayna'nın Batı'nın kuklası olmanın getirdiği sonuçlar içinde daha fazla bataklığa sürüklenmekte olduğunu gördüğü, stratejisini bu iki eksene taşımaya başladığı değerlendirilmektedir.

Salı 13 Şubat 2024 03:00
UKRAYNA- RUSYA SAVAŞINA SONA DOĞRU MU?

Putin, ABD seçim sonucunda kuvvetle muhtemel Trump'ın başa geleceğini ve Ukrayna'nın Batı'nın kuklası olmanın getirdiği sonuçlar içinde daha fazla bataklığa sürüklenmekte olduğunu gördüğü, stratejisini bu iki eksene taşımaya başladığı değerlendirilmektedir.

Pazartesi 12 Şubat 2024 03:00
KANIKSAMA VE BAKAR KÖRLÜK

06 Şubat 2023 günü Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en acı gerçeği ile bir kez daha yüzleşmişti. Deprem, resmi rakamlara göre 53 bin insanımızın yaşamını kaybetmesine yol açtığı söylense de sadece yakınlarından hiçbir bilgi alamayanların sayısını dikkate aldığımızda bile gerçek sayının çok daha fazla olduğu dile getirilmektedir.

Salı 06 Şubat 2024 03:00
ÇÖKÜŞÜN EŞİĞİNDE BİR ÜLKE: ABD

Monreo doktrini (02 Aralık 1823'te ABD Başkanı James Monreo tarafından açıklanmıştır) ile kabuğuna çekilme stratejisini (izolasyon) uygulayacağını açıklayan ABD, kendi ülke topraklarına bir saldırı olmamasına rağmen nedense hep kendi güvenliğinin riske gireceği şeklinde en güçlü yalanın siyasetini uygulayarak dünya savaşlarına müdahil olmuştur.

Salı 30 Ocak 2024 03:00
KKTC İÇİN FARKLI POLİTİKALAR İZLEMEK

Kıbrıs, uluslararası siyasetin odağında bulunan çalkantılı bir bölgede, yüksek jeopolitik öneme sahip bir adadır. Ada, Doğu Akdeniz'in ekonomi ve enerji güvenliğine etkide bulunma potansiyeli bakımından stratejik bir üstünlüğe sahiptir.

Çarşamba 24 Ocak 2024 03:00
ABD VE İSRAİL'İN ORTADOĞU'DA VAROLUŞ MÜCADELESİ

Günümüzde Ortadoğu'da yaşananları, iki terör devleti olan ABD ve İsrail'in varoluş mücadelesi olarak adlandırabiliriz. Hegemonyası ciddi şekilde zarar gören ABD ve kanatları altında ki İsrail, Biden ve Netanyahu gibi sorumsuz ve öngörüsüz sözde liderlerin stratejileri ile yönlerini bulmaya çalışıyorlar. Ancak, rüzgar yanlarında değil, pusulaları da yönlerini bulmaya yeterli olmuyor.

Salı 16 Ocak 2024 03:00
DEAŞ-PKK : TERÖR ÖRGÜTLERİ İŞ BİRLİĞİ

İran'ın Kiram şehrinde Kasım Süleymani'yi anma törenleri sırasında yapılan saldırıyı DEAŞ'ın üstlenmesi bu örgütü yakından tanıyanlar ve kimin ürünü olduğunu bilenler tarafından inandırıcı gelmemiştir. Elbette DEAŞ yapmış olabilir. Buna fazla bir itiraz olmayacaktır. Öncelikle bu örgütün kuruluş nedenine ve kurduranlara bakmak gerekmektedir. Sonra'da emperyalizmin bir numaralı temsilcisi ABD'nin korkulu rüyası olan ve ABD tarafından katledilen Kasım Süleymani'nin anma töreninin neden seçildiğini dikkate almak gerekir.

Salı 09 Ocak 2024 00:00