SON ŞAMPİYON TARAFTARI İLE BULUŞTU…

Burhan AKDAĞ 15 Ağu 2021

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Türkiye Süper Ligin son şampiyonu Beşiktaş 2021/22 sezonun ilk maçında kendi sahasında taraftarı ile buluştu.

Türkiye Süper Ligin son şampiyonu Beşiktaş 2021/22 sezonun ilk maçında kendi sahasında taraftarı ile buluştu. Yüzde elli taraftarın olabileceği söylenen tribünlerde seyirci sayısı tahminlerin altındaydı. Öyle ki locaların tam kapasite açık olduğu söylense de birçok loca boştu.

Beşiktaş Rizespor karşılaşmasına geçen seneki şampiyon kadrosu ile çıkmıştı, 11 kişilik kadroda yeni transferlerden Kenan ve Salih ilk 11’de yer almıştı.

Beşiktaş gol ile çok erken buluşması 90 dakikayı rahat oynamasına neden oldu. İkinci golü biraz geç buldu, daha erken bulabilseydi maç biraz daha farklı olabilirdi.

Taraftarın takımını çok özlediği maç boyunca hiç susmamasından belliydi. 90 dakika takımını destekledi. Maç bittikten sonra dakikalarca tribünleri terk etmeyen taraftar Sergen Yalçın’ı tekrar sahaya çağırması ve Sergen Yalçının tribünleri tek tek dolaşması görülmeye değerdi…

Belki biraz yoruldu ama bence değdi…

Beşiktaş futbol takımı taraftarı ile bir bütün olunca izlemenin keyfine de doyum olmuyor.

Maç Beşiktaş’ın istediği gibi oynandı, özellikle ikinci yarı tek kale oynadı desek yanlış olmaz. Orta sahanın yeni oyuncusu Salih Uçan’ı ben beğendim. Salih zaten beğendiğim, takip ettiğim Beşiktaş’a geleceğini duyduğum zaman heyecanlandığım bir futbolcuydu. Maça biraz heyecanlı başladı. Bu heyecanını zaman geçtikçe attı, pasları, hırsı taraftarın çok hoşuna gitti. Oyundan çıkarken taraftarın coşkulu alkışı Salih’e büyük moral olmuştur.

Salih’in ilk 11’de sahaya çıkacağını tahmin ediyordum, ancak Kenan Kahraman’ı tahmin etmiyordum. Sergen Yalçın, verdiği bu şansı bence Kenan iyi kullandı. İlk goldeki katkısı ve mücadeleci kişiliği taraftarında hoşuna gitti. Ghezzal ise adeta ayağının tozu ile maça çıktı. Bu rağmen takımı çok iyi idare etti. Camiada şu sıralar 2 ya da 3 transferden bahsediliyor. Alex Teixeira transferi dışında kaleci Mert Günok ve Michy Batshuayi’nın transfer edilmesi Beşiktaş’a çok renk katacağı bir gerçek. Bu transferler bir an önce yapılır takıma monte edildiği taktirde, Beşiktaş Şampiyonlar Ligi için ideal bir takım kurmuş olur. Şampiyonlar Liginde alınacak her puan Beşiktaş’ın kasasına Euro olarak girecek. Bu da maddi sıkıntılarımızın belki de biraz azalmasına neden olur. Beşiktaş bu sene Avrupa’da başarılı bir sezon yaşayacağımıza inanıyorum…

Süper Lig de ise 2021/22 sezonu şampiyonluğunda en güçlü aday BEŞİKTAŞ’tır.