E.T PHONE HOME

Milena Berfin GÜLDOĞAN
Tüm Yazıları
Radyoda yaptığım ya da elimin değdiği programlarda çaldığım şarkıları, listeleri sık sık sizle paylaşıyordum ama buradan size şarkı önermek huyum yoktur, bilirsiniz. Bu huyumu bugün bir tarafa bırakıyorum ve sırf daha çok dinlenme ihtimali olsun diye bile size bir albüm öneriyorum: Emir Taha – E.T. Phone Home.

Emir Taha’yı size anlatacak değilim, tanıdığınızı düşünmeyi yeğlerim. Ama bilmeyenler için kendisinin yaptığı niş işlerin, yarı İngilizce yarı Türkçe kendisini nasıl rahat anlatabilirse o dile yakın yaptığı müziklerin, ayrı bir havası olan tarzının ve tavrının takipçilerindenim. 

 

Bu zamana kadar birçok güzel iş yaptı, diskografisine bakıp da ‘bunu niye yaptı acaba?’ dediğim tek bir işi yok. Son albümde bence sözlere daha çok odaklanmış ama bunun yanı sıra melodiyi de kaybetmemiş. Dinlerken ikisinin ahenkli uyumunu yakalayabiliyorsunuz. Bu kadar övmemi yanlış anlayacak okuyucularıma da baştan söylemek isterim, hayır, kendisiyle şahsen tanışmıyorum; size güzel olanı sunmaya çalışıyorum… Albümü dinledikten sonra favori şarkınızı benimle paylaşın lütfen çünkü böyle şeyleri merak ederim... Yarım Yamalak, Jealousy, Bi O Yana Bi Bu Yana, Hoppa...

 

Haziran ayı sergi rehberi

 

Haziran ayı itibariyle ziyaret edebileceğiniz birkaç sergiyi hatırlatmak, gidişinize vesile olmak istiyorum. Böylece sergi ziyaretleriniz artsın, günlük ya da haftalık rutinlerinize sanatın ‘en yapılabilir’ hali olan sergi gezintileri de dahil olsun istiyorum. Aslında işin özü sanat hayatınızın bir yerinde hep var olsun, siz var olmasını sağlayın ki talep arttıkça daha çok sergiler, daha güzel çalışmalar görebilelim.

 

DenizBank’ın Deha Çun küratörlüğünde düzenlediği Birlikte Geleceğe adını taşıyan karma sergilerinde Türkiye’nin dört bir yanından eserlerini sizlere göstermek adına gelen tam 49 genç sanatçıya yer verecekler. Farklı tekniklerle hazırlanan bu eserleri 6 Haziran’dan 10 Temmuz’a kadar Galeri Deniz’de ziyaret edebilirsiniz.

 

Sanatorium’da yeni bir karma sergi var: Filizlendiğimiz Bir Çatlak. Bu yeni karma sergide Melih Aydemir küratörlüğünde Leman Sevda Darıcıoğlu, Ndaye Kouagon ve Elif Saydam’ın eserlerini bugünden itibaren ziyaret edebilirsiniz. 

 

Vizyon rehberi

 

Bu hafta vizyona giren filmler içinde hevesle beklediğim bir film yok. Bayram öncesi, tatil arası derken vizyonun kalitesinde yaşanan bariz düşüş direkt göze çarpıyor. Bu kötü vizyon haftasında tek bir film üzerine konuşabiliriz. Adını andığımda, zamanında bayılarak izlediğim Fargo ile gözümde canlanan Martin Freeman’ın başrolde olduğu komedi/dram kategorisindeki Miller’ın Favorisi filmi bu haftayı canlandırabilme ihtimali olan tek film. Kategorisinin komedi/dram olduğuna bakmayın bana cinsel gerilimi yüksek bir film demek daha doğru geliyor.

Jade Halley Bartlett yönetmenliğinde çekilen filmde başrolü paylaşan diğer isim de yabancı değil, Jenna Ortega. Hayat verdiği Wednesday karakteriyle sıkça gündemde kalan ve yaptığı her iş sıkça takip edilen Jenna bu filmde, Freeman’ınöğrencisi rolünü üstleniyor.