BU DİZİ İZLENİR: AİLE

Micheal KUYUCU 05 Şub 2023

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
Son birkaç aydır Show TV üstündeki ölü toprağını üstünden attı ve çok iddialı dizi projelerine imza atmaya başladı. Show TV bir ara dizi piyasasında geride kalmıştı. Ama şimdi depar atmaya başladı.

Son birkaç aydır Show TV üstündeki ölü toprağını üstünden attı ve çok iddialı dizi projelerine imza atmaya başladı. Show TV bir ara dizi piyasasında geride kalmıştı. Ama şimdi depar atmaya başladı.

Bu sezon “Kızılcık Şerbeti” adlı diziyle müthiş bir atak yaptı. Türkiye’de yaşanan kutuplaşmanın kaynağı olan iki farklı kültüre ait bir kızla erkeğin evliğini ve ailelerin kültürel farkları sonucunda yaşananları anlatan bu dizi bomba gibi girdi piyasaya. Dizi reytinglerde güzel bir çizgi yakaladı ve özellikle AB grubunda yüksek reytingler aldı. Bu dizinin başarısı Fox TV’de yayınlanan ve geçen yılın ilk ona abone olan dizisi “İyilik”in erken final yapmasına bile neden oldu.

Seçimlerin de etkisi ile gündemde kalır

“Kızılcık Şerbeti” dizisi yaklaşan seçimlerinde atmosferi sayesinde bu sezon yürür. Samimi söyleyeyim benim de ciddi ciddi takip ettiğim bir dizi. Müthiş bir senaryo var ama bir o kadar da mükemmel bir oyuncu castı var. Oyuncular dizideki rollerini o kadar güzel canlandırıyor ki senaristin üstünden çok büyük bir yük alıyor.

İki büyük ismi buluşturan dizi

Show TV şimdi iddialı bir diziye daha başlıyor. Dizinin adı: “Aile”. Ay Yapım’ın yapımcılığında hazırlanan dizi “The Sopranos” adlı diziden Türkiye’ye uyarlandı. Dizi son birkaç yılın en iddialı kadrosunu toparladı. Dizide iki tane efsane oyuncu var. Biri Serenay Sarıkaya diğeri ise Kıvanç Tatlıtuğ. Çok ciddi bir buluşma bu. Dizi zaten bu iki oyuncu ile maça 1-0 galip başlıyor.

“Aile” dizisindeki tüm oyuncular müthiş. Nejat İşler, Canan Ergüder, Ushan Çakır, Umutcan Ütebay, Yüsra Geyik, Ecem Simge Yurdatapan’ın yanı sıra Levent Ülgen, Emel Göksu ve “Camdaki Kız” dizisinin Feride Hanımı Nur Sürer de var. Nur Sürer anladığım kadarıyla “Camdaki Kız”daki gibi yine giderli bir aile büyüğünü canlandırıyor ki bence çok akıllı bir strateji.

İlk bölüm Sevgililer Günü’nde

Aile dizisi, varlıklı bir aile olan Soykanlar’ın başına geçen Aslan’ın, kendisiyle aynı yerden yaralı psikolog Devin’le tanışmasıyla aile içinde değişen dengeleri, gelişen olayları ve ‘aile’ kavramının en tartışmalı yönlerini ele alıyor. Konusu da oyuncuları da dört dörtlük bir dizi. İlk bölümü 14 Şubat Salı günü yayınlanacak.

Salı günleri ortalığı yıkan bir dizi yok. Kanal D’de yayınlanan “Üç Kız Kardeş” artık baydı finale doğru kırması lazım dümeni. “Aile”nin en büyük rakibi ATV’de yayınlanan “Ben Bu Cihana Sığmazam” olacak ama bence “Aile” AB grubunda kafadan birinci olacaktır. Ben kendi adıma bu diziyi dört gözle bekliyorum, Show TV güzel bir tanıtım yapar ve Kanal D’nin yaptığı gibi dizinin tekrarlarını bastıra bastıra yayınlarsa dizi bu yılın dizisi olur. Söyledi dersiniz.

Bu ara Serenay ile Kıvanç’ı hepimiz çok özledik, bu pahalı ve güzel buluşmayı sağlayan Ay Yapım ve Show TV’ye tebrikler.

Rap müzik ile Rebetiko nasıl bir araya geldi?

Rap müzik yoluna devam ederken bir yandan da farklı müzik türleri ile de etkileşime girerek karma türlerin doğmasına etki ediyor. Bunlardan biri rebetiko ile rapin buluşması sonucunda ortaya çıkan Rap -Rebetiko müziği.

Yüzyıla damgasını vuran Greek Underground Blues’u olarak da tanımlanan kökleri İzmir’e kadar uzanan Rebetiko müziği son 15 yılın trend müziği Rap ile bir araya ilginç bir karma tarz oluşturdu. Bu projede Türkiye-Yunanistan kültür sanat projeleri yönetmeni müzisyen Evrim Ateşler, kendi tarzı olan Rebetiko’yu Rap ile harmanladı.

İzmir’den Yunanistan’a

Sözlerini, Yunan söz yazarı Georgia Papadopoulou’nun yazdığı “Meraklides” adlı şarkının müziğini Evrim Ateşler hazırladı. Ait olduğu dönemin ritmik ve melodik yapısına göre sıfır bir beste olarak bestelenen ve kaydedilen şarkı, devamı hedeflenen “Rap’etiko” projesinin ilk şarkısı olmuş. Elif Özşekerci’nin sesiyle Ateşler’in vokaline eşlik ettiği tekli, İzmir’de Exelixi ve 4962 stüdyolarında kaydedildi.

“Meraklides” adlı şarkı (Türkçe anlamı Meraklılar) Yunanistan’dan Türkiye’ye ve Amerikalı yapım ve dağıtım şirketi aracılığı ve Exelixi etiketi ile tüm dijital platformlarda yayınlandı. Single’ın ses mühendisliği, mix-master işlemleri ise rebetiko müziğin ana vatanlarından biri olan İzmir’de Mehmet Ali Özbekli tarafından yapıldı.

Güzel bir alternatif çalışma olmuş

Şarkıyı dinledim çok güzel bir şarkı olmuş. Şarkı harbi rebetiko türünde olmuş. Şarkının ortasındaki rap bölümü de değişik bir renk katmış. “Meraklides”i dinlemenizi tavsiye ederim devamında gelecek “Rap’etiko” albümünün diğer şarkılarını da merak ettim. Keşke alaturka ile rap müziğine de böyle birkaç deneme yapılsa eminim değişik bir renk katar.

Ünlü DJ’den bir hit daha geldi

Number One Medya Grubunun başarılı müzik yönetmeni ve aynı zamanda son birkaç yıldır en çok etkinliğe katılan DJ’lerden biri olmayı başaran etkinliklerin kralı Mert Hakan müzik çalışmalarına bir tanesini daha ekledi.

Mert Hakan, Dretnot ve Bayülken ile bir yeni şarkıya imza attı. Sözü Dretnot’a, müziği ise Dretnot ve Bayülken’e ait olan alternatif pop türündeki “Unutmamalı” adlı şarkının düzenlemesi Bayülken ve Mert Hakan hazırladı.

Doksanlı yıllarda “Bana Geri Ver” adlı şarkısıyla solist kimliği ile müziğe giriş yapan ve o dönem için soundu çok güçlü sayılabilecek bir albüm hazırlayan Bayülken bu kez ekibini büyüttü ve altıncı teklisini yayınlamak üzere olan Dretnot ve Mert Hakan’la bir araya geldi.

Piyanonun prensi İstanbul’a geliyor

Dünyaca ünlü piyanist ve müzisyen, piyanoyu gençlere sevdiren fenomen müzisyen Richard Clayderman, Tar Events Turkey organizasyonu ile 5 Mart 2023 gecesi İstanbul'da konser verecek.

Kariyeri boyunca 80 milyondan fazla albüm satan, 70 platin, 270 altın albüme ve 2000’den fazla konsere imza atan Richard Clayderman’ın konseri büyük orkestra eşliğinde Maslak Tim Show Center'da gerçekleşecek. 

Clayderman çok büyük müzisyen geçen sene Ege’de bir konser vermişti. Henüz 6 yaşındayken dedesi tarafından ona hediye edilen eski bir piyano ile anadili olan Fransızcadan daha kolaylıkla notaları okumaya ve piyano çalmaya başlamış bir müzisyen. 

Londra Royal Filarmoni Orkestrası, Tokyo Senfoni Orkestrası, Pekin Senfoni Orkestrası ve Şangay Filarmoni Orkestrası gibi prestijli orkestralar ile unutulmaz performanslara imza atan, şov dünyasında en çok konser vermiş müzisyenlerin arasında olan Clayderman, 80'ler ve 90'larda birçok çocuğun piyano çalması için de ilham kaynağı oldu. Uzun yıllar boyunca Casio orgların reklam yüzü olan Richard pek çok gence piyanoyu sevdirmiş bir adam. Bu konsere mutlaka gidin derim, bir efsanenin konseri olacak.

Hangi İbrahim Tatlıses klasiği yeniden coverlandı?

Doksanlı yılların en güzel arabesk klasiklerinden biri olan İbrahim Tatlıses’in yorumuyla hit olan “Nankör Kedi” yeniden coverlandı. Şarkıyı Cihan Yıldız yeniden seslendirmiş. Nereden baksanız 28-30 yıllık şarkı. O dönem medyadaki ilk yıllarımdı, çok çalardım o şarkıyı radyoda. Cihan Yıldız’ın nerden aklına geldi şaşırdım. Cihan’da uzun zamandır bir şarkı yayınlamıyordu.

İki binli yılların başında çok güzel işler yaptı Cihan Yıldız ama biraz gölgede kaldı. Şimdi İbrahim Tatlıses’ten ünlenen “Nankör Kedi”yi yeniden seslendirdi. Şarkıyı dinledim çok güzel olmuş. Hafif Latin bir düzenleme ile modernleştirmiş şarkıyı ama meyanda döktürmüş. Klipte çok samimi olmuş. Bir yemek masasında arkadaşlarıyla oturan ve bir adam klipte. Herkes masada gülüp eğlenirken o acısına yanıyor, çok basit belki ama hepimizin yaşadığı kalabalık yalnızlığı anlatan bir klip olmuş. Cihan Yıldız’ın “Nankör Kedi” coverını YouTube’a bir girin dinleyin derim çok güzel olmuş.

İnsanlık ayarlarınıza geri dönün

Yetmişler, seksenler ve doksanlarda ardı ardına güzel hitler yayınlayan bir dönemlerin Türk Tina Turner’ı Seyyal Taner uzun bir aradan sonra yeni bir şarkı hazırladı.

Seyyal Taner ‘in yeni şarkısının adı “Elma”. Seyyal Taner bu şarkıda toplumsal bir dokunuşa imza atmış. Dünyanın içinde bulunduğu kaos ortamını metaforik bir anlatımla eleştiriyor şarkısında. Seyyal Taner “Elma” adlı şarkısında ile herkesi iç hesaplaşmaya davet ediyor.

Şarkının müziği Sadettin Dayıoğlu ve Ödül Erdoğan’a, düzenlemesi ise Ödül Erdoğan’a ait şarkı güncel soundlarla düzenlenmiş, elektronik bir şarkı. Çevre, iklim, ekonomi başta olmak üzere insanlığın yaşadığı tüm krizlere bir gönderme yapan Seyyal Taner, dünyaya “insanlık ayarlarınıza geri dönün” diyor.