tag:gazetebirlik.com,2015:cid-149 YeniBirlik Gazetesi YeniBirlik Gazetesi 2023-11-26T13:41:18+03:00 Osmaniye'de fırtına, ahır ve tarım arazilerine zarar verdi http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-firtina-ahir-ve-tarim-arazilerine-zarar-verdi-588/

İlçede dün gece başlayan kuvvetli rüzgar ve sağanak, ilerleyen saatlerde etkisini artırdı.

Fırtına nedeniyle Topraktepe köyünde bazı ahırların çatısı uçtu, 4 küçükbaş hayvan telef oldu.

Hayatı olumsuz etkileyen fırtına, tarım ürünleri ve araçlara da zarar verdi.

Bölgeye yönlendirilen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ile jandarma ve itfaiye ekipleri, hasar tespit çalışmasına başladı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde afetzede esnafa yapılan 95 prefabrikten 65'i tamamlandı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyenin-bahce-ilcesinde-afetzede-esnafa-yapilan-95-prefabrikten-65i-tamamlandi-4839/

Kahramanmaraş merkezli afette dükkanları kullanılamaz halen gelen esnafın, yeniden işiyle buluşabilmesi için AFAD ve Osmaniye Valiliği koordinasyonunda, Bahçe Kaymakamlığı ile Bahçe Belediyesince başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda İslam, Yeni ve Bahçelievler mahallelerindeki 4 bölgede yapımına başlanan 95 prefabrik iş yerinden 65'i tamamlandı.

Her biri 24 metrekare tasarlanan geçici işletmelerin anahtarları, hak sahiplerine veriliyor.

"Esnafımızın tepkisi çok olumlu"

Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, boyanan prefabriklerin elektrik ve su tesisatlarının kurulması ve klima takılmasının ardından teslim edildiğini söyledi.

Dükkanların önündeki yollara sıcak asfalt dökülmesi için ihaleye çıktıklarını dile getiren Baz, "Hak sahipleri yavaş yavaş dükkanlarına yerleşmeye başladı. Esnafımızın tepkisi çok olumlu. Ticari faaliyetlerine başlayan esnafımız, evlerine ekmek götürmenin, hayata tekrar tutunmanın mutluluğunu yaşıyor." diye konuştu.

Baz, 6 Şubat'taki depremlerde ilçede 1500 konutun yıkıldığını, çok sayıda yapının da zarar gördüğünü hatırlattı.

Kalan geçici iş yerlerinin yapımı ile bitenlerin tesliminin hızla sürdüğünü belirten Baz, "Milletimizle bir ve beraber olarak, devletimizin verdiği destek ve kendi imkanlarımızla buraları tekrardan ayağa kaldırmaya çalışıyoruz." dedi.

Baz, prefabriklerin yanı sıra yapımına başladıkları 50 betonarme iş yerinden 15'inin tamamlandığını ve hak sahiplerine teslim edildiğini sözlerine ekledi.

"Çalışmak bizi dinç ve ayakta tutuyor"

Yeri yerinde işinin başına geçen çiğ köfteci Musap Mükremin Güler, projeden memnun olduğunu ifade ederek "Ağır hasarlı olması nedeniyle işletmemin yıkımına karar verildi. Birkaç ay içerisinde de çok şükür dükkanımız yapıldı. Mağduriyetimiz yok, sağ olsunlar her konuda yardımcı olundu. Hepsine teşekkür ediyorum. Çok şükür işimize, para kazanmaya başladık." değerlendirmesinde bulundu.

Afette kuaför dükkanı yıkılan Aysel Kaya da eski düzenini kurmaya çalıştığını belirterek şunları kaydetti:

"Tekrar hayata dönmek, bir yerden başlamak lazım. Çalışmak bizi dinç ve ayakta tutuyor. Depremde kayıplarımız oldu, psikolojik olarak da kötüydük. Şimdi çalışmak iyi gelecek. Birçok şeyi unutamayacağız ama bu zorlukları elbet atlatacağız."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de uyuşturucu baskını yapılan evdeki zanlının ateş ettiği jandarma şehit oldu http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-uyusturucu-baskini-yapilan-evdeki-zanlinin-ates-ettigi-jandarma-sehit-oldu-130/

Fakıuşağı Mahallesi 45012 Sokak'taki bir apartman dairesinde uyuşturucu bulunduğu ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri adrese baskın yaptı.

Arama için daireye giren ekiplere evdeki şüpheli A.D. tarafından tabancayla ateş açıldı.

Yaralanan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Bozkurt, Jandarma Teğmen Şule Erdoğdu ve Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Baysal, Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hasan Bozkurt, doktorların müdahalesine rağmen şehit oldu.

Erdoğdu ve Baysal'ın tedavisi sürüyor.

Şüpheli A.D. ise ekiplerce gözaltına alındı.

Vali Yılmaz'dan yaralı jandarma personeline ziyaret

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, yaralı jandarma personelini hastanede ziyaret etti.

Yılmaz, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, uyuşturucu kullanan, ticareti yapan birine yönelik adli arama sırasında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Bozkurt'un şehit olduğunu söyledi.

Çok üzgün olduklarını aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yine bir personelimiz, teğmenimiz Şule Erdoğdu kulağından yaralandı, tedavisi sürüyor. Teğmenimizin herhangi bir sıkıntısı yok hamdolsun. Bu uyuşturucuyla mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz. Bunları bitirene kadar mücadelemiz devam edecek."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Acımız büyük. Şehidimize Allah'tan rahmet; ailesine, kahraman jandarmamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Makamı ali olsun. Yaralı jandarmalarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de ormanlar 10 yangın kulesinden gözetleniyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-ormanlar-10-yangin-kulesinden-gozetleniyor-1797/

Kent genelindeki yangın gözetleme kuleleri sayesinde 91 bin 108 hektar ormanlık alan, 7 gün 24 saat gözetleniyor.

Kadirli Orman İşletme Müdürlüğünün sorumluluk sahasındaki 65 bin hektar alan da 7 kuleden kontrol ediliyor.

İlçenin Karatepe köyü sınırlarındaki 640 rakımlı tepede konuşlu yangın gözetleme kulesi, bölgedeki ormanlık alanların kontrolünde önemli rol oynuyor.

Kulede dönüşümlü 24 saat nöbet tutan iki personel, dürbünlerle sürekli bölgeyi kontrol ediyor.

Gözünü ormandan ayırmayan personel, yangın durumunda ekiplere anında haber veriyor.

Kadirli Orman İşletme Müdürü Adem Sarıbıyık, AA muhabirine, sorumluluk alanlarındaki ormanlarda çıkabilecek yangınlara karşı ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu söyledi.

Gözetleme kulelerinin yangına hızlı müdahale açısından çok önemli bir işlev yerine getirdiğine dikkati çeken Sarıbıyık, şöyle konuştu:

"Karatepe köyü sınırlarındaki kulemizde iki personelimiz, 24 saat gözetleme yapacak şekilde çalışmaktadır. Gözetleme esnasında çıkabilecek olası yangınları, yangının yeri ve dumanın şeklini de belirterek merkezimize aktarmaktalar. Buradaki personelimizin verdiği bilgiler ışığında sahadaki görevlilerimizin yangına ilk müdahale çalışmaları planlanmakta ve buna göre yönlendirilmektedir."

Sarıbıyık, ormanların yangınlara hassas olduğunu belirterek, "Bölgemizdeki ormanlarımız, 4'ü insanlı, 3'ü kameralı 7 gözetleme kulesi ve 2 insansız hava aracıyla 24 saat boyunca gözetlenmektedir." diye konuştu.

Söndürme ekiplerinin de yangınlara karşı hazır beklediğini kaydeden Sarıbıyık, vatandaşlardan küçük bir duman gördüklerinde hemen kendilerine haber vermelerini istedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de hafif ticari araçla çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-hafif-ticari-aracla-carpisan-motosikletteki-2-kisi-yaralandi-5070/

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.

Henüz sürücüleri ile plakaları öğrenilemeyen hafif ticari araç ile motosiklet Cemalpaşa Mahallesi Tevfik Pampal Caddesi'nde çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralanan motosiklet sürücüsü ile yanındaki kişi, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Milli tekvandocu Fatma'nın hedefi 13 yaşında dünya şampiyonluğu http://mail.gazetebirlik.com/haber/milli-tekvandocu-fatmanin-hedefi-13-yasinda-dunya-sampiyonlugu-5711/

Osmaniye'de annesinin teşvikiyle henüz 9 yaşında tekvandoyla tanışan Fatma, bölgesel müsabakalardaki başarısının ardından 6-8 Haziran'da Tokat’ta yapılan Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda ringe çıktı.

Organizasyondan birincilikle dönen genç tekvandocu, 15-21 Temmuz'da Bursa’da gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda da kategorisinde şampiyon oldu.

Azmi ve başarıları sonucu milli takıma seçilen Fatma, 28-31 Ağustos'ta Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna'da düzenlenecek Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda ay yıldızlı formayı giymeye hak kazandı.

Şampiyonadan altın madalyayla dönmeyi isteyen sporcu, milli takım kampı öncesi antrenörü Abdulkadir Ergün yönetiminde kentteki hazırlıklarını tamamladı.

Sakabaşı: "Türk bayrağını dalgalandırmayı çok istiyorum"

Fatma Sakabaşı, annesinin bu sporla uğraşması için verdiği desteğin kariyerine önemli katkı sağladığını söyledi.

Türkiye şampiyonluğunun üzerine yeni başarılar eklemeyi hedeflediğini dile getiren Fatma, "Antrenörümün stresimi yenmeme yardımcı olması beni buralara kadar getirdi. Türkiye şampiyonu olmak çok güzel duygu. İnşallah bu başarımı Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlara da taşırım." dedi.

Milli sporcu, Dünya Yıldızlar Şampiyonası'na günde 12 saat antrenmanla hazırlandığını belirterek, "Ülkemi temsil edeceğim organizasyonda şampiyon olmayı ve Türk bayrağını dalgalandırmayı çok istiyorum. Gelecekteki hedefim ise olimpiyat şampiyonluğu." diye konuştu.

Antrenör Abdulkadir Ergün de Saraybosna'dan altın madalyayla dönmeyi istediklerini vurgulayarak, "Dünya şampiyonluğu için çok sıkı hazırlandık. Antrenman yaptığımız salona, olimpiyatlarda kullanılan sistemin aynısını getirdik. Ayrıca olimpiyat deneyimi olan bir partner sporcuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz Saraybosna'da dünya şampiyonu olmak." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye Düziçi'nde çıkan orman yangını kontrol altına alındı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniye-duzicinde-cikan-orman-yangini-kontrol-altina-alindi-6773/

Amanos Dağları'nın 1200 rakımındaki Dumanlı Yaylası'ndaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine, bölgeye söndürme helikopteri, çok sayıda arazöz, ilk müdahale aracı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi.

Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-cikan-orman-yanginina-mudahale-ediliyor-3473/

İlçeye bağlı Gafarlı köyü Dinikar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğünün çok sayıda arazözü sevk edildi.

Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-cikan-orman-yangini-kontrol-altina-alindi-2421/

İlçeye bağlı Yarbaşı beldesi Payamlı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğüne ait 4 arazöz, 1 su tankı ile 25 işçi sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında ilk belirlemelere göre 2 dekarlık alan zarar gördü.

Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de fırtına ve sağanak etkili oldu http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-firtina-ve-saganak-etkili-oldu-7480/

İlçede akşam saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerleri ile araçlar su altında kaldı, ağaçlar yollara devrildi.

Belediye ekipleri, fırtına ve sağanağın ardından ev ve iş yerlerinde yağmur suyu tahliyesi başlattı.

Ayrıca ekipler, devrilen ağaçları kaldırarak yolları yeniden trafiğe açtı.

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, sağanak ve fırtınanın etkili olmasıyla ekiplerinin hemen sahaya çıktığını belirtti.

Afet yaşadıklarını kaydederek ilçe halkına geçmiş olsun dileğini ileten Tarhan, şunları söyledi:

"Bugün saat 17.20 sularında ilçemizde sağanak yağış afete dönüşmüştür. Aniden bastıran ve etkisini artıran sağanak ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrilmiş, yollar kapanmıştır. İlk andan itibaren ekiplerimiz sahaya çıkarak gerekli müdahaleleri yapmıştır. Yıkılan ağaçlar ve su baskını nedeniyle kapanan yollar ekiplerimizin müdahalesi ile açılmıştır. Kadirli Belediyesi olarak iş yerlerinde zarara uğrayan esnaf arkadaşlarımızın zararlarının karşılanması için de ekiplerimize gerekli talimatı verdim."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de depremzedelerin kaldığı konteynerlere klima takılıyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-depremzedelerin-kaldigi-konteynerlere-klima-takiliyor-5275/

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Osmaniye'de, afetzedelerin yaşadığı konteynerlere klima takma çalışmaları devam ediyor.

Fakıuşağı Mahallesi'nde 2 bin 100 konteynerin yer aldığı Karaçay Konteyner Kenti'nde, ekipler çalışmalarını AFAD denetiminde aralıksız sürdürüyor.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün konteynerlere klima takılacağını söyledi.

Sıcaklık artışının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için çabaladıklarını aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 650 konteynere klima taktık. Bunu 9 ekip hızlı bir şekilde gece gündüz çalışarak yapıyor. Osmaniye'deki konteyner kentimiz bütün imkanlarıyla, sosyal donatılarıyla, kütüphanesi, sağlık ocağı, camisi, kebapçısı, terzisi, manavı yani gereken her şeyin olması için çalışıyoruz. Daha da iyi yapmak için gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada bulunan tüm konteynerlere istisnasız klimalarını takacağız."

Konteynerine klima takılan Sezai Ekici de evlerinin ağır hasarlı olduğunu ve bu nedenle konteynerde kaldıklarını söyledi.

Havaların ısınmasıyla konteynerde yaşamanın zorlaştığını aktaran Ekici, "Takılan klimalar insanları bu sıcakta rahatlatacaktır. Vesile olanlardan Allah razı olsun, hepsine teşekkür ederim." dedi.

Konteynerde yaşayan depremzede Abdülkadir Ergün, klima sayesinde sıcak havalarda serinleme imkanı bulacaklarını belirterek, "Kim getirdiyse, kim vesile olduysa, devletimizden, milletimizden, herkesten Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de protokol üyeleri, konteyner kentte kalan depremzedelerle bayramlaştı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-protokol-uyeleri-konteyner-kentte-kalan-depremzedelerle-bayramlasti-8986/

Kurban Bayramı dolayısıyla Osmaniye Valiliğince düzenlenen bayramlaşmaya Vali Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkanı Kadir Kara, AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, askeri ve mülki erkan ile depremzedeler katıldı.

Burada depremzede vatandaşlarla bayramlaşan Vali Yılmaz, Ramazan Bayramı'nda da geleneksel bayramlaşma törenini konteyner kentte yaptıklarını belirterek, "Bugün de Kurban Bayramı'nın arifesinde bayramlaşmamızı burada gerçekleştiriyoruz. Burada konteyner kentte kalan vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, bütün Osmaniyeli hemşerilerimizin bayramını kutluyorum. Allah bize bir daha böyle 6 Şubat'ta yaşadığımız felaketi yaşatmasın diliyorum. Bu felaketin izlerini silmek için de canla başla mücadele ediyoruz. Konteyner kentimizi de kurduk. Bütün hak sahibi olan vatandaşlarımızı yerleştirdik. Kalıcı konutların yapılması da hızla devam ediyor. Bütün hemşerilerimizin bu felaketi en az hasarla atlatabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. " diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de yapımı süren kalıcı konutlar eylülde teslim edilecek http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-yapimi-suren-kalici-konutlar-eylulde-teslim-edilecek-4543/

6 Şubat depremlerinden etkilenen Osmaniye'de, 17 Mart'ta Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde inşasına başlanan kalıcı konutların yapımı sürüyor.

Hızla yükselen, 2+1 ile 3+1 daireler şeklinde planlanan 152 konutun, eylül ayında hak sahibi depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, AA muhabirine, Osmaniye'de yaklaşık 3 bin 685 konutun ihalesinin yapıldığını ve bunların bir kısmının da temellerinin atıldığını belirterek, "İnşaat çalışmaları devam ediyor. Aynı zamanda yaklaşık 1030 köy konutunun da ihalesi yapıldı. Onların da yer teslimleri yapıldı. İnşaatları hızlı şekilde devam ediyor." diye konuştu.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un depremzede vatandaşlara bir söz verdiğini ve bu sözü yerde bırakmamak için herkesin elinden gelenin fazlasını yaptığını anlattı.

Ağır hasarlı olarak tespit ettikleri yaklaşık 9 bin bina olduğunu dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bunlar da yaklaşık 16-17 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor, merkezde ve ilçelerde olmak üzere. Bunun dışında depremin yıktığı ve bizim acil yıkım kararıyla yıktığımız yaklaşık 1100 konut var. Bunlarla beraber 17-18 bin bağımsız bölüme ihtiyacımız var. Hak sahipleri netleşince kesin sayılar daha net olacak. Tabii biz bunları beklemeden çalışmalara bir an önce başladık. Şu anda TOKİ marifetiyle 3 bin 685 konutun ihalesi yapıldı. Onların da hızlı bir şekilde yapımına başlandı. Onun öncesinde proje, zemin etüdü ve yerleşim konusunda, mobilize olma konusundaki süreçler devam ediyor. Başladıktan sonra da 8 ayda tamamlanacak."

Toprakkale ilçesinde yapımı süren kalıcı konutlara ilişkin de Demirtaş, şunları kaydetti:

"İhalesi tamamlanarak yapımına başlanan 152 konutun inşaatı devam ediyor. Proje, zemin +4 kat olarak planlandı. 7 blok üzerine 152 konutluk bir yapı olacak. Bunun 66'sı 2+1, 86'sı ise 3+1 olarak planlandı. 17 Mart'ta sözleşmesi yapılarak inşaata başlandı. 12 Eylül'de de tamamlanacak inşallah. Gördüğünüz gibi burası da tünel kalıp sistemiyle yapılıyor. En kısa sürede kaba inşaatını bitirip, bina içiyle ilgili tüm malzemelerin tedariki yapılmış durumda ince işlere girişilecek. İnşallah verilen sözde de dediğimiz gibi yıl dolmadan konutlarımız tamamlanmış olacak. Depremzede vatandaşlarımızın en kısa sürede konutlarına kavuşmasını temin edeceğiz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de fırtına ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-firtina-ve-saganak-hayati-olumsuz-etkiledi-2518/

Merkeze bağlı Sakarcalık köyünde öğle saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle ağaçlar devrildi, ekili araziler sular altında kaldı.

Köyde bazı evlerde de su baskınları oluştu.

Bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri, vatandaşlara yemek dağıttı, yola devrilen ağaçlar da ekiplerce kaldırıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de depremzede çocuklar maket uçak yapımını öğreniyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-depremzede-cocuklar-maket-ucak-yapimini-ogreniyor-5483/

Osmaniye'de İŞKUR İl Müdürlüğünce depremzede çocuklar için psikososyal destek çalışmaları kapsamında "Yıkılan Gönülleri Uçuruyoruz Projesi" başlatıldı.

Proje kapsamında geçici barınma merkezi ve konteyner kentlerde kalan çocuklara maket uçak yapımı öğretiliyor.

Saimbey Ortaokulu yanında kurulan geçici barınma merkezindeki etkinlikte çocuklar, maket uçak yaparak hem yaşıtlarıyla vakit geçiriyor hem de deprem travmasını atlatmaya çalışıyor.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, AA muhabirine, depremin etkilediği çocukların rehabilitasyon süreçlerine destek olmak için çalıştıklarını söyledi.

Proje kapsamında Türk Hava Kurumunun 300 maket uçak kiti gönderdiğini belirten Altunkaynak, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın da rehabilite olmaya, normal hayata dönmeye ihtiyaçları var. Bu kapsamda Türk Hava Kurumu 300 maket uçak kiti gönderdi. Burada eğitmenlerimizle, kamp sorumlusu müdürlerimizle bu çalışmayı yapıyoruz. Türkiye artık havacılık alanında çok büyük yatırımlar yapıyor, büyük gelişmeler gösteriyor. Biz de gençlerimizi hem buna özendirmek hem de normal hayata uyumlarını sağlamak, rehabilite etmek istedik."

Altunkaynak, maket uçak yapımı eğitimlerine şu an 14 öğrencinin katıldığını belirtti.

"Proje sayesinde yetenekli öğrencilerimizin yolu açılır"

Proje ortaklarından Adnan Oğuz Anadolu Lisesinin müdürü ve geçici barınma merkezi sorumlu yardımcısı Ali Koçer de çocukların projeye ilgisinden memnun olduklarını ifade etti.

Projenin yetenekli çocuklar için bir fırsat olduğuna dikkati çeken Koçer, "İnşallah proje sayesinde yetenekli öğrencilerimizin yolu açılır. Hayatın normalleşmesi, tekrar hayata tutunma adına bu çalışmaların çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Öğrencilerimizin yüzlerinin güldüğünü, ilgilerinin son derece iyi olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Maket uçak yapımını öğrenen öğrencilerinden Tunahan Türkmen ise projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Ahmet Kamil Dağ, ileride yazılım alanında eğitim alarak havacılık sektöründe çalışmak istediğini kaydetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de yapılacak 9 bine yakın kalıcı konuttan 3 bininin ihalesi tamamlandı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-yapilacak-9-bine-yakin-kalici-konuttan-3-bininin-ihalesi-tamamlandi-6817/

6 Şubat'taki depremler nedeniyle 9 bine yakın konutun yıkıldığı ya da ağır hasar gördüğü Osmaniye'de il merkezi, ilçe ve köylere kalıcı konutların yapımıyla ilgili süreç devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, AA muhabirine, 6 Şubat'taki depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Osmaniye'de yaraların sarılması için gereken çalışmalara en hızlı şekilde başlandığını söyledi.

Kalıcı konutlarla ilgili bütün planlamaların yapıldığını belirten Demirtaş, "Yaklaşık 8 bin 350 ağır hasarlı ve yıkık bina karşılığında yapılacak konutlar için zeminler incelenip uygun yerlerin tespitleri yapıldı. Bunların ara ara ihaleleri yapılıyor. Şu ana kadar 3 bin konutun ihaleleri yapıldı." dedi.

Demirtaş, ihaleyi alan firmaların şantiyelerini kurmaya başladığını bildirerek, "Yapılacak konutlarda yaklaşık 3 bin civarında köy konutumuz var. Osmaniye merkezde 4 bin 500 ağır hasarlı ve yıkık bina vardı. Kalanları ise ilçe ve köylerde bulunuyor. Bunlarla ilgili planlamalar yapıldı." ifadelerini kullandı.

Köyde yaşayanlara "Kendi yerinde mi yapılmasını istersiniz ya da köy konutunun yerine ilçe ya da şehir merkezinde yapılan kalıcı konutlardan mı istersiniz" gibi seçenekler sunulduğunu anlatan Demirtaş, onların tercihleri doğrultusunda sürecin işleyeceğini kaydetti.

"Başlanıldıktan sonra 8 ayda tamamlanacak"

Osmaniye'de yıkılan ve ağır hasarlı binalar nedeniyle yaklaşık 9 bin kalıcı konut yapılacağını aktaran Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Asıl net rakam, hak sahipliği komisyonu toplanınca çıkacak. O yüzden yaklaşık 9 bin diyoruz. Hak sahipliği netleşince 9 bine yakın bir konut yapılacak, köy konutları ve merkezdeki konutlar dahil olmak üzere. Takdir edersiniz ki yer konusunda hem doğru zeminlerde ve doğru hesaplanmış projeler üzerinden çalışmalar yapılacağı ve temel atma, başlama süreçleri belli bir vakit aldığı için tam bir zaman vermek zor. Bir de tabii bütün bu 9 bin konutla ilgili yer seçimi, mülkiyet durumları ve bazı yerlerde kamulaştırma yapmak gerekiyor. Dolayısıyla o süreçten bağımsız olarak şunu söyleyebilirim, başlanıldıktan sonra 8 ayda tamamlanacak inşallah."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de liselilerin ürettiği elektrikli araç "Pars 2023", TEKNOFEST'te yarışacak http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-liselilerin-urettigi-elektrikli-arac-pars-2023-teknofestte-yarisacak-8507/

Lise öğrencileri, matematik öğretmeni ve takım danışmanı Ali İhsan Dariga koordinesinde 5 ayda üretimini tamamladıkları "Pars 2023" isimli elektrikli araçla, TÜBİTAK yerleşkesinde 25-29 Nisan'da yapılacak finallere katılmaya hak kazandı.

Dariga, öğrencilerinin ilk aşamaları geçip finallere kaldığını belirterek, araç hakkında bilgi verdi.

Okul yerleşkesinde kurulan atölyede aracın 5 ayda tamamlandığını ve araçta 3 kilovatlık elektrikli motor kullanıldığını belirten Dariga, "Öğrencilerimizin atölye ortamına alışmasını ve birlikte çalışmalarını sağlamak adına yarışmayı önemsiyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmada, aracımız 72 volt bataryaya sahip. Batarya ömrü yaklaşık 10 yıl. Bu süreçte hiçbir sıkıntı çıkarmıyor. Yarışma standartları gereği 56 kilometre hıza ulaşıyor." diye konuştu.

Dariga, yarışmada hedefin belirlenen parkuru en az enerjiyle tamamlamak olduğunu kaydetti.

Öğrencilerinin yarışmada başarılı olacağına inandığını ifade eden Dariga, "Bu tür araçların lise öğrencileri tarafından yapılması muhteşem bir şey. Tabii ki yerli ve milli aracımız TOGG da bizi heyecanlandırdı ve daha da güç verdi. Umarım aracımızla başarılı bir sonuç elde ederiz." dedi.

"Bir şey üretmek çok güzel bir duygu"

Lise 11. sınıf öğrencisi Abdullah Yılmaz, arkadaşlarıyla 5 ayda güzel bir araç yaptıklarını ifade etti.

Takım arkadaşlarıyla uyum içerisinde çalıştıklarını aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bir şey üretmek, bir şey ortaya çıkartmak çok güzel bir duygu. Takım arkadaşlarımızla çok uyumlu çalıştık. Hoş bir araç oldu. Biz yaptığımızdan memnunuz. Yarışmadaki hedefimiz derece yapmak ama öncelikli olarak tecrübe kazanmak, bu işleri öğrenmek, atölye ortamına alışmak ve arkadaşlarımızla çalışma duygusunu geliştirmek."

Lise 11. sınıf öğrencisi ve aracın sürücüsü Abdullah Yusuf Uyduran da mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Yarışmadan başarıyla döneceklerine inandığını vurgulayan Uyduran, şunları kaydetti:

"Ortaya böyle bir araç çıkarmak, böyle bir şey inşa etmek güzel bir duygu. Çok kolay süreçlerden geçmedik. Zorluydu. Zahmet verdik, emek verdik, ter akıttık. Yarışmada teknik kontrolleri geçersek derece elde edeceğimize inanıyorum. İleride TOGG'un fabrikasında çalışmak isterim. Ben daha çok tasarımla, dış grafikle ilgilendiğim için bir otomotiv sektöründe grafik tasarım bölümünde görev almak isterim. Umarım başarılı olurum. Bunun için çalışmaya devam edeceğim."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de idare mahkemesi kurulması kararı Resmi Gazete'de http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-idare-mahkemesi-kurulmasi-karari-resmi-gazetede-4000/

Adalet Bakanlığının, İdare Mahkemesinin Kurulmasına ve Yargı Çerçevesinin belirlenmesine ilişkin kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun'un 2. maddesinin birinci fırkası uyarınca, Osmaniye İdare Mahkemesinin kurulmasına ve yargı çerçevesinin Osmaniye olarak belirlenmesine karar verildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Depremden etkilenen Osmaniye'de 83 bin 917 çocuğa psikososyal destek sağlandı http://mail.gazetebirlik.com/haber/depremden-etkilenen-osmaniyede-83-bin-917-cocuga-psikososyal-destek-saglandi-4789/

Osmaniye'de depremzedelere yönelik destekler hız kesmeden devam ederken, çocuklar için de psikososyal destek ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Karaçay Konteyner Kenti'nde oyun alanları oluşturan ekipler, çocuklar için dans ve yarışma gibi etkinlikler düzenliyor.

Sosyal çalışmacı, psikolog, psikolojik danışman ve çocuk gelişimcilerden oluşan uzman ekip, oyun çadırında çocuklarla çeşitli aktiviteler yapıyor.

Deprem bölgesinde aktif olarak çalışan ekipler, bugüne kadar 83 bin 917 çocukla bir araya gelerek, çok sayıda etkinlik gerçekleştirdi.

Osmaniye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Abdulkadir Taşletimur, AA muhabirine, depremin ilk gününden itibaren sahada afetzedelere yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Osmaniye'de 12 destek ekibinin sahada hizmet verdiğini anlatan Taşletimur, çocuklara yönelik de birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.

Taşletimur, şöyle konuştu:

"İlk günden itibaren çocuklarımızın depremin etkisinden kurtulabilmesi için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu tür etkinliklerle çocuklarımız kendilerini daha iyi hissediyor, bir nebze olsun mutlu oluyorlar. Çocuklar deprem nedeniyle sosyal bir değişim yaşadı. Evlerinden, odalarından ayrıldılar. Biz şu an onların bu ortamı evleri gibi hissetmelerini sağlıyoruz. Çocuklarımız ilk geldiklerinde tedirginlerdi, şu anda öz güvenleri var. Bu noktada çalışmalarımızın çocuklar üzerinde olumlu etki oldu."

Çocuklar mutlu

Depremzede çocuklardan Filiz Aylin Fakı, burada çok iyi zaman geçirdiğini ve güzel arkadaşlar edindiğini anlattı.

Çadır kentte çeşitli aktivitelere katıldığını belirten Fakı, "Bizler için oluşturulan alanlarda kardeşim ve diğer arkadaşlarımla oyunlar oynuyoruz. Sandalye kapmaca oynuyoruz. Bazen bilmediğimiz oyunları öğreniyoruz bazen de dans ediyoruz." diye konuştu.

Reyyan Üçok da derslerini bitirdikten sonra oyun alanına geldiğini ve burada arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdiğini ifade etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de av yasağı öncesi balıkçılar Aslantaş Baraj Gölü'ne son ağları atıyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-av-yasagi-oncesi-balikcilar-aslantas-baraj-golune-son-aglari-atiyor-3771/

Osmaniye'de, 1 Nisan'da başlayacak avlanma yasağı öncesi balıkçılar Aslantaş Baraj Gölü'ne attıkları son ağları çekiyor.

Kahramanmaraş ile Osmaniye sınırları içinde yer alan 49 kilometrekare alana sahip Aslantaş Baraj Gölü'nde avlanma yasağı öncesinde balıkçıların mesaisi sürüyor.

Balıkçılar, 1 Nisan'da başlayacak ve 3 ay sürecek yasak öncesi gölden sezonun son balıklarını çekiyor.

Sabahın erken saatlerinde kayıklarına binerek göle açılan balıkçılar, önceki akşam göle bıraktıkları ağlara takılan balıkları toplayarak toptancılara satıyor.

Tuttukları balığın kilogramını cinsine göre 7 ila 30 liradan satan balıkçılar, geçimlerini bu sayede sağlıyor.

"Geçen yıl bu yıla nazaran daha iyiydi"

Göle son ağlarını seren Yasin Savrun, AA muhabirine, 15 yıldır geçimini balıkçılıkla sağladığını söyledi.

Balık sezonunu inişli çıkışlı yaşadıklarını anlatan Savrun, "Bazen çok balık oldu, bazen de hiç tutamadığımız... Geçen yıl bu yıla nazaran daha iyiydi. İklimden mi, suyun çekilip yeniden yükselmesinden mi bilmiyoruz. Gümüş kefali avlıyorduk, şu an bulamıyoruz." dedi.

Savrun, avlanma yasağı döneminde tarlada ve geçici işlerde çalışarak üç aylık süreci değerlendireceklerini belirtti.

Balıkçı Mehmet Doğru da av sezonunun sonuna geldiklerini ve birçok balıkçının kayığını kıyıya çekerek dinlenmeye çekildiğini dile getirdi.

Sezonun kötü geçmediğini aktaran Doğru, şunları kaydetti:

"Evimizin rızkını çıkarabildik çok şükür ama geçen sene daha iyiydi. Özellikle yazın çıkan gümüş kefalinden iyi kazandık. Kışın pek o balığı bulamadığımızdan diğer balıkları tutup sattık. Yasak döneminden 3-5 gün önce kayıkları, ağları çekip çıkarıyoruz. Yasak bitene kadar da tarla, inşaat gibi işlerde çalışıp rızkımızı kazanıyoruz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de depremde tarlada yarık ve göçükler oluştu http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-depremde-tarlada-yarik-ve-gocukler-olustu-3618/

6 Şubat'taki "Asrın felaketi" olarak nitelenen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden ilçeye bağlı Esenli köyünü de etkilendi.

Köyde yaşayan Mustafa Aşçı'ya ait tarlada deprem sonrası 200 metre boyunca yarık ve göçükler oluştu.

Tarlasında gördüğü manzara karşısında şaşıran Aşçı, AA muhabirine, köyde depremi şiddetli bir şekilde hissettiklerini söyledi.

Sarsıntının hafiflemesiyle dışarı çıktıklarını anlatan Aşçı, "Deprem gecesi tuvalete gitmek için kalkmıştım. Yatağın içinde doğrulduğumda birden sarsılmaya başladı. Sallanma hafifleyince dışarı çıktım. Dağlardan, kayalardan çatır çatır sesler geliyordu. Ben iki dağın birbirine kavuşacağını zannettim, o kadar büyük oldu." diye konuştu.

Aşçı, depremlerin ardından evlerinde herhangi bir hasarın olmadığını belirtti.

Tarlasını ekmek için geldiğinde ise arazisinde yarık ve göçükler gördüğünü aktaran Aşçı, "Depremden sonra arazim yarıldı, darmadağın oldu. Daha önce böyle bir şey yoktu. Buraya bir kepçe çağırıp tarlayı düzeltmeye çalışacağım. Kepçeyle düzelttikten sonra ekeceğim inşallah." dedi.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye basını deprem felaketine rağmen kentin sesi olmaya devam ediyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniye-basini-deprem-felaketine-ragmen-kentin-sesi-olmaya-devam-ediyor-8721/

Depremler nedeniyle basıma ara vermek zorunda kalan 11 yerel gazete, geçen hafta tekrar yayımlanmaya başladı.

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, 7,7 ve 7,6'lık depremlerin kentte faaliyet gösteren yerel basına da zarar verdiğini söyledi.

Basın kuruluşlarına ait iş yerlerinin hasar gördüğünü belirten Cihangir, "Yaşanan bu acı olay ve gördüğümüz zarar nedeniyle gazete yayımlarına bir süre ara vermek zorunda kalmıştık. Şu an zor şartlarda da olsa gazete basımına devam ediyoruz çünkü habercilik beklemiyor. İnsanlarımız haber, bilgi bekliyor. Bu nedenle Osmaniye'mizde şu an yerel gazeteler tekrar çıkmaya başladı." dedi.

"Muhabir arkadaşlarımızdan ölen yok"
Cihangir, depremlerde gazetecilerin sahada canla başla çalıştığını, depremzedelerin yardımına koştuğunu belirtti.

Basın İlan Kurumunun da depremden etkilenen bölgelerle ilgili güzel çalışmalarının olduğuna değinen Cihangir, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim haber merkezi olarak kullandığımız ofisimizin duvarları yıkıldı ve gazetelerin kalıbını çıkardığımız makine duvarın altında kalarak bozuldu. Makineyi enkazdan çıkardık ama hala onaramadık. Muhabir arkadaşlarımızdan ölen yok ama yakınlarından ölenler oldu. Buna rağmen görevimizi tekrar kaldığı yerden devam ettirmek ve insanımızın haber alma özgürlüğünü sağlamak adına sahada görev yapmaya devam ediyoruz."

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı da depremlerde evleri, iş yerleri zarar görmesine ve yıkılmasına rağmen sahada çalışmaya başladıklarını söyledi.

Cemiyet binasının da ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldiğini belirten Avcı, "Birçok arkadaşımızın radyo binaları kullanılamaz durumda, yayınları durdu. Buna rağmen internetten yayın yapmaya devam ettiler. Biz de telefonla canlı bağlantılar yaparak kentimizin durumunu insanlara aktardık. Hala yayın yapamayan, gazete basamayan arkadaşlarımız var." dedi.

Avcı, yerel gazetecilerin bir yandan sahadan haberler vermeye devam ederken diğer yandan zarar gören iş yeri ve ekipmanlarının onarımını sürdürdüğünü dile getirdi.

Kentte yerel gazetelerin yeniden basılmaya başlandığını ifade eden Avcı, basın mensuplarının sahada depremzedelerle ilgili haberleri kamuoyuna duyurmaya çalıştığını kaydetti.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Depremlerden etkilenen Osmaniye'deki OSB'de asgari düzeyde üretim yapılıyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/depremlerden-etkilenen-osmaniyedeki-osbde-asgari-duzeyde-uretim-yapiliyor-8577/

İhracat ağırlıklı çalışan OSB'deki fabrikalar, depremlerde hasar almadı. İlk gün üretime başlayabilecek donanımdaki OSB'de, sanayicilerin deprem ortamında üretim yapmama düşüncesi ve iş gücü kayıpları nedeniyle üçüncü günden itibaren çalışmalar başladı.

Depremin ardından geçen süreçte OSB'deki 109 firma asgari düzeyde de olsa üretime devam ediyor.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, AA muhabirine, OSB'de hasarlı yapı ve fabrika bulunmadığını, küçük sanayi sitesinde küçük hasarlar oluştuğunu belirtti.

Çarşı esnafı arasında ise dükkanı yıkılanların olduğunu ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü aktaran Aksoy, sanayinin çarklarının tekrar dönmesi için çeşitli adımlar attıklarını anlattı. Aksoy, "OSB'de yıkık fabrikamız, binamız yok ancak iş gücü sıkıntılarımız var. Onun giderilmesi için de konteyner kent kurulması projemiz var. Yerlerini belirledik, bakanlığımıza ilettik. Şu an çalışanlarla görüşmeler yapılıyor. Onları eğer OSB'ye aileleriyle getirebilirsek bacaları tekrar tüttürmeye çalışacağız." dedi.

Rezerv ve diğer alanlarda konteyner kent kurulması için yerleri belirlediklerine değinen Aksoy, gelip kalmak isteyenlerin sayısına göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarınca konteyner kentin oluşturulacağını kaydetti.

Aksoy, yurt genelindeki odalardan yapılan yardımlara da değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"TOBB ve diğer odaların desteğiyle konteyner kent yapacaktık ancak Cumhurbaşkanlığımızın verdiği görev, kalıcı konut yapımı. Yer tahsisini OSB'miz yapacak, ilgili bakanlıklar konteyner kent kuracak. Özellikle bu kötü günlerimizde yanımızda olan TOBB ile tüm illerdeki odalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hepsi ayni yardımlarda bulundu, bu yardımları Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası olarak değil, devletimize AFAD aracılığıyla valilik koordinasyonuna verdik, onlar vasıtasıyla dağıtılmasını uygun gördük. Net yardım miktarını bilmiyoruz ama depremden etkilenmeyen her ilden yardım geldi."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de çadır kentteki çocuklara depremi maskotlarla unutturmaya çalışıyorlar http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-cadir-kentteki-cocuklara-depremi-maskotlarla-unutturmaya-calisiyorlar-3856/

Kentteki bir alışveriş merkezinin işletmecisi İlhan Çalışkan, depremden etkilenen çocukların isteği üzerine çalışanlarının önceden kullandığı kostümlerle Masal Park otopark alanında oluşturulan geçici barınma merkezinde etkinlik düzenlemeye karar verdi.

"Miki fare", "inek", "civciv" ve "tavşan" maskotlarıyla çadır kentleri gezen çalışanlar, depremzede çocukları eğlendirerek depremi unutturmaya çalışıyor.

İlhan Çalışkan, AA muhabirine, kendisinin de depremzede olduğunu, iş yerinin maskotlarının çadır kentteki çocukları eğlendirmesi için bir etkinlik düzenlemek istediğini söyledi. 

Gün içinde etkinlikler yaptıklarını dile getiren Çalışkan, çocukların eğlendiğini görmelerinin kendilerini de mutlu ettiğini dile getirdi.

Çalışkan, ailesiyle evlerinin bahçesine kurduğu çadırda yaşadığını belirterek, "Çocuklarım da burada eğleniyor. Onlar da depremden çok etkilendi, eve giremiyorlar." dedi. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Deprem bölgesinde görevli polis, kumanyasını sokak köpeğiyle paylaştı http://mail.gazetebirlik.com/haber/deprem-bolgesinde-gorevli-polis-kumanyasini-sokak-kopegiyle-paylasti-2031/

Osmaniye'de farklı illerden gelen polis ekiplerinin çalışması sürüyor. Özveriyle çalışan polisler, güvenliğin sağlanması dışında arama kurtarma çalışmalarında da görev aldı.

Şehir içi trafiğin sağlanmasında görev alan Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne görevli polis memuru Bahadır Lale, öğlen yemeği yemek için mola verdi.

Polis memuru, yanına gelen ve aç olduğu gözlenen bir sokak köpeğiyle kumanyasını paylaştı.

Oturduğu kaldırımda köpeğe yemek yediren polisin o anları ise cep telefonuyla kaydedildi.

Bölgeden uzaklaşan hayvan, akşam saatlerinde tekrar polisin yanına geldi.

Lale'nin 8 Şubat'tan itibaren Osmaniye'de görevde olduğu öğrenildi.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de acil yıkılması gereken 152 binayla ilgili süreç başlatıldı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-acil-yikilmasi-gereken-152-binayla-ilgili-surec-baslatildi-1687/

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, AA muhabirine, asrın en büyük afetinin yaşandığını, birlik ve beraberlik içerisinde Türk milletinin alicenaplığını sahada gördüklerini söyledi.

Osmaniye'de yaklaşık 70 binanın depremde yıkıldığını aktaran Demirtaş, "Osmaniye'de yapılan koordinasyonların tamamında çok güzel çalışmalar yapıldı. 4 büyük ana depo kuruldu. Yardım malzemelerinin hem depolanması hem bir market inceliğinde istiflenip ve dağıtımının da buradan yapılmasından dolayı Osmaniye'de yardım malzemelerinin depremzedelere en doğru bir şekilde ulaştırılması temin edildi. Bunun dışında Osmaniye'nin içme suyu ve kanalizasyonlarında herhangi bir sıkıntı olmadı, ilçelerde de dahil." diye konuştu.

Demirtaş, kentte hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını belirterek, "Şu anda yaklaşık 14 bin binada hasar tespit çalışması yapıldı. Bunların 8 bini hasarsız, 3 bin 700'ü az hasarlı, 900'ü ağır hasarlı. Depremin olduğu gün yıkılan 70 bina var. Şu an itibarıyla 152 biraz tehdit içeren acil yıkılacak binamız var. Bunların yıkılmalarıyla ilgili süreci başlattık. Şu ana kadar 7 bina yıktık. Diğerlerini de en acilinden başlamak üzere yıkılmalarını sağlıyoruz." diye konuştu.

Hasarsız 8 bin binayla ilgili koordinasyon ve bilgilendirme merkezlerinin kurulduğunu dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:

"Hasarsız olan binalarda evlerine rahatlıkla dönebilirler. Bu da sahadaki çadır kentlerde ya da münferit yerlerde çadır kurmuş depremzede vatandaşlarımızın evlerine dönmelerini temin edecek. Ayrıca şehir içeresinde market, cami ve dükkanların bulunduğu binaların da öncelikli olarak tespitlerini yaptırıyoruz. Yani hayatın normalleşmesiyle ilgili gerekli tedbirleri almış oluyoruz. Ayrıca yaklaşık 5 bin ailenin şu anda Osmaniye'de okullar, yurtlar, camiler, spor salonları, gençlik merkezlerinde kapalı ortamlarda barınmaları temin edildi. Yaklaşık 10-15 bin aile çadır kentlerde barınıyor. Yaklaşık 3-4 bin aile de başka şehirlere gönderildi. Osmaniye'de depremin yakıcı ve bunaltıcı kargaşası kalmadı. Yani ilk günlerin sıkıntıları şu an hafifledi. Her şey kontrol altında. Enkazdan arama kurtarmada, son bir binanın son katlarında çalışmalarımız devam ediyor."

"Yaklaşık 10 bin konut ihtiyacı öngörülüyor"
Demirtaş, mevcut çalışmalara göre yaklaşık 10 bin konut ihtiyacı öngördüklerine değinerek, "Bununla ilgili de yer tespit çalışmaları, zemin araştırmaları yapıyoruz. Mülkiyet durumlarına bakıyoruz. Kısa zamanda da inşallah depremde evlerini kaybetmiş ve hasarlı binaların hak sahiplerine, yeni konutlarımıza en kısa sürede başlayacağız." dedi.

Hasar tespit konusunda "algı operasyonları" yapılmaya çalışıldığına dikkati çeken Demirtaş, resimli bilgilendirme broşürleri hazırlattıklarını, dünya standartlarındaki tespitlerde olduğu gibi çalışma yaptıklarını vurguladı.

"Binaların performans analizi başka, hasar tespiti yapmak başka bir şey. Binaların oturulup, oturulamayacağının en erken kararının verilmesiyle ilgili bir çalışma yapıyoruz." diyen Demirtaş, binaların betonarme çerçevesi denilen taşıyıcı sistemin kontrollerinin yapıldığını anlattı.

Çalışmaların önemine işaret eden Demirtaş, "Bunun çok basit görülmesi ve emniyet hissi uyandırmamasını anlıyoruz ama yapılan iş doğrudur. Bunun bir an evvel, en hızlı şekilde yapılması da eğitim almış, uzman mühendisler tarafından gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımızın bu konuda müsterih olmasını rica ediyoruz. Emniyetli tarafta kalmak suretiyle bunu yapıyoruz. 'Evlerinize dönün, hasarsız.' dediğimizde en emniyetli olan kısmıyla bunu söylüyoruz. Gönül rahatlığıyla evlerine dönebilirler." ifadelerini kullandı.

Demirtaş, ağır hasarlı binaların sürecine ilişkin ise "Onların ilanını yapacağız. Vatandaşların, binalarıyla ilgili itiraz süreci olacak, o itirazlar değerlendirilecek. Gözden kaçabilecek, fark edemediğimiz başkaca bir bulgu olursa bunun değerlendirilmesiyle ilgili de bir süreç tamamlanacak. Hasarlı binaların yıkımı daha sonra yapılacak." bilgisini paylaştı. 

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de 88 saat enkaz altında kalan 36 yaşındaki kişi kurtarıldı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-88-saat-enkaz-altinda-kalan-36-yasindaki-kisi-kurtarildi-6311/

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Osmaniye'nin Raufbey Mahallesi'nde yıkılan 10 katlı binadan ses alan arama kurtarma ekipleri, sismik dinleme cihazı ve termal kamerayla yer tespiti yaptı.

Ekipler, yaklaşık 12 saat süren çalışma sonucu 36 yaşındaki Murat Babaoğlan'ı kurtarıp alkış ve tekbirler eşliğinde ambulansa bindirdi.

Kurtarma çalışmasını yerinde takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, depremzedenin 88 saat sonra kurtarıldığı çalışmada görev alan ekipleri tebrik etti.

Enkazda açılan boşluktan depremzedenin yanına inen ve 10 saat boyunca onunla konuşarak moral veren AFAD görevlisi Ömer Selçuk Demir, gazetecilere, ekip olarak 18 saattir bu bölgede çalıştıklarını söyledi.

Diğer ekiplerle depremzedeyi kurtarıp sağlıklı şekilde görevlilere teslim ettiklerini belirten Demir, "Aşağıdaki manzara iç açıcı değildi ama çok şükür ki iyi bir muhafaza bölgesinde kalmış. Ona ulaşana kadar çok zorluklar atlattık ama Allah'ın yardımıyla çıkardık. Bizi karşısında görünce büyük bir mutluluk hissetti." dedi.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'ye gönderilen yardımların depremzedelere dağıtımı sürüyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyeye-gonderilen-yardimlarin-depremzedelere-dagitimi-suruyor-3885/

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Türk Kızılay koordinesinde Türkiye'nin birçok kentinden toplanan insani yardım malzemeleri Osmaniye'ye ulaştırılmaya devam ediyor.

Çeşitli kentlerden gelen battaniye, mont, bebek bezi, havlu, çorap, ayakkabı gibi insani yardım malzemeleri, kurulan çadırlardaki depremzedelere veriliyor.

Türk Kızılay ekipleri gün boyunca gıda yardımı yapmaya, AFAD ekipleri ise depremzedeleri çadırlara yerleştirmeye devam ediyor.

Öte yandan, AFAD ekiplerince Tosyalı Sentetik Çim Saha üzerine kurulan çadırlar havadan görüntülendi.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyenin-duzici-ilcesinde-46-buyuklugunde-deprem-1833/

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 14.05'te yaşandı.

Düziçi'ndeki 4,6 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte meydana geldi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, AA muhabirine, tüm hemşehrilerine geçmiş olsun diklerini ileterek, "Şu ana kadar herhangi olumsuz bir ihbar almadık. Takip ve taramalarımız devam etmektedir." dedi.

Deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de su sıkıntısı yaşayan köylülere güneş enerji panelleri deva oldu http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-su-sikintisi-yasayan-koylulere-gunes-enerji-panelleri-deva-oldu-6883/

İlçeye bağlı Kaman, Kızlaç, Örencik, Arıklıkaş, Gökmustafalı ve Yukarıkardere köylerinde yüksek rakım nedeniyle kuyudan çekilen içme suyu, pompayla depolara, oradan da evlere dağıtılıyordu.

Bahçe Kaymakamlığı, su naklinde köylülerin yüksek fatura nedeniyle sıkıntı yaşaması üzerine güneş enerji paneli kurulması için proje hazırladı.

İl Özel İdaresince finanse edilen proje kapsamında toplam 5 bin 500 haneli 6 köye 86 kilovat gücünde 211 güneş enerji paneli kuruldu.

Paneller sayesinde kuyudan çıkan su, yüksek debiyle depolara nakledilebilirken, köylüler de sıfır maliyetle evlerinde suya kavuştu.

Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, AA muhabirine, köylülerin su nakli nedeniyle yaşadığı yüksek maliyete güneş enerji panelleriyle çözüm bulduklarını söyledi.

Kurulan paneller sayesinde dağlık kesimdeki köylerde yaşanan su nakli sıkıntısının giderildiğini anlatan Kayabaşı, şöyle devam etti:

"Köylerin üzerindeki elektrik masrafı yükünü kaldırmak amacıyla ilk defa ilçemizde güneş paneliyle su kaynaklarından suyu alıp depoya götürmeyi kararlaştırdık. Bu kapsamda 6 köyümüze güneş panelleri yerleştirdik. Bunlardan biri olan Kızlaç köyümüze 45 tane toplam gücü 410 vat olan 72 hücreli panel yerleştirdik. Proje hayata geçeli 4-5 ay oldu. Köylülerimiz suyu almak için 4-5 aydır elektrik parası ödemiyor. İnşallah kış ayları da bu şekilde güneşli geçerse, kış boyunca elektrik parası toplamayacaklar."

"Paneller sayesinde para ödemeden suyumuzu alabiliyoruz"

Kızlaç Muhtarı Ömer Faruk Altıntaş da güneş panelleri sayesinde su naklindeki elektrik maliyetinin sıfıra indiğini söyledi.

Yerin 50 metre altından çıkarılan içme suyunun kaynağa 300-400 metre uzaklıkta bulunan su deposuna panellerden elde edilen elektrikle taşındığını belirten Altıntaş, "Burada 200 hanenin suyu bu sayede sağlanıyor. Her sabah ve akşam depoları dolduruyoruz ve evlere su gönderiyoruz. Panellerden önce iki ayda bir elektrik faturası geliyordu. En son 18 bin lira ödedik. Yaz mevsimi boyunca 60-70 bin liralık fatura geldi. Bunun parasını da köylülerden toplayıp yatırıyorduk. Köylünün bazen gücü yetmiyordu. Paneller sayesinde artık hiç para ödemeden suyumuzu alabiliyoruz." diye konuştu.

Arıklıkaş Muhtarı Adnan Sarıköse güneş enerji panelleri sayesinde 262 hanelik köylerinde yaşanan içme suyu sıkıntısının giderildiğini söyledi.

Örencik Muhtarı Fevzi Aslan ise İl Özel İdare ve Bahçe Kaymakamlığına proje dolayısıyla teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bu panellerin köyümüze katkısı yıllık 50 bin liradan fazla. Bu para bu paneller sayesinde cebimizde kalıyor. Bu yıl elektriğe 48 bin lira ödedim. Önümüzdeki yıl daha fazla ödeyecektim. Bu para artık köylümüzün cebinde kalacak. Köyde bulunan 130 hanenin hepsine bu paneller sayesinde su verebiliyoruz. Eskiden fatura geldi mi tek tek köylüden toplayıp yatırıyordum. Kimisi veremiyordu, kimisi eksik veriyordu. Artık çok rahatım, hiçbir ücret ödemeden suyumuzu kullanabiliyoruz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-cikan-orman-yanginina-mudahale-ediliyor-2430/

Akçakoyunlu köyü Hamus Çayı yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktığını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ümraniye'de uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı http://mail.gazetebirlik.com/haber/umraniyede-uyusturucu-operasyonunda-2-kisi-tutuklandi-5949/

İstanbul Ümraniye'de uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen 2 zanlı tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Merkez Mahallesi'nde bir araçta uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlatıldı.

Çalışmalar kapsamında aracın uyuşturucu ticaretinde kullandığı güzergah tespit edildi. Polis ekiplerince belirlenen bir noktada durdurulan araçta kadın zanlı Y.M. ile O.D. gözaltına alındı.

Araçtaki aramada, satışa hazır 4 uyuşturucu madde, 14 uyuşturucu hap, 5 bin 635 lira ile 3 cep telefonu ele geçirildi.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda da 3 bin 370 gram bonzai, 129 gram skunk, 91 uyuşuturucu hap, 1 ruhsatsız tabanca ve 2 hassas terazi bulundu.

Şüpheliler, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'deki orman yangınına müdahale sürüyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyedeki-orman-yanginina-mudahale-suruyor-6367/

Düldül Dağı eteğindeki ormanlık alana yıldırım isabet etmesi sonucu dün başlayan yangına, sabah saatlerinde yeniden müdahale başlatıldı.

Sarp arazi yapısı nedeniyle ekiplerin karadan ulaşmakta güçlük çektiği alevler, helikopterle yapılan çalışmayla kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de 5,1 büyüklüğünde deprem http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-51-buyuklugunde-deprem-399/

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.48'de meydana gelen sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak belirlendi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, AA muhabirine, "Şu ana kadar herhangi olumsuz bir ihbar almadık, kent genelinde taramalarımız sürüyor." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de fırtına ve sağanak nedeniyle ev, iş yeri ve alt geçitleri su bastı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-firtina-ve-saganak-nedeniyle-ev-is-yeri-ve-alt-gecitleri-su-basti-2707/

Gece saatlerinde başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve iş yerinin zemin ile bodrum katlarını su bastı.

Su birikintilerinin oluştuğu cadde ve sokaklarda sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar mahsur kaldı.

Su dolması nedeniyle trafiğe kapatılan Devlet Bahçeli Altgeçidine giren bir minibüs, buradan çıkamadı.

Araçtakiler, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince araçtan çıkarılırken, mahsur kalan minibüs halat yardımıyla sudan kurtarıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de ormanlık ve örtülük alanda çıkan yangına müdahale ediliyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-ormanlik-ve-ortuluk-alanda-cikan-yangina-mudahale-ediliyor-4923/

Merkeze bağlı Yarpuz köyündeki ormanlık ve örtülük alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangını çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter, 3 uçak ile çok sayıda arazöz ve personel sevk edildi.

Ekiplerin karadan ve havadan müdahaleyle yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de katı atık bertaraf tesisinde çıkan yangına müdahale ediliyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-kati-atik-bertaraf-tesisinde-cikan-yangina-mudahale-ediliyor-3115/

Yaverpaşa Mahallesi'ndeki katı atık bertaraf tesisinde yangın çıkması üzerine durum yetkililere bildirildi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Polis ekiplerinin tesis çevresinde güvenlik önlemi aldığı yangına itfaiye müdahale ediyor.

Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz ve helikopter de yangının tesisin yakınındaki ormanlık alana sıçramaması için söndürme çalışmalarına destek veriyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de 10. Geleneksel Rahvan At Yarışları yapıldı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-10-geleneksel-rahvan-at-yarislari-yapildi-5817/

60 atın katıldığı yarışlarda baş kategorisinde birinciliği Mardin'den katılan Veli Akyol'un atı Afganlı, ikinciliği Konya'dan katılan Fatih Oğuz'un atı Sakarya, üçüncülüğü ise Gaziantep'ten katılan Samet Yurtbatıran'ın atı Boeing kazandı.

Yarışlarda dereceye giren atların sahiplerine para ödülü ve kupa verildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de kamyonetin altında kalan çocuk hayatını kaybetti http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-kamyonetin-altinda-kalan-cocuk-hayatini-kaybetti-1039/

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, kamyonetin altında kalarak ağır yaralanan 2 yaşındaki çocuk, hastanede yaşamını yitirdi.

İlçeye bağlı Yeşilyurt köyünde Rafet G'ye ait 80 DV 686 plakalı park halindeki kamyonetin ön tarafına geçen Recep Tayyip Yurtkal (2), Rafet G'nin aracını hareket ettirmesi üzerine kamyonetin altında kaldı.

Ağır yaralanan Yurtkal, ambulansla kaldırıldığı Düziçi Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti, sürücü gözaltına alındı.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'deki baraj göllerinde balık avı yasağı denetlendi http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyedeki-baraj-gollerinde-balik-avi-yasagi-denetlendi-8130/

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince bölgede bulunan göllerde kaçak balık avı denetimi yapıldı.

Ekipler, Aslantaş, Berke, Mehmetli baraj göllerinde avcıların 1 Nisan'da başlayıp 31 Haziran'da sona erecek balık avı yasağına uyup uymadıklarını kontrol etti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, bölgedeki göllerde balık popülasyonunun artması için uygulanan av yasağı süresince denetimlerin devam edeceğini belirtti.

3 aylık av yasağı döneminin çok önemli bir süre olduğunun altını çizen İlmeç, "Bu dönemde balık popülasyonunun devamlılığı ve sürdürülebilir ticari balık avcılığından daha iyi bir gelir elde edilebilmesi için, av yasaklarına uymak gerekiyor. Özellikle av yasakları dönemlerinde kaçak avcılığı önlemek için denetim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kurallara uymayanlar hakkında da işlem yapıyoruz. Amatör balıkçılara 370 ila 457, ticari olarak avlanan kaçak avcılara da 4 bin 457 lira idari ceza uygulanıyor." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de yangında zarar gören okulun yerine yenisi yapıldı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-yanginda-zarar-goren-okulun-yerine-yenisi-yapildi-7958/

Merkeze bağlı Yarpuz köyünde bulunan Yarpuz İlkokulu, 8 Şubat'ta çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yanan okulun yerine yaptırılmaya başlanan yeni bina, 1 ayda tamamlanarak hizmete açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yangından etkilenen Yarpuz İlkokulu, 1 ay gibi kısa bir zaman içerisinde 5 derslikli olarak öğrencilerimizin hizmetine girdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler de yetkililere teşekkür etti.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Akaryakıt tankerinin alev alan lastiklerine itfaiye müdahale etti http://mail.gazetebirlik.com/haber/akaryakit-tankerinin-alev-alan-lastiklerine-itfaiye-mudahale-etti-9518/

A.A. idaresindeki 35 YU 324 plakalı akaryakıt tankerinin dorsesinin lastikleri, Osmaniye-Gaziantep Karayolu Bahçe ilçesi yakınlarında seyir halindeyken alev aldı.

Olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangın büyümeden söndürüldü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-geri-donusum-fabrikasinda-cikan-yangina-mudahale-ediliyor-5449/

Osmaniye-Adana kara yolunda faaliyet gösteren geri dönüşüm fabrikasının depo bölümünde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen alevlere, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Devlet desteğiyle kurulan tekstil fabrikası 240 kişiye iş imkanı sağladı http://mail.gazetebirlik.com/haber/devlet-destegiyle-kurulan-tekstil-fabrikasi-240-kisiye-is-imkani-sagladi-3182/

İş insanı Rahmi Taşkın, 2018 yılında Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'nde bölgesel yatırım teşvikiyle arsa alarak tekstil fabrikasının temelini attı.

Fabrika kurulana kadar devletin tahsis ettiği geçici bir tesiste kadın giysileri üretimine başlayan Taşkın, 2 yıl önce kendi fabrikasına geçti.

İlk etapta 50 çalışanıyla mont, etek, pantolon ve fular üreten Taşkın'a ait fabrika, bu yıl işçi sayısını 240'a çıkardı.

Kapasite artırımıyla yıllık 1 milyon 200 bin parça kadın giysisi üreten fabrika, ürünlerinin tamamını Almanya, İspanya ve İngiltere başta olmak üzere 10'dan fazla ülkeye ihraç ediyor.

Rahmi Taşkın, 24 yıl önce tekstil sektörüne girdiğini söyledi.

Devlet desteğiyle kısa sürede Avrupa'ya ürün satar hale geldiklerini belirten Taşkın, şunları kaydetti:

"Bundan 4 yıl önce bölgesel yatırım teşviki ve İŞKUR'un desteğiyle 50 kişiyle bu işe başladık. Kovid-19 salgını nedeniyle işimizde biraz aksama olsa da üretimimizi durdurmadık. Maske ve hijyen kurallarına uyarak çalışmaya devam ettik. 2020 yılında kendi tesisimize taşındık. Şu an 240 çalışanımızla dünya markalarına ve Avrupa ülkelerine ürün ihraç ediyoruz. İspanya, İngiltere, Almanya gibi birçok ülkeye ürün satıyoruz. Günde 4 bin olmak üzere aylık ortalama 100 bin parça üretimiz var. Bu yılki hedefimiz, yıl sonuna kadar işçi sayımızı 300'e çıkarmak ve üretimimizi artırmak. Ayrıca yeni projemizle kendi elektriğimizi de üreterek hem ülke ekonomisine katkıda bulunacağız hem de enerji giderimizi minimize edeceğiz. Gelecekle ilgili hedeflerimiz ise daha fazla istihdam ve üretim olacak."

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Evlerdeki atıl malzemeler kadınlar sayesinde ekonomiye kazandırılıyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/evlerdeki-atil-malzemeler-kadinlar-sayesinde-ekonomiye-kazandiriliyor-7875/

Ev hanımları atölyede cam, plastik, eskimiş kumaş parçası gibi kullanılmayacak durumdaki malzemelerden tablo, çanta, oyuncak, süs ve ev eşyası yapıyor.

Atıkları yeniden ekonomiye kazandıran kadınlar, düzenlenen sergi ve festivallerde ürünlerini satarak aile bütçesine de katkı sağlıyor.

Atölyenin usta öğreticisi Berrin Fetullahoğlu, AA muhabirine, düzenlenen kursla kullanılmayacak durumdaki malzemelerin yeniden ekonomiye kazandırılmasının ve kadınlara meslek öğretmenin amaçlandığını söyledi.

Kursa katılan kadınların evlerindeki malzemeleri farklı ürünlere dönüştürdüğünü anlatan Fetullahoğlu, şöyle devam etti:

"Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açtığımız atölyede, evde atıl ve kullanılmayan eşya ve malzemeleri çeşitli aşamalardan geçirerek yeniden kullanılabilir hale getiriyoruz. Tadilat ve boyama gibi çalışmalar yapıyoruz. Sosyalleşme aracı olarak gördüğümüz atölyede ev hanımları ile fikir birliği içerisinde üretiyoruz. Evlerde ve doğada eski, kullanılmayan ne varsa değerlendiriyoruz. Ev hanımları çok güzel ürünler ortaya çıkarıyorlar. Yapılan çalışmayla hem doğa kirliliği önleniyor hem israfın önüne geçiliyor hem de birçok evsel atık geri dönüşüme kazandırılmış oluyor."

Kursa katılan ev hanımlarından 2 çocuk annesi Canan Durmuşcan, ev ve doğadaki atıkları değerlendirerek güzel ürünler ortaya çıkardıklarını söyledi.

Atölyede eskileri yenilemeye çalıştıklarını aktaran Durmuşcan, "Atölyede herkes farklı bir fikir üretiyor. Böylece kendimizi geliştiriyoruz. Doğaya zarar vermektense geri dönüşümü sanatla buluşturuyoruz." dedi.

Ev hanımı Gülsüm Çalış da buldukları tüm atıl ürünleri değerlendirdiklerini ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini aktardı.

Yasemin Fetullahoğlu da eski eşyaları değerlendirerek dekoratif hale getirdiklerini ve bu sayede aile ekonomisine katkıda bulunduğunu kaydetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniyeli öğrenci, Caribou Matematik Yarışması'nda şampiyon oldu http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyeli-ogrenci-caribou-matematik-yarismasinda-sampiyon-oldu-4623/

Osmaniye'de, matematik öğretmeni çiftin 11 yaşındaki oğulları Ali Erdem Akkuş, Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda dünya şampiyonu oldu.

Osmaniye Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezi 5. sınıf öğrencisi Ali Erdem Akkuş, 5. ve 6. sınıf kategorisinde 39 ülkeden 10 bin 979 öğrencinin katıldığı yarışmada sorulan 15 sorunun tamamını doğru cevaplayarak 1'incilik elde etti.

Ali Erdem Akkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarının, planlı çalışmayla geldiğini söyledi.

Öğretmenlerinin daha önce çıkan sorulardan örnekler verdiğini ve yarışmaya, bu soruları çözerek hazırlandığını dile getiren Akkuş, "Sınav esnasında herkes gibi ben de çok heyecanlıydım. 15 sorunun hepsini doğru cevaplayarak dünya birincisi oldum. Bundan dolayı çok mutlu oldum. Her yerde kendimi görmeye başladım. Çok garip bir his oldu benim için." dedi.

Yaşıtlarına planlı çalışma konusunda tavsiyelerde bulunan Akkuş, "Benim yaşımdaki arkadaşlarıma düzenli ve planlı çalışmalarını, planlarını haftalık değiştirmelerini ve ailelerinden destek almalarını öneriyorum. Ben de ailemden çok destek aldım. Annem ve babam matematik öğretmeni olduğu için matematiğe ayrı bir ilgim var. Yapamadığım soruları aileme sordum ve bana yardımcı oldular ve ben daha iyi çalışmaya devam ettim." ifadelerini kullandı.

Matematik öğretmeni olan anne Aslıhan Akkuş da, Ali Erdem'in düzenli ve programlı çalışan bir öğrenci olduğunu söyledi. Oğullarının uluslararası bir yarışmada şampiyon olmasının, kendilerini fazlasıyla gururlandırdığını belirten Akkuş, şunları söyledi:

"Bu süreçte de düzenli çalıştığı için çok sıkıntı yaşamadı. Günlük düzenli çözmesi gereken kendi ayarladığı soruları ve öğretmenimizin gönderdiği soruları çözdü. Aşırı fazla bir yükleme yapmadı. Düzenli çalıştı yalnızca. Kitabını okudu, oyununu da oynadı. Çok şükür gururlandırdı hepimizi. Hepimiz çok mutluyuz. Kendisi nerede mutlu olacaksa, nasıl kendini iyi hissedecekse, mutlu olabileceği hayrını göreceği bir meslek seçmesini isterim."

Ali Erdem'in matematik öğretmeni Neslihan Aktaş ise, yarışmanın sonucunun kendisi için sürpriz olmadığını ifade ederek, "Öğrencimizin matematiğe ilgisi ve deneyimi çok fazlaydı zaten. Kanada merkezli uluslararası bir yarışma olan Caribou Matematik Yarışması, 15 sorudan oluşuyor ve sorular İngilizce olarak geliyor. Öğrencimiz 39 ülkenin katıldığı, toplamda 11 bin öğrencinin katıldığı sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak birinci oldu ve hepimizi gururlandırdı." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çukurova'nın Efes'i Kastabala'nın tiyatro alanında kabartma masklar bulundu http://mail.gazetebirlik.com/haber/cukurovanin-efesi-kastabalanin-tiyatro-alaninda-kabartma-masklar-bulundu-8128/

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan, sütunlu caddesi, tiyatrosu, hamam yapısı, kiliseleri ve tarihi kalesi ile günümüze kadar ayakta kalabilen Kastabala'da, 2021 yılı kazı çalışmaları sona erdi.

Geçen yıl yapılan kazılarda antik kentin tiyatro kısmı büyük ölçüde açığa çıkarılırken, burada bulunan 10 kabartma mask heyecan yarattı.

 Bulunan maskların o dönem sahnelenen tiyatro oyunlarını betimlediği, drama için asık yüzlü, komedi için ise güler yüzlü masklar yapıldığı tespit edildi.

 

Kazı Başkanı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Faris Demir, AA muhabirine, Kastabala Antik Kenti'nin Ovalık Kilikya'nın en önemli ve tek kutsal kenti olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile OKÜ iş birliğiyle yürütülen kazı çalışmalarına Türk Tarih Kurumunun destek verdiğini dile getiren Demir, "2020 yılında kazı çalışmalarına kentin en önemli yapısı olan tiyatro alanından başladık. 2 yıl gibi kısa bir sürede tiyatronun büyük bir bölümünü açığa çıkarmış bulunuyoruz. Tiyatro alanında orkestra, sahne binası, tiyatroya girişi sağlayan paradoslar (orkestranın her iki yanında karşılıklı bulunan giriş yolları) büyük ölçüde açığa çıkarıldı. Tiyatroya ait bir çok mimari parça, restorasyon ve konservasyon amaçlı olarak taş tasnif alanına taşındı. Bulduğumuz önemli kalıntılardan biri de halk meclisi tarafından Roma İmparatoru Hadrian'a adanmış yazıtlı heykel kaidesidir." diye konuştu.

Tiyatroda bulunan 10 kabartma maskın ekipte heyecan ve mutluluk yarattığını vurgulayan Demir, "Bu masklar, tiyatroda sergilenen drama ve komedi oyunlarını temsil etmektedir. Bu tiyatrolarda genellikle drama ve komedi oyunları sergilenmekteydi. Komedi oyunları için betimlenen masklarda komik ifadeler, drama oyunları için ise korku halinde ve korkutucu yüz ifadeleri betimlenmektedir. Betimlenen masklar arasında Pan Keçisi dikkat çekmektedir." ifadelerini kullandı.

Dr. Demir, taş balta ve mızrak uçları da bulduklarını ifade ederek, "Roma İmparatorluk Dönemi'ne ait bir tiyatroyu kazıyoruz ama tiyatronun üst kısmından gelmiş olan dolgu toprağında Neolitik Dönem'e tarihlenen nitelikli buluntu sayısının artması, Kastabala'nın, tarih öncesi dönemlerden itibaren önemli bir merkez olduğunu göstermektedir. İlerleyen yıllarda bu alanlarda da kazı çalışmalarımızı yürüteceğiz." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Biberonla beslediği sincap yavrusunu yanından ayırmıyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/biberonla-besledigi-sincap-yavrusunu-yanindan-ayirmiyor-7165/

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, kesilen bir ağacın kovuğunda bulunan yavru sincap, ilçede çiçekçilik yapan Sinan Biçer tarafından sahiplenildi.

Dere Mahallesi'nde çiçekçi dükkanı işleten Sinan Biçer'in arkadaşı, 5 ay önce kestiği bir ağacın kovuğunda yavru bir sincap buldu.

Arkadaşının getirdiği sincabı çok seven Biçer, onu bir süre biberonla süt vererek besledi. Biraz büyümesinin ardından doğaya bıraktığı sincabın geri gelmesi üzerine Biçer, "Mamut" adını verdiği hayvanı beslemeye devam etti.

Biçer, iş yerine bile birlikte gittiği sevimli dostunu bir an olsun yanından ayırmıyor.

Biçer, marangoz olan arkadaşının ormanda kestiği bir ağacın kovuğunda bulduğu sincap yavrusunu kendisine getirdiğini söyledi.

Biberonla beslediği sincabın yanından ayrılmadığını aktaran Biçer, "5 aydır bakıyorum. İlk önce biberonla baktık, süt içirdik. Baya büyüdü. Sonra fındık, ceviz yemeye başladı. Artık bizim aileden biri gibi oldu. Her gün benimle işe gelip gidiyor. Buradaki komşu esnaf da çok seviyor, herkesin maskotu oldu." diye konuştu.

Esnaf Ayşe Doğan da Mamut'un, caddenin vazgeçilmezi olduğunu belirtti.

Mamut'u çok sevdiklerini dile getiren Doğan, "Ona çok alıştık. Her gün birlikteyiz. Yabani bir hayvan gibi değil, çok dost canlısı. Bizim de dostumuz oldu. Onunla keyifli zamanlar geçiriyoruz." dedi.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'deki orman yangınında evleri zarar gören köylüler yeni yuvalarına kavuştu http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyedeki-orman-yangininda-evleri-zarar-goren-koyluler-yeni-yuvalarina-kavustu-4369/

Merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde 28 Temmuz'da başlayan ve Kadirli ilçesi Karatepe köyüne sıçrayan yangında, ormanlık alanların yanı sıra 4 ev ve 12 ahır zarar görmüştü.

"Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilen kentte ikametleri zarar gören vatandaşlara yapılmaya başlanan yeni evler, hak sahiplerine teslim edildi.

Karatepe köyünde evi yangında kullanılamaz hale gelen Bilal Torşahin de 2 ayda yapımı tamamlanan evine yerleşti.

Torşahin, AA muhabirine, yangında evinden bir çay kaşığı bile kurtaramadığını söyledi.

Tamamlanan yeni evine kavuştuğu için çok mutluğu olduğunu dile getiren Torşahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm devlet kurumlarına teşekkür etti.

Torşahin, "Devletimiz bize yanan evimizden daha iyisini, daha modernini, daha sağlamını yaptı. Vatandaşız diye bize sahip çıktılar. 'Ne yaparsanız yapın.' diye başlarından atmadılar. Hepsinden Allah razı olsun. Allah birliğimizi bozmasın." ifadelerini kullandı.

Evini havalar soğumadan, 15 gün önce teslim aldığını anlatan Torşahin, "Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı gibi eşyalar, yangından hemen sonra verildi. Diğer eşyalarımızı da sağ olsun hayırseverlerimiz tamamladı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Devletimiz çok büyük, vatandaşını açta açıkta koymuyor." diye konuştu.

Fazlı Torşahin de 28 Temmuz'daki yangında evinin kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Devletin desteğiyle çok kısa sürede tamamlanan yeni evlerinde oturmaya başladıklarını kaydeden Torşahin, "Çok sevinçliyiz. Cumhurbaşkanımızdan, Valimizden, vekillerimizden muhtarlarımıza kadar hepsinden Allah razı olsun. Yangında her şeyimizi kaybetmiştik. Şimdi yavaş yavaş devletimizin ve hayırseverlerin desteğiyle eşyalarımızı toparlıyoruz. Ama evimize kavuştuk, en önemlisi bu." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de kurulan güneş enerjisi santrali kentteki yatırım ve projelere finansal kaynak olacak http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-kurulan-gunes-enerjisi-santrali-kentteki-yatirim-ve-projelere-finansal-kaynak-olacak-2562/

İl Özel İdaresi tarafından 20 bin metrekare alana kurulan güneş enerji santrali konutların elektrik ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra kentteki yatırımlar için de kaynak oluşturuyor.

Santralin enerji satışından elde edilen yaklaşık 200 bin liralık aylık gelir, İl Özel İdare kasasına aktarılarak kentteki diğer kalkınma projeleri ve yatırımlar için kullanılıyor.​​​​​​​

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, güneş enerjisi santralinin kentin stratejik öneme sahip güney kavşak noktasında olduğunu söyledi.

Osmaniye'nin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasını sağlayarak vatandaşların refah seviyesini artırmak için çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, "Osmaniye'mize yakışacak ve enerji üretim kapasitemizi artıracak bir projeyi hayata geçirdik. İl Özel İdaremiz tarafından Cevdetiye beldesi Yeşiltepe Mahallesi'nde 20 bin metrekare alana kurduğumuz 3 bin 640 panel bulunan güneş enerjisi sistemimiz sayesinde ilimizin enerji ihtiyacına önemli bir katkı sağlıyoruz. Bu projeyle hem kentimizin enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacağız hem de elde edilen maddi değerle kentimize yaraşır projeleri tek tek hayata geçireceğiz." diye konuştu.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de yangından kurtulan tavşana anne şefkati ile bakıyorlar http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-yangindan-kurtulan-tavsana-anne-sefkati-ile-bakiyorlar-9590/

Merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde başlayan ve Kadirli'ye bağlı Karatepe köyüne kadar yayılan orman yangını sırasında Karatepe köyü Çakıcılar Mahallesi'ndeki evlerinin önünde bir tavşanın yattığını gören Hacer ve Ergun Bozan, hayvanı evlerine alarak su ve yiyecek verdi.

"Pamuk" adını verdikleri tavşana 4 gündür anne şefkati ile bakan Bozan çifti, hayvan koruma derneklerini arayarak tavşanın sahiplendirilmesini istedi.

Yangın sonrası gece yarısı evin önündeki yolda beyaz bir şeyin yattığını gördüğünü belirten Ergun Bozan, "Ben köpek zannettim. Yaklaştığımda baktım ki tavşan. Yanına gittiğimde kaçmadı. Ayakları falan siyahtı, muhtemelen yangından kaçmış." dedi.

Tavşanı, komşuların köpekleri saldırmasın diye evine aldığını anlatan Bozan, "Eşim, hayvan koruma derneklerini aramış, onlar da bize dönüş yapacaklarını söylediler. Çok ürkek bir hayvan ama bize alıştı. Marul aldık, su verdik 4 gündür besliyoruz." diye konuştu.

Merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde 28 Temmuz'da çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle Kadirli ilçesi Karatepe köyü yakınlarına kadar yayılmış, yangın 31 Temmuz'da kontrol altına alınmıştı.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'deki orman yangını kontrol altına alındı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyedeki-orman-yangini-kontrol-altina-alindi-586/

Merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde 28 Temmuz'da çıkan ve rüzgarın da etkisiyle Kadirli ilçesi Karatepe köyü Kilimli Mahallesi'ne kadar yayılan orman yangınına müdahale edildi.

Havadan ve karadan müdahalede bulunulan orman yangını kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kazmaca köyü Tülüce mevkisindeki ormanlık alanda 28 Temmuz'da yangın çıkmış, rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın Kadirli ilçesi Karatepe köyüne kadar yayılmıştı. Yangın nedeniyle bölgedeki bazı evler tedbiren boşaltılmıştı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de 4,2 büyüklüğünde deprem http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-42-buyuklugunde-deprem-7205/

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre, saat 23.55'de Düziçi ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-cikan-orman-yangini-kontrol-altina-alindi-9961/

Kalecik köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına 2 söndürme helikopteri, 10 arazöz, 4 su tankı ve 50 işçiyle müdahale edildi.

Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Soğan çuvalından gerçek bir voleybol filesine geçen kızların hayali ay-yıldızlı forma http://mail.gazetebirlik.com/haber/sogan-cuvalindan-gercek-bir-voleybol-filesine-gecen-kizlarin-hayali-ay-yildizli-forma-569/

Osmaniye'de soğan filesiyle voleybol oynarken federasyonun yardımıyla yeni file, forma ve toplara kavuşan öğrencilerin hayallerini A Milli Takım forması süslüyor.

Düziçi ilçesine bağlı Pirsultanlı köyündeki Kırahallı İlkokulu'nda okuyan 10 kız öğrenci, televizyonda izledikleri voleybol sporunu öğrenmek istediklerini okul öğretmenleri Ahmet Güzel'e söyledi.

Evden getirdikleri soğan filelerini okulun bahçesine diktikleri iki tahta kazık arasına geren çocuklar, diğer okullardan gelen toplarla voleybol oynamaya başladı.

Çocukların durumunu sosyal medyadan gören Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, okula voleybol file ve direkleri ile milli takım forması gönderdi.

Gelen file ve direkleri öğretmenleriyle okul bahçesine taşıyarak kuran çocuklar, hediye edilen milli takım formalarını da giyerek çok sevdikleri voleybolu oynamaya başladı.

Okul öğretmeni Ahmet Güzel, 6 yıldır görev yaptığı okulda çocuklara spor sevgisini aşılamak için çok çalıştığını söyledi.

Çocukların kendisinden voleybol öğrenmek istediğini belirttiğini aktaran Güzel, "Ben de bütün çocuklara evlerine gidip birer soğan filesi almalarını söyledim. Getirdikleri fileleri, okul bahçesine çaktığım iki tahta kazık arasına gererek voleybol filesi elde ettik. Diğer okullardan gelen toplarla da çocuklara pası, manşeti, şutu öğrettim." dedi.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın çocukların voleybol sevgisini sosyal medyada gördüğünü ve kendileriyle iletişime geçtiğini belirten Güzel, "Sağ olsun başkanım bize voleybol file ve direkleri ile milli takım forması gönderdi. Çocuklar, gelen hediyeleri görünce çok sevindiler. Hele milli takım formasını görünce aşırı heyecanlandılar. Okul, salgın nedeniyle kapalı kaldığı için malzemeleri kurup oynama şansınız olmamıştı. Okulumuzun tekrar açılmasıyla filemizi bahçemize kurduk ve çocuklarla voleybol oynamaya başladık." diye konuştu.

Çocukların voleybolu çok sevdiğini ve gelecek planları içinde önemli yer kaplamaya başladığına dikkat çeken Güzel, "Özellikle ülkemiz kadın milli voleybol takımını izledikten sonra bir çoğu ileride ablaları gibi olmayı istemeye başladı. Bu beni çok mutlu etti. Gelecekte bu sporu en iyi şekilde yapacaklarına inancım tam." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden 3. sınıfa devam eden Hürü Karaman, voleybol oynamayı çok sevdiğini ifade ederek, "İleride iyi bir voleybolcu olup milli takıma girmek ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. En çok Eda abla gibi olmak istiyorum. Onu çok seviyorum." dedi.

4. sınıf öğrencisi Emine Karaman da daha önce okulda çok zor şartlarda voleybol oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Öğretmenimizin yardımıyla evden getirdiğimiz soğan filelerini gererek voleybol filesi yapmıştık. TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın gönderdiği file, forma ve toplar sayesinde artık daha rahat ve güzel oynayabiliyoruz. Benim de hedefim iyi bir sporcu olup milli takıma girmek ve ülkemi temsil etmek."

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de 41 yıllık hobisini evinde kurduğu atölyeyle devam ettiriyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-41-yillik-hobisini-evinde-kurdugu-atolyeyle-devam-ettiriyor-8013/

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan Murat Hasan Karateke (53), AA muhabirine 12 yaşında bağlama çalmaya merak sardığını, ancak maddi imkanları olmadığı için enstrümanını alamadığını söyledi.

Bunun üzerine kendi bağlamasını yapmak için kolları sıvadığını aktaran Karateke, kendi kendine bağlama yapmayı öğrendiğini ve o günden bugüne de bu hobisini evinde oluşturduğu atölyesinde sürdürdüğü kaydetti.

Karateke, işçi olarak çalıştığını ve boş zamanlarını atölyesinde bağlama yaparak geçirdiğini belirtti.

Sipariş üzerine bağlama yapıp sattığını da aktaran Karateke, eli tuttuğu, gözleri gördüğü sürece hem bağlama yapmaya hem çalmaya devam edeceğini söyledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de tarlada bulunan yaban kedisi yavruları bakıma alındı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-tarlada-bulunan-yaban-kedisi-yavrulari-bakima-alindi-8443/

Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Ellek Beldesi'nde çiftçilik yapan Mustafa Kınağ, hayvanlara ot toplamak için gittiği tarlasında 2 kedi yavrusu bulunduğunu fark etti.

Kınağ, yaban kedisi yavruları olduğunu saptayamadığı hayvanları önce keçi sütüyle besledi. Daha sonra yavruların kediye benzemediğini fark eden Kınağ, durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma ekipleri, beraberinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeliyle Kınağ'ın tarlasına gitti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri yaban kedisi yavrusu olduğunu belirlediği hayvanları koruma altına aldı.

Rehabilitasyon merkezine teslim edilen yavrular, bakımlarının ardından doğaya salınacak.​​​​​​​

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Havalandırma boşluğunda yakalandılar http://mail.gazetebirlik.com/haber/havalandirma-boslugunda-yakalandilar-6413/

Osmaniye’de bir iş merkezine düzenlenen kumar operasyonunda havalandırma boşluğuna saklanan şahıslar polislerden kaçamadı. Havalandırma boşluğundan çıkartılıp gözaltına alınan şahıslara sosyal mesafe ve sokağa çıkma yasağını ihlalden toplamda 82 bin 660 lira idari para cezası uygulandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri bir iş merkezinin 4. katında bulunan 13 numaralı iş yerinde kumar oynatıldığı bilgisini aldı. Nöbetçi savcıdan alınan arama kararı ile operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında havalandırma boşluğuna saklanan kumarcıları fark eden polis ekipleri, asma kilidi piknik tüpüyle kırarak şahısları tek tek dışarı çıkardı. Bazı şahıslar ise terasa saklansa da ekiplerden kaçamadı. Suçüstü yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 şahsa Kabahatler Kanunu, sosyal mesafe ve sokağa çıkma yasağını ihlalden toplamda 82 bin 660 lira idari para cezası kesilirken adres sahibi hakkında ise adli işlem başlatıldığı öğrenildi.
Operasyon kapmasında delil niteliği taşıyan iskambil kağıtları ve okey taşlarına el konuldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de PKK'lı teröristlere ait mühimmat ve yaşam malzemeleri bulundu http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-pkkli-teroristlere-ait-muhimmat-ve-yasam-malzemeleri-bulundu-5006/

İl Jandarma Komutanlığı Komando Özel Harekat timleri ve korucuların katıldığı "Eren 8 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Sevinç-23 Operasyonu" kapsamında Amanoslar'da yapılan arama tarama faaliyetlerinde, terör örgütü PKK mensuplarınca kullanılan sığınak tespit edildi.

Sığınakta çok sayıda mühimmat, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Delil niteliği taşıyan malzemelere el konuldu, sığınak imha edildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Film sahnesi değil, sokak ortasında kız yüzünden çatışma http://mail.gazetebirlik.com/haber/-film-sahnesi-degil-sokak-ortasinda-kiz-yuzunden-catisma-4540/

Osmaniye’de kız meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan iki kişi birbirlerine kurşun yağdırdı. O anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre olay, 23 Ocak günü saat 14.00 sıralarında Fakıuşağı Mahallesinde meydana geldi. H.S.D. ve H.Ç. isimli şahıslar arasında daha önceden kız meselesi yüzünden husumet bulunuyordu. H.Ç. isimli şahıs, H.S.D.’ye bir sitenin girişinde pusu kurdu. Apartmanın kapısından çıkan H.S.D.’ye kurşun yağdırmaya başlayan H.Ç., aynı şekilde karşılık gördü. Dakikalarca birbirlerine kurşun yağdıran şahıslar daha sonra olay yerinden kaçtı.
Yaşanılan silahlı çatışmada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken dehşet anları saniye saniye kameralara yansıdı.
İhbar üzerine olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamerasından teşhis ettikleri şahısların yakalanması için çalışma başlattı. Kısa sürede yerleri belirlenen şahıslar düzenlenen ayrı operasyonlarla gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan H.S.D. serbest bırakılırken H.Ç. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Toplum destekli polisten karbonmonoksit zehirlenmesi uyarısı http://mail.gazetebirlik.com/haber/-toplum-destekli-polisten-karbonmonoksit-zehirlenmesi-uyarisi-6568/

Osmaniye’de Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, soba kullanımının yoğun olduğu mahallelerde karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınabilecek tedbirler konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli ekipler kış aylarında soba kullanımın fazla olduğu mahallelerde evleri ziyaret ederek, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulunarak bilgilendirici broşürler dağıttı. Uygulamalı olarak soba nasıl yakılır, çalışması yapan ekipler, yaptıkları bilgilendirmede ‘Sobalarımızı nasıl yakmalıyız? Soba zehirlenme belirtileri nelerdir? Karbonmonoksit vücudu nasıl etkiler? Karbonmonoksit zehirlenmelerinden korunmak için neler yapmalıyız?’ başlıklı konuları mahalle sakinlerine anlattı. “Doğru yakılan soba ısıtır, yanlış yakılan soba felaket olur” sloganı ile karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı alınabilecek önlemlerin yer aldığı broşürleri dağıtılarak vatandaşlardan daha duyarlı olunması istendi.

Ayrıca ekipler, vatandaşlara sobadan sızan karbonmononksit zehirlenmesinden korunmak için eskimiş baca borularının değiştirilmesi, baca ve boruların temizliğinin düzenli yapılması, yatmadan önce kömür atılmaması, lodoslu havalarda bacalar uygun değilse sobanın yakılmaması, rüzgar yönüne göre yön değiştiren baca kapaklarının kullanılması gibi tavsiyelerde bulundu.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Aracın plakasını çamurla kapatan hırsızlar yakayı ele verdi http://mail.gazetebirlik.com/haber/-aracin-plakasini-camurla-kapatan-hirsizlar-yakayi-ele-verdi-554/

Osmaniye’de piyasa değeri 40 bin lira olan iş makinesi motor bloğu ve çelik pano çalan hırsızlar güvenlik kameralarına saniye saniye yakalandı.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 1'er gün arayla gerçekleştirilen ve piyasa değeri 40 bin lira olan 3 adet iş makinesi motor bloğu ile 85 adet çelik pano hırsızlığının peşine düştü. Ekipler güvenlik kameralarından şahısların kimliğini tespit etmek için çalışma başlatırken iki ayrı hırsızlık olayını Sabri T., İmdat Ç. ve Mustafa K. isimli şahısların gerçekleştirdiğini tespit etti. Hırsızların plakasından kiralık olduğu anlaşılan araçla hırsızlık yaptıkları tespit edilmesinin ardından şahısların yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, hırsızlık olayının gerçekleştiği gün Sabri T,’yi gözaltına aldı. Diğer şahısların yakalanması için çalışmalara devam eden ekipler, İmdat Ç. ve Mustafa K.’yı da gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şahıs çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Araç plakasını çamurla kapatmaya çalıştılar
Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan çelik pano hırsızlığında bir aracın panoların bulunduğu inşaat alınan geldiği görülüyor. Araçtan inen 3 şahsın kısa sürede piyasa değeri 10 bin lira olduğu öğrenilen çelik panoları araca yüklerken bir şahsın da yerden aldığı çamurla aracın plakasını kapattığı, sonra ise araca binen hırsızların olay yerinden hızla uzaklaştığı görüldü.

 

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Covid-19 doğal sebze ve meyveye ilgiyi arttırdı http://mail.gazetebirlik.com/haber/covid-19-dogal-sebze-ve-meyveye-ilgiyi-arttirdi-3686/

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıkladığı vakaların yüzde 50 oranında arttığı iller arasında yer alan Osmaniye’de, vatandaşlar organik ürünlere yönelmeye başladı. Haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarlarında sebze ve meyve alışverişi yapan vatandaşların uğrak noktası doğal ürünlerin bulunduğu tezgâhlar oldu. Özellikle kış aylarının gelmesiyle kök sebzelerine yönelen vatandaşlar, kırmızı ve beyaz turp başta olmak üzere yeşil olan sebzeleri tercih ettiler. Korona virüse karşı C vitamini açısından zengin olan portal ve mandalina gibi meyvelerde tercih listesi arasında yer aldı. Pazar esnafı da tezgâhlarda ki doğal ürünleri satabilmek için zaman zaman korona virüse karşı etkili organik doğal ürünler burada çağrısı yaptı. Bazı pazarcılar ise, tezgahlarındaki narenciye ürünlerini satabilmek için korona virüse karşı etkili C vitamini deposu burada diye vatandaşlara seslendi.
“Tezgâhtaki sebzelerin tamamı organik”
Organik ürünler satmaya başladıklarını ifade eden semt pazarcıları, “Korona virüs nedeniyle insanlar doğal ürünlere yoğunlaştı. Bizde pazarcılar olarak doğal ürünler bulmakta zorlanmaya başladık. Tezgâhtaki sebzelerin tamımı organik olarak tarladan geliyor. Seradan gelen sebze ve meyvelere vatandaşlar ilgi göstermiyor. C vitamini açısından korona virüs savar olarak bilinen portakal ve mandalinada en çok satılanlar arasında yer alıyor. Vatandaşlarımız C vitamini deposu olan portakal ve mandalinaya çok rağbet gösteriyor” dediler.
Pazar alışverişine gelen vatandaşlar ise, aldıkları sebze ve meyvelerin doğal olmasına dikkat ettiklerini ve tezgâhlardaki organik ürünleri tercih ettiklerini söylediler.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kahramanmaraş'ta şehit olan polis memuru son yolculuğuna uğurlandı http://mail.gazetebirlik.com/haber/kahramanmarasta-sehit-olan-polis-memuru-son-yolculuguna-ugurlandi-5157/

Kahramanmaraş'ta oteldeki cinayet zanlısını gözaltına almaya giden ekibe silahla ateş açılması sonucu şehit olan polis memuru Barış Göl'ün cenazesi memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Yakınları tarafından morgdan alınan Göl'ün cenazesi, Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, cenaze töreninin yapılacağı Asri Mezarlık Kompleksi Camisi'ne getirildi.

Törene şehidin yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Albay Hakan Yener Demirel, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Babası Osman Göl, "Oğlumun alnından öpmek istiyorum." diyerek şehidin tabutunu ve evladının fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

Şehidin oğulları 9 yaşındaki Osman ile 6 yaşındaki Aras Kağan, babalarının tabutuna sarılarak fotoğrafını öptü.

Bakan Soylu, şehidin babası, annesi, eşi ve çocuklarına taziyede bulunarak başsağlığı diledi.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazında şehidin iki oğlu Bakan Soylu ile ön safta yer aldı.

Kılınan namazın ardından şehit Barış Göl'ün cenazesi Asri Mezarlık'ta bulunan Garnizon Şehitliği'nde defnedildi.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
1 aylık bebeği apartman kapısına terk ettiler http://mail.gazetebirlik.com/haber/-1-aylik-bebegi-apartman-kapisina-terk-ettiler-3353/

Olay, Osmaniye merkez Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre apartmanın giriş kapısında site sakinleri bebek ağlama sesi duydu. Sese doğru giden vatandaşlar apartmanın giriş kapısına puset içerisinde bırakılmış bir bebek gördü. Bebeğin kimin olduğunu öğrenemeyen vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler çevrede yaptığı araştırma sonucunda bebeğin ailesine ulaşamadı. 1 aylık kız bebeğini teslim alan ekipler Osmaniye Devlet Hastanesi’ne götürerek sağlık kontrolünden geçirdi.
Yapılan kontrollerin ardından bebek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam edildiği öğrenildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon: 18 gözaltı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-teror-orgutu-deasa-yonelik-operasyon-18-gozalti-8029/

Osmaniye'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ'la irtibatlı oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde 2 tabanca, 2 pompalı tüfek, örgütsel doküman, toplatılmasına yönelik karar bulunan kitaplar, örgütün sözde bayrağı ile dijital materyaller ele geçirildi.

Şüpheliler emniyete götürüldü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de feci kaza: 2 ölü, 9 yaralı http://mail.gazetebirlik.com/haber/-osmaniyede-feci-kaza-2-olu-9-yarali-6983/

Osmaniye'nin Düziçi İlçesi Mahmuriye mevkiinde iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. 79 AAF 271 plakalı otomobil, Adana-Gaziantep Otoyolu Mahmuriye mevkisinde direksiyon hakimiyetini kaybederek önce bariyerlere, ardından aynı istikamette seyreden 01 C 5582 plakalı otomobile çarptı. Takla atan otomobil 100 metre sürüklendi.
Kazada araçlarda bulunan 11 kişi yaralandı. Ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılan yaralılardan 2'si yaşamını yitirirken 9 kişi yaralandı. Yaralılardan 2 kişinin durumlarının ağır olduğu bildirildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dede yadigarı 48 yıllık otomobiliyle Osmaniye yollarında http://mail.gazetebirlik.com/haber/dede-yadigari-48-yillik-otomobiliyle-osmaniye-yollarinda-5763/

Kent merkezinde esnaflık yapan Alperen Ata (23), dedesinden babasına ondan da kendisine miras kalan yaklaşık yarım asırlık otomobilin restorasyonunu aslına uygun şekilde yaptırarak kullanmaya başladı. 

Alperen Ata, 48 yıldır aslını büyük ölçüde koruyan aracın restorasyon ve bakımlarını tamamladığını ve fabrika çıkış rengi olan kırmızıya boyattığını söyledi.

Aracına gözü gibi baktığını kaydeden Ata, "Anadol, 1972'de Akdeniz olimpiyatlarına özel üretilmiş bir kasaya sahiptir. Banttan inen 100. araç olarak biliniyor. Akdeniz kasa olarak bilinen Anadol, türünün tek örneği olarak kalmaya devam ediyor. Bir zamanlar bu araçları pikaba çevirmişler. Bu sebeple piyasada 20-30 kadar orijinalini bulabilirsiniz. Yemedim yedirdim misali bu araca çok emek harcadım. Benim yanımda maddi, manevi değeri de çok büyüktür. Elimden geldiği kadar da temiz bakmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Osmaniyeliler ilgi gösteriyor

Türkiye üretimi bir araca sahip olduğu için gururlandığını anlatan Alperen Ata, Osmaniyelilerin klasik aracına ilgi gösterdiğini ve arabayla fotoğraf çektirmek istediklerini ifade etti.

Anadol arabaların yeniden üretilmesini istediğini dile getiren Ata, "Trafik polisleri aracımı durdurduğunda fotoğraf çektiriyorlar. Özellikle son zamanlarda kentte dikkat çekmeye başladı. Mesela yaşlılar gördüğünde 'bu Anadol bizde de vardı zamanında' diyorlar. Ruhu şad olsun Vehbi Koç bu aracı üreterek Türkiye için önemli bir atılım yaptı." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Elife nine 106 yıllık yaşamını doğal beslenmeye borçlu http://mail.gazetebirlik.com/haber/elife-nine-106-yillik-yasamini-dogal-beslenmeye-borclu-9620/

Osmaniye'de yaşayan 106 yaşındaki Elife Özdil, uzun ömrünün sırrının hareketli yaşam ve doğal beslenme olduğunu söyledi.

Eşini yaklaşık 28 yıl önce kaybeden ve kentteki evinde kızıyla yaşayan Elife Özdil, sağlıklı ve uzun yaşam sırrını AA muhabirine anlattı.

Yaşamı boyunca konar göçer hayat sürdüğünü, ilerlemiş yaşına rağmen ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını belirten Özdil, 5 çocuk, 25 torun ve 18 torunun torunu bulunduğunu aktardı.

Özdil, hayatı boyunca doğal beslenmeye önem verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Peynir, yoğurt ve ayranı çok seviyorum ve sürekli tüketiyorum. Göçebe hayatımız olduğundan dağ yamaçlarında, yeşil alanlarda küçükbaş hayvan güderdim. Allah bana çok yardım etti. Üç küçükbaş hayvanım 800 oldu. Çocuklarımı büyüttüm, hayvanlarımı sattım ve Osmaniye'de 6 dönüm arazi aldım. Burada da büyükbaş yetiştiriciliği yaptım. Onları da satıp umreye, hacca gittim ama artık gidemez oldum. Allah'ıma çok şükür, namazımı kılabildiğime hamdediyorum."

Özdil'in kızı Cemile Yüceer de yanında kalan annesinin özellikle beslenmesine çok dikkat ettiğini belirterek "Annem çok şükür ibadetini hiç kaçırmaz. Çok doğal beslenir. Tereyağsız yemek yemez. İki öğün dışında, aralarda karışık beslenmez. Pasta ve marketlerdeki ürünlerden asla yemez. Yeşil türü, sebze yemeklerini tüketir. Maşallah, rahatsızlığı olmadığı sürece bana da bir ağırlığı yok. Kendi ihtiyacını kendisi gideriyor." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de fedakar öğretmenler okulun duvarlarını boyadı sıralarını tamir etti http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-fedakar-ogretmenler-okulun-duvarlarini-boyadi-siralarini-tamir-etti-1931/

Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki Gülten-Ali Ziyan Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri, okulun boyasını ve tamiratını yaparak yeni eğitim yılına hazırlıyor.

Yaz tatilini ilçede geçiren öğretmenler, öğrencilerinin okulda daha ferah ve temiz bir ortamda eğitim görmesi için kolları sıvadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden boya ve malzeme desteği alan öğretmen ve idareciler ellerine fırçaları alarak okulun duvarlarını boyadı, sıralarını tamir etti ve bahçeyi düzenledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız,öğretmenlerin gönüllü olarak bir araya gelip fedakarca çalışma yürüttüğünü belirtti.

İdareci ve öğretmenlerin yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Tapsız, "İlçemizin başarılı okullarından Gülten-Ali Ziyan Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri, okulumuzun yeni eğitim öğretim yılına daha güzel ve daha nezih bir ortamda hazırlanması amacıyla çaba harcadılar. Onların şevkine ve heyecanına ortak olduk. Emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Sınıf öğretmenlerinden Gökhan Yüce ise öğrencilerinin daha temiz ve güzel bir ortamda eğitim alması için yapılan çalışmada yer almaktan mutlu olduğunu kaydetti.

Okul Müdürü Fazıl Döğüşçü de okulun boyanması ve tamiratının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Amanosların 'saklı cenneti' Yeşildere Vadisi doğaseverlerin ilgisini çekiyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/amanoslarin-sakli-cenneti-yesildere-vadisi-dogaseverlerin-ilgisini-cekiyor-8300/

Düziçi ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Yeşildere köyü ile Düldül Dağı arasındaki vadi, hem Osmaniye'den hem de diğer illerden gelen doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

İrili ufaklı birçok şelale ve kanyonu bünyesinde barındıran, yeşil doğasıyla ziyaretçilerini büyüleyen vadi, özellikle yürüyüş ve kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği bölgelerin başında geliyor.

Düziçi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Darçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ara verilen doğa yürüyüşlerinin tekrar başladığını söyledi.

Yeşildere Vadisi'nin birçok doğa ve dağcılık kulübü tarafından tercih edildiğini, kulüplerinin de buradaki rotayı takip ettiğini anlatan Darçın, tüm doğaseverleri bölgeye davet etti.

Vadide rehberlik yapan Tufan İşi de bölgenin doğal yapısı ve yeşilliğiyle adeta Karadeniz yaylalarını anımsattığını belirterek, "Özellikle yaz aylarında hem doğayla buluşmak hem de serinlemek isteyenler bölgeyi sıklıkla tercih ediyor." dedi.

 

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ertuğrul Köse son yolculuğuna uğurlandı http://mail.gazetebirlik.com/haber/sehit-piyade-uzman-onbasi-ertugrul-kose-son-yolculuguna-ugurlandi-1353/

Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ertuğrul Köse'nin cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Şehit Köse'nin Türk bayrağına sarılı naaşı, "helallik" alınmak üzere Mevlana Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Daha sonra Asri Mezarlık Camisi'nde şehit Köse için cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehidin babası İsmail, annesi Fatma Köse ile kardeşleri, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, Belediye Başkanı Kadir Kara, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske takarak katıldı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Köse'nin cenazesi, İl Garnizon Komutanlığı Şehitliği'ne defnedildi.

Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Ertuğrul Köse, kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak dün şehit olmuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kedi tavşan yavrusuna annelik yapıyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/kedi-tavsan-yavrusuna-annelik-yapiyor-9823/

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde tarlada bulunup eve getirilen tavşan yavrusuna, ailenin kedisi Sarıkız annelik yapıyor.

İlçeye bağlı Yeşilyayla köyünde oturan 18 yaşındaki Enes Karaoğlu, mısır tarlasında bulduğu yeni doğmuş yabani tavşan yavrusunu evine getirip bakmaya başladı.

Karaoğlu, elleriyle beslediği ve Pamuk adını verdiği tavşanı, yeni doğum yapan evin kedisi Sarıkız'ın emzirdiğini görünce çok şaşırdı.

Sarıkız, hem kendi yavrularına hem de Pamuk'a annelik yapıyor. Kedilerle aynı anda Sarıkız'ı emen Pamuk, onlarla oyunlar oynayıp beraber uyuyor.

Karaoğlu, yaptığı açıklamada, mısır tarlalarında gezerken tavşan yavrusuyla karşılaştığını belirterek "Aç ve bitkin haldeydi. Eve getirdiğim yavruya Pamuk ismini verdik. Önce kendi imkanlarımla yiyecek verdim. Daha sonra evimizin 14 yıllık kedisi Sarıkız'ın yavru tavşanı emzirdiğini gördüm. Sarıkız, yeni doğum yaptı. Hem kendi yavrusuna hem de tavşana ayırt etmeden annelik yapıyor. Her ikisi de evimizin birer parçası oldu." diye konuştu.  

 

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de erkenci böğürtlen hasadı başladı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-erkenci-bogurtlen-hasadi-basladi-5773/

Osmaniye'de, hububata alternatif olarak üretilmeye başlanan erkenci böğürtlenin hasadına başlandı.

Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerinde hububata alternatif olarak üreticiye sunulan erkenci böğürtlenin olgunlaştığını söyledi.

Hasadına başlanan böğürtlenin, hububata oranla daha az "zahmetli" ancak daha yüksek getirili olduğunu anlatan İspir, "Buğday ve mısır gibi tahıl ürünlerine alternatif olarak ekimi yapılan ve hasadına başlanılan böğürtlen, üreticisinin yüzünü güldürüyor. Erkenci böğürtlende hasat zamanı geldi. Meyveciliğe yönelen çiftçilerimiz, yılda bir ay süreyle hasadı yapıyor. Erkenci böğürtlen hem verimi hem de fiyatıyla üreticiyi memnun ediyor." diye konuştu.

Kümbet köyünde 12 yıldır böğürtlen üretimi yapan İsmet Soytorun da bu yılki verim ve fiyattan memnun olduklarını ifade etti.

Soytorun, böğürtlenin kilogramının 12-15 liradan satıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"12 yıl önce böğürtlen ziraatına başladım. Tahıla göre geliri çok yüksek. 8 dekarlık erkenci böğürtlenin ilk hasadında dekara 2 ton civarında verim aldık. Ortalama bir ay süreyle 10 kişiye istihdam sağlıyoruz. Ürünün insan sağlığına faydalı yönlerinin olması ve alternatif olarak tahıldan daha fazla getiri olması bizi buna yöneltti. Zamanında hasadını yaptığımız organik böğürtlenin fiyatından ve kalitesinden çok memnunuz."

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de 3.5 büyüklüğünde deprem http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-35-buyuklugunde-deprem-3390/

Osmaniyenin Kadirli ilçesinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezinin verilerine göre saat 04.12'de yerin 5 km. derinliğinde merkez üssü Kadirli Bekereci köyü olan 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmazken, deprem kısa süreliğine paniğe neden oldu. Meydana gelen deprem basta Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi ve çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de sağanak hayatı olumsuz etkiledi http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-saganak-hayati-olumsuz-etkiledi-2737/

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaklaşık bir saat etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkilerken, cadde ve sokaklarda biriken su dolayısıyla araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Rögarların tıkanması nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin bodrum ve giriş katlarını su bastı.

İtfaiye ekipleri, ev ve iş yerlerinde su tahliyesi yaparken, bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla suyu boşaltmaya çalıştı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de 2 Dakika Arayla 2 Deprem http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-2-dakika-arayla-2-deprem-132057/

Osmaniye’de iki dakika arayla 3.7 ve 2.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, merkez üssü Osmaniye’nin Sumbas ilçesi Gafarlı köyü olan saat 12.47’de, yerin 5 kilometre derinliğinde 3.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin ardından yine merkez üssü Sumbas ilçesi Mehmetli beldesinde 2.1 büyüklüğünde Deprem meydana geldi. Deprem sonrası can ve mal kaybı yaşanmazken, deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem, Osmaniye’nin Düziçi, Bahçe, Kadirli ve Adana’nın Kozan ilçesinde hissedildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de 3.7 Büyüklüğünde Deprem http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-37-buyuklugunde-deprem-131743/

Osmaniye’de 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, merkez üssü Osmaniye’nin Sumbas ilçesi Gafarlı köyü olan saat 12.47’de, yerin 5 kilometre derinliğinde 3.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem sonrası can ve mal kaybı yaşanmazken, deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem, Osmaniye’nin Düziçi, Bahçe, Kadirli ve Adana’nın Kozan ilçesinde hissedildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Şehit Cenazesinde Duygulandıran Fotoğraf http://mail.gazetebirlik.com/haber/sehit-cenazesinde-duygulandiran-fotograf-114451/

İdlib şehidi Uzman Çavuş Batuhan Tank, dün memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde toprağa verildi. Cemalpaşa Mahallesi Şehit Yaşar Tank Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Kadirli Asri Mezarlığındaki şehitliğe getirilen Batuhan Tank’ın cenazesi burada toprağa verildi. Yağmur altında gerçekleştirilen cenaze töreninde, tören mangasındaki askerlerin ıslanmaması için cenazeye katılan vatandaşların kendi şemsiyesini askerlere tutma anının fotoğrafı ise görenleri duygulandırdı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İdlib şehidi Halil İbrahim Akkaya son yolculuğuna uğurlandı http://mail.gazetebirlik.com/haber/idlib-sehidi-halil-ibrahim-akkaya-son-yolculuguna-ugurlandi-8617/

İdlib'deki hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Akkaya, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün de katıldığı törenin ardından ebediyete uğurlandı.

İdlib'deki hava saldırısında şehit düşen Akkaya için memleketi Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde askeri cenaze töreni düzenlendi.

İkindi namazını müteakip Ağacabey Camisi'nde düzenlenen törene, Milli Savunma Bakanı Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun'un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Alana gelişinde baba Ali Akkaya ile aile yakınlarına taziye dileklerini ileten Akar ve komutanlar, cenaze namazında şehidin babası ve kardeşi ile birlikte saf tuttu. Namaz sonrası Bakan Akar, şehidin tabutuna omuz verdi.

Anne Döne Akkaya'nın sağlık ekiplerinin yardımı ile katıldığı törende, şehidin kardeşi ağabeyinin üniformasını giydi. Şehidin babası da törenin sonunda kendisine başsağlığı dileyen Bakan Akar'a, "Beni de askere alın." dedi.

Törenin ardından askerlerin omuzlarında taşınan Akkaya'nın naaşı, Bahçe Şehitliği'nde toprağa verildi.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Ayşe Teyze" çocuklarını okutmak için çaycılık yapıyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/-ayse-teyze-cocuklarini-okutmak-icin-caycilik-yapiyor-42/

Yeşilova Mahallesinde yaklaşık 2 yıldan bu yana çay ocağı işleten Ayşe Canavar, çocuklarını okutmak için köyden şehre geldiğini, serbest meslek sahibi olan eşinin sürekli bir iş bulup çalışamamasından dolayı çay ocağı açtığını söyledi. Kızı Mihriban Nur’un 11. sınıf, oğlu Mustafa Berkay (12) ortaokul 2. sınıf öğrencisi olduğunu belirten Canavar, "İlk zamanlar kararsızdım ama ailem ve akrabalarım başta olmak üzere dostlarım bana sen bu işi yaparsın dediler. Manevi olarak destek verdiler. Onlardan aldığım cesaretle bu işe başladım. Esnafımıza çay servisi yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Günde yaklaşık 20 kilometre yol yürüyorum. Ama ne yapalım geçim kaygısı. İşimi seviyorum. Sabah 05.30’da iş yerimi açıyor, akşam saat 19.00’a kadar çalışıyorum" dedi.
İş yerinde kendi ev yapımı yemekleri de siparişle esnafa ulaştırdığını belirten Ayşe Canavar, "Hem ocakçılık, hem çay servisi hem de bir yandan ocakta börek yapıyorum. Yardımcım Ayşe hanımla birlikte tüm siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Bayan olduğumuz için ilk etapta esnafımız yadırgadı. Bayan çaycı mı olur dediler. Ama zamanla alıştılar. Hatta çay içmek istemeyen bile bayan yapıyorsa çayı içeriz diyorlar" şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de armut ağacı kışın meyve verdi http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-armut-agaci-kisin-meyve-verdi-3037/

Şehit Halis Şişman Mahallesi'nde oturan İbrahim Hançer'in, bahçesinde yetiştirdiği armut ağacı ocak ayında meyve verdi.

İbrahim Hançer,yaptığı açıklamada, yıllardır meyve ağacı yetiştirdiğini ancak ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

"Yaz meyvesinin tadına kış ayında da baktım. Çok lezzetli. Allah'ın takdiri. Kış ayında bu durum çok alışılagelmiş değil, hayret verici." diyen Hançer, armut ağacının meyve verdiğini merak eden komşularının görmek için evine geldiğini ifade etti.

Evine gelenlere ocak ayında ağaçtan kopardığı armuttan ikram ettiğini dile getiren Hançer, meyvenin tadına bakanların lezzetiyle ikinci bir şaşkınlık yaşadığını kaydetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'nin en uzun demir yolu tünelinde sona doğru http://mail.gazetebirlik.com/haber/turkiyenin-en-uzun-demir-yolu-tunelinde-sona-dogru-9926/

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Adana-Gaziantep arasında yapımına devam edilen Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli projesini yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Kavak, tamamlandığında Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli (9950 metre çift tüp) olacak Bahçe-Nurdağı Tüneli'ndeki çalışmaları, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yetkilileri ve saha çalışanları ile yerinde gördü.

Kavak, burada yaptığı açıklamada, bir yandan Bahçe-Nurdağı tünel projesi devam ederken diğer yandan Nurdağı-Gaziantep arasında hızlı tren yol yapımı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Projenin bitirilmesini dört gözle beklediklerini dile getiren Kavak, "Bizim ümidimiz o ki Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılına yetiştirildiğinde dev bir eser, muazzam bir hizmet olacak. Nurdağı, kara yolunda olduğu gibi demiryolu taşımacılığı ve ulaşımında da bölgenin merkezi olacak.” dedi.

Projenin Nurdağı’nın gelişimine ciddi katkısı olacağını vurgulayan Kavak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’a teşekkür etti.

Tünel Şefi Deniz Şahin de "Tünelin 9 bin 350 metresi bitti, yaklaşık 600 metre kaldı. Çalışmalara devam ediyoruz." diye konuştu.

Şantiye Şefi Kadir Seyfi Turhan ise 2014 yılında başladıkları çalışmayı, 2021 yılında bitirmeyi planladıklarını belirterek, "Toplam güzergahımız 17 kilometre. Bunun 9 bin 950 metresi yani yaklaşık 10 bin metresi tünelden oluşmakta. Buradan Bahçe ve Nurdağı ilçeleri arasında 34 kilometre olan mesafe tünel sayesinde 17 kilometreye düşecek. Tünel 80 dakika olan ulaşım süresini 15-20 dakikaya düşürünce, hem zaman tasarrufu hem de taşımacılık açısından kara yollarından yük aktarımı imkanı doğuyor. Diğer yandan yakıt tasarrufu da sağlanmış olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de DEAŞ operasyonu: 13 gözaltı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-deas-operasyonu-13-gozalti-2062/

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, DEAŞ’a üye olduğu ve yılbaşı öncesi ya da yılbaşında eylem yapabileceği iddia edilen şüphelilerin kaldığı evlere eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda 2’si Irak diğerleri Suriye vatandaşı 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin örgütün sözde kadısı olduğu öğrenildi.
Evlerde yapılan aramada ele geçirilen dijital materyallere el konuldu.
Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye'de incir ve dut ağaçları kışın meyve verdi http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-incir-ve-dut-agaclari-kisin-meyve-verdi-8681/

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, incir ve dut ağaçlarının kış mevsiminde meyve vermesi görenleri şaşırttı.

Anberinarkı köyünde Hürriyet Durşmuşcan'a (60) ait bahçedeki incir ve dut ağaçları, kasımda çiçek açıp aralık ayında meyve verdi.

Durmuşcan, yaptığı açıklamada, kışın meyve veren dut ve incir ağacını görünce şaşırdığını belirterek, "60 yaşındayım, ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Yaz meyvesinin tadına kış ayında da baktım. Çok lezzetli. Allah'ın takdiri. Kış ayında bu durum çok alışılagelmiş değil, hayret verici." diye konuştu.

Durmuşcan'ın komşusu Mehmet Ayyıldız da meyvelerin tadının güzel olduğunu dile getirerek, "Kış mevsiminde ilk defa incir ve dut ağacının meyve verdiğini gördüm. Tadı da güzel. Arada gelip yiyoruz. Allah'ın bir mucizesi." ifadesini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Küçük Ela'nın dramı http://mail.gazetebirlik.com/haber/kucuk-elanin-drami-8601/

5 çocuklu Şahin ve Songül Küçükköşger çiftinin son olarak dünyaya gelen kızları Ela Küçüköşger’in boyunun uzamadığını ve vücut boyu ile bacak uzunluğu arasında dengesizlik olduğunu fark eden ailesi Ela’yı önce Kadirli Devlet Hastanesine ardından da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakultesi Balcalı Hastanesine götürdü.
Burada yapılan muayene ve tetkikler sonucu Ela’ya Akondroplazi yani bir tür cücelik teşhisi konuldu. Şu anda 5 yaşında olan Ela Küçükköşger vücut boylarında ki orantısızlıktan dolayı akranları gibi normal yaşantısını sürdüremiyor. Ela’nın babası Şahin Küçükköşger ailesinin geçimini sağlamak için il dışında asgari ücretle çalışıyor.
Küçük kızın annesi Songül Küçükköşger ise doktorların kendisine Ela için 6 yaşında kadar boy uzatma ameliyatı yapılabileceğini ve bu ameliyat sayesinde en azından vücut orantı dengesinin sağlanabileceğini söylediklerini söyledi. Maddi durumlarının iyi olmadığını belirten anne Songül Küçükköşger, Ela’nın ameliyatı için yardım beklediğini belirterek, “Ela şu anda okula gitmesi gerekirken gidemiyor. Servise binemiyor. 5 kızım var. En küçük kızımda bu şekilde bir sorun var. Ela’nın büyüme olanağı var dediler. Ben Ela’nın da diğer ablaları gibi okula gitmesini istiyorum. Kızım okulu seviyor. Okula gidince orada mutlu oluyor oynuyor. İstanbul Ankara gibi büyükşehirlerde kızım ameliyat edilebilirmiş” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Yeşil altın"da buruk hasat http://mail.gazetebirlik.com/haber/-yesil-altinda-buruk-hasat-1203/

İlçe ekonomisi açısından önemli bir tarım ürünü olan ve bölgede “yeşil altın” olarak bilinen ıspanak hasadında yeni sezon başladı. 3 bin kişinin istihdamıyla 4 ay boyunca sürecek hasat sezonu İstanbul’daki ıspanak zehirlenmeleri söylentilerinden dolayı buruk başladı. Kadirli ilçesinde 35 bin dönümlük arazide ıspanak yetiştiriliyor.
İlçe açısından önemli bir gelir kaynağı olan ıspanağın tarladaki fiyatı 80 kuruştan satılırken sofraya 4 liradan ulaşıyor. Üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkından şikayet eden ıspanak yetiştiricileri fiyat farkı olayına çözüm bulunmasını istiyor.
Sabahın erken saatlerinde işçiler ıspanak tarlasında hasata başlıyorlar. Tarlada demet yapılan ıspanaklar Kadirli şehir merkezi içerisinden geçen Savrun çayına getiriliyor. Savrun çayında yıkanan ve çamurundan arındırılan ıspanak demetleri yine el yordamıyla kasalara paketlenip kamyon ve tırlara yükleniyor. Sezonun ilk ürünleri başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere gönderiliyor.
Üretici Mustafa Durmuşoğlu, "Ürettiğimiz ıspanağın arkasındayız hiçbir tarım ilacı kullanmıyoruz. Ürettiğimiz ıspanağı hijyenik ortamda yıkıyoruz, paketleyip çeşitli illere sevkiyat yapıyoruz. Bu bağlamda gönül hoşnutluğu ile Allah’ın izniyle biz ürettiğimize güveniyoruz. Yaptığımız işin de arkasındayız. Hiçbir şekilde insanlara zarar verecek ne bir ilaçtır ne de farklı bir uygulama yapmıyoruz. Bugün itibariyle ıspanak tarlada 80 kuruş. Bu üretim açısından bizleri tatmin edici bir rakam değil. Üretici ile tüketici arasında büyük bir uçurum farkı var. Bugün itibariyle market fiyatı ile sebze hali çıkışı arasında büyük fark var. Biz 80 kuruşa üretiyoruz. Halden 1 lira 30 kuruştan satılıyor. Markette ise ıspanak 4 lira 4 buçuk lira. Bu fiyat farkı olayının da çözüme kavuşmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çocukken hiç oyuncağı olmadı, çocuklar için dolmuşunu oyuncakçıya çevirdi http://mail.gazetebirlik.com/haber/cocukken-hic-oyuncagi-olmadi-cocuklar-icin-dolmusunu-oyuncakciya-cevirdi-9612/

Osmaniye’de 8 yıldır şehir içi dolmuş şoförlüğü yapan Fatih Çokan’ın ilginç merakı dolmuşa binenleri şaşırtıyor. Babası at arabacılık yaparak geçimini sağlayan ve fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Fatih Çokan’ın çocukken hiç oyuncağı olmamış. Yıllar içerisinde oyuncak isteği içinde bir uhde olarak kalan Fatih Çokan, bu özlemini şimdilerde otobüsünde sergilediği oyuncaklarla gideriyor. 8 yıldır Osmaniye’de şehir içi dolmuş şoförlüğü yapan Fatih Çokan otobüsün ön konsoluna yaptırdığı özel bölmede oyuncaklarını sergiliyor. Gün boyu oyuncakları ile birlikte otobüste seyahat eden Çokan’ın bu ilginç özelliği dolmuşa binenleri de şaşırtıyor. “Ben oynayamadım mutlu olamadım çocuklar mutlu olsun” diyen Fatih Çokan dolmuşa aileleri ile binen çocuklara oyuncak da hediye ediyor. Babasının at arabacılık yaptığını ve fakir bir ailede büyüdüğünü belirten Fatih Çokan “Ailemiz fakirdi. Ondan dolayı babamın imkanı yoktu ve bana hiç oyuncak alamadı. Yokluğu da gördük varlığı da. Daha sonra durumumuz düzeldi. Şehir içi dolmuş aldık. 20 yaşında ilk defa ehliyetimi aldım ve dolmuşta şoförlüğe başladım. Çocukken hiç oyuncağım olmadığı için bu benim içimde bir uhde kalmıştı. Bu şekilde oyuncaklar aldım. Otobüsüme özel olarak bölme yaptırdım ve bu şekilde dizdim. Dolmuşa ilk defa binenler şaşırıyor. Oyuncaklar çocukların ilgisini çekiyor. Bende onlara birer oyuncak hediye ediyorum. Onların mutluluğu benim en büyük mutluluğum oluyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye’de Orman Yangını http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-orman-yangini-225420/ Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde çıkan orman yangınında 5 hektarlık ormanlık alan yandı. Kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Hasanbeyli ilçesine bağlı Kaypak ve Çulhalı köyü yakınlarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın ihbarı alınır alınmaz Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü ve çevre il ve ilçelerinde yangın söndürme çalışmalarına katılmalarıyla 30 arazöz ve 150 orman işçisi karadan, Adana Orman İşletme Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 yangın söndürme helikopteri ise havadan yangına müdahale etti. Yaklaşık 3 saat süren söndürme çalışması sonrası yangın kontrol altına alındı. 5 hektarlık kızılçam ormanının yandığı orman yangınında soğutma çalışmaları sürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İşkence edilen köpeğe okul bahçesi yuva oldu http://mail.gazetebirlik.com/haber/iskence-edilen-kopege-okul-bahcesi-yuva-oldu-9634/

Osmaniye'de sahiplerinin, kulaklarını keserek işkence ettiği köpek yavrusu, hayvanseverler ve jandarma tarafından kurtarılarak tedavi ettirildi.

Merkeze bağlı Çardak köyünde iki gencin, 8 aylık köpeğin kulaklarını kestiği anları sosyal medyada paylaşması üzerine, Osmaniye'deki bir hayvansever derneği durumu jandarmaya bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen ekipler, işkence gördüğü belirlenen köpek yavrusunu dernek üyelerine teslim etti.

Gözaltına alınan iki genç, haklarında idari para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Veteriner kliniğinde tedavi edilen ve "Şanslı" adı verilen köpeği, Fakıuşağı Mahallesi'nde bulunan Dede Korkut İlk ve Ortaokulu yöneticileri sahiplendi.

"Bundan sonra okulumuzun bahçesinde yaşayacak"
Okulun müdür yardımcısı ve hayvansever derneği üyesi Tahsin Şentut, sosyal medyada işkence görüntülerinin yayılmasından sonra, Patilerin Annesi Derneği olarak duruma el attıklarını belirterek, "Jandarma, durumu haber vermemiz üzerine hemen olaya el koydu ve zavallı hayvanı sahiplerinin elinden aldı. Biz de hem Milli Eğitim Müdürümüzün talimatıyla hem de dernek olarak bu köpeği okulumuzca sahiplendik. Köpeğimizin veterinerde tedavisini yaptırdık. Bundan sonra okulumuzun bahçesinde yaşayacak." diye konuştu.

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak adına böyle bir girişimde bulunduklarını ifade eden Şentut, "Köpeğin temizliğini, tedavisini, aşılarını yaptırdık. Artık sevgimizi vererek, onun insanlara güvenini tekrar sağlayacağız." dedi.

Okulun müdürü Mehmet Bereketoğlu da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un barınaktan aldığı bir köpekle başlayan projeye destek olmak amacıyla köpek yavrusunu sahiplendiklerini dile getirdi.

Köpeğin çok kötü olaylar yaşadığını aktaran Bereketoğlu, "Bundan sonraki hayatını daha güzel geçirmesi adına köpeğimizin adını 'Şanslı' koyduk. Okulumuzda diğer sokak hayvanları için de barınaklar hazırlayarak bakacağız. Böylece çocuklarımızın hayvan sevgisini yaşayarak, onlara dokunarak, besleyerek öğrenmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çocuklarının Gözü önünde Karısını Baltayla öldürdü http://mail.gazetebirlik.com/haber/cocuklarinin-gozu-onunde-karisini-baltayla-oldurdu--154941/ Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir kişi, tartıştığı eşini çocuklarının gözü önünde baltayla öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, Cemalpaşa Mahallesi, 1751. Sokak’ta mutfak tüpü bayiliği yapan Mehmet Zengin, eşi Dilek Zengin ile aralarında henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine iş yerinin arka tarafındaki evinin önünde bulunan baltayı alan Mehmet Zengin, eşi Dilek Zengin’e art arda vurarak öldürdü. Bağırışmaları duyan komşuları durumu hemen 112’ye ve polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri Mehmet Zengin’i gözaltına alırken, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalede Dilek Zengin’in hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Mehmet Zengin’in eşi Dilek Zengin’i baltayla öldürdüğü esnada çiftin iki çocuklarının da evde olduğu ve cinayetin çocukların gözü önünde işlendiği öğrenildi. Komşuları, Mehmet Zengin ve Dilek Zengin’in boşanma aşamasına dahi geldiklerini ve daha önce de kavgalarının olduğunu belirttiler. Kocası tarafından öldürüldüğü haberini alan Dilek Zengin’in anne ve babası olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Dilek Zengin’in cenazesi Kadirli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

(Selçuk Şavran /İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Atıl malzemelerden 'paramotorlu bisiklet' http://mail.gazetebirlik.com/haber/atil-malzemelerden-paramotorlu-bisiklet-2809/

Şehit Kaan Çalin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri Yakup Aslantaş, Mustafa İspir ve Ramazan Yağız, okul deposunda atıl halde bulunan eski bir paramotor ile diğer malzemeleri kullanarak bisiklet yapmaya karar verdi.

Projelerini öğretmenleriyle paylaşan öğrenciler, verilen destekle 2 aylık çalışma sonucunda "paramotorlu bisiklet" üretti.

Öğrencilerin "Anka Kuşu" adını verdikleri bisiklet, 30 kilometre hızla gidebiliyor.

Okul Müdürü Remzi Beyoğlu, yaptığı açıklamada, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerinin gelişmesi için uygulama imkanları oluşturduklarını söyledi.

"Projede hurda ve atık malzemeler kullanıldı"
Öğrencilerin de gayretleriyle güzel çalışmalar ortaya koyduğunu anlatan Beyoğlu, "Projede hurda ve atık malzemeler kullanıldı. Bisikletin bu malzemelerden yapılması ayrıca önemli. Öğrencilerimiz çok güzel bir çalışma ortaya koydu. İnşallah gerekli desteği aldıktan sonra projeyi daha da geliştireceğiz." dedi.

Projede görev alan öğrencilerden Yakup Aslantaş da internette paramotor takılmış bazı araçları gördüklerini ve "Neden biz de yapmayalım" diyerek projelerini öğretmenlerine aktardıklarını ifade etti.

Öğretmenlerinin de projelerine destek verdiğini kaydeden Aslantaş, "Bu aracı okul deposundaki hurda malzemeleri toplayarak yaptık. Aracı yaparken sınıftaki arkadaşlarımız da bize yardımcı oldu. Aracımızın ismini 'Anka Kuşu' koyduk. Araç, görenlerin ilgisini çekti. Bu projeyi daha da geliştirmeye çalışacağız." diye konuştu. 

"Aracı kontrol etmek zorlaştığı için bu hızda sabitledik"
Öğrencilerden Ramazan Yağız da yaptıkları bisikletin havanın itme gücüyle hareket ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Aracımız şimdilik saatte 30 kilometre hıza çıkabiliyor. Bunu daha hızlı da yapabilirdik ancak aracı kontrol etmek zorlaştığı için bu hızda sabitledik. İlerleyen zamanlarda bu projeyi geliştirip daha yüksek hızda gidebilen modellerinin üretimini yapmayı planlıyoruz."

Motor Bölümü Şefi Murat Özgür de öğrencilerinin hem ders çalışarak hem de fedakarlık göstererek yaptıkları bisikletin görenlerin büyük ilgisini çektiğini söyledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
5 Kişilik İşçan Ailesinin Evini Yangın Küle çevirdi http://mail.gazetebirlik.com/haber/5-kisilik-iscan-ailesinin-evini-yangin-kule-cevirdi--103914/ Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çıkan yangında bir ev içindeki eşyalarla birlikte kül oldu. Evde kalan 5 kişilik aile ise canlarını son anda kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, olay Şehit Mehmet Delikuş Mahallesi’nde Mehmet İşçan’a ait evde meydana geldi. Gece saat 01.00 sıralarında evin ön tarafında elektrik kontağından başladığı tahmin edilen bir yangın çıktı. Evin dışında başlayan yangın, kısmen ahşap ve plastik prefabrikten oluşan evin tamamını sardı. Seslere uyanan Mehmet İşçan, eşi Elif İşçan’ı da uyandırarak, çocukları Beyza (9), Yunus Emre (7) ve Ela İşçan’ı (5) kucaklayıp evin dışına güçlük kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen 15 dakika içerisinde ev tamamen yanarak küle döndü.

İşsiz olan ev sahibi Mehmet İşçan, gözyaşları içerisinde evinin tamamen yandığını belirterek, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi. İşcan, "Canımızı zor kurtardık. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum" dedi.



Elif İşçan ise, “Gece uyuyordum. Eşim bağırarak Elif kalk ev yanıyor dedi. Ben kalktım. Çocuklarımı almam ile evden çıkmam 30 saniye sürdü. Evimin bu hale gelmesi ise 10 dakikada oldu bitti. Aniden yandı. Evde iğneden ipliğe hiçbir şeyim kalmadı. Evimin eşyalarını yeni almıştım. Bir kısmını borca aldık. Hala hepsine borcum var. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Yardım bekliyoruz. Dışarıda çaresiz kaldık” şeklinde konuştu.

(Selçuk Şavran/İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Milli Boksör Seyda Keser, Çekyalı Rakibini Nakavt Etti http://mail.gazetebirlik.com/haber/milli-boksor-seyda-keser-cekyali-rakibini-nakavt-etti--213315/ Milli boksör Seyda Keser profesyonel kariyerinin 5. maçında İstanbul Ataşehir’de düzenlenen RMO BOXİNG 3 karşılaşmasında Çekyalı rakibi David Vicena nakavt ile yenmeyi başardı.

Milli boksör Seyda Keser dünya şampiyonluğu yolunda emin adımlarla ilerliyor. Rusya’nın Saint Petersburg şehrinde kampa giren ve antrenörü Kübalı dünya şampiyonu Hector Vivent ile iyi bir hazırlık dönemi geçiren boksör Seyda Keser İstanbul Ataşehir’de RMO BOXİNG 3 karşılaşmasında Çekyalı rakibi David Vicena karşısına çıktı. Çek rakibini nakavt ederek yenmeyi başaran milli boksör, “Hedefim ve hayalim bir olimpiyat madalyası almak. Ülkeme olimpiyat madalyası getirmek. 2020 yılında yapılacak olan olimpiyatlara gitmeyi çok istiyorum. Tüm hazırlıklarım bunun üzerine" dedi.

(Selçuk Şavran/İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Milli Boksör Seyda Keser, Çek Rakibine Hazırlanıyor http://mail.gazetebirlik.com/haber/milli-boksor-seyda-keser-cek-rakibine-hazirlaniyor--193553/ - AlMilli boksör Seyda Keser profesyonel kariyerinin 5’inci maçında İstanbul’da Çekya Cumhuriyetinden rakibi David Vicena karşısında ringe çıkıyor.

Profesyonel kariyerinde çıktığı 4 maçın 4’ünüde kazanan 3 maçında ise nakavt ile alan milli boksör Seyda Keser 19 Nisan’da İstanbul Ataşehir’de RMO BOXİNG 3 karşılaşmasında Çekyalı rakibi David Vicena karşılaşması için Rusya’nın Saint Petersburg şehrinde kampa girdi. Mutlak galibiyet parolası ile ringe çıkmaya hazırlanan Seyda Keser, Rusya’da çalışmalarını antrenörü 2 olimpiyat 3 dünya şampiyonluğu bulunan ünlü boksör Hector Vivent ile sürdürüyor. Geçtiğimiz ay Almanya’nın Münih şehrinde çıktığı maçta Bosna Hersekli rakibi Amir Solak’ı 2. raund da nakavt ederek yenmeyi başaran ve Almanya’dan kupa ile dönen milli boksör Keser, “Hedefim ve hayalim bir olimpiyat madalyası almak. Ülkeme olimpiyat madalyası getirmek. 2020 yılında yapılacak olan olimpiyatlara gitmeyi çok istiyorum. Tüm hazırlıklarım bunun üzerine” dedi.

(Selçuk Şavran/İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Minik Taraftar Topunu Satıp Fenerbahçe’ye Bağış Yaptı http://mail.gazetebirlik.com/haber/minik-taraftar-topunu-satip-fenerbahceye-bagis-yapti--124719/ Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç’un başlattığı ’Fener Ol’ yardım kampanyasına destek için Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki minik taraftar futbol topunu satarak parasını Fenerbahçe’ye bağış yaptı. Fener Ol kampanyasına bir destekte Kadirli ilçesinden geldi. 9 yaşında ki Berkalp Tuna Savran üzerinde “Futbol Topu 10 TL Fenerbahçe için” yazılı pankart ile futbol topunu saltığa çıkardı. Kadirli Savrun Spor futbol okuluna giden Berkalp Tuna Savran, halı sahada yaptığı bu davranışa diğer arkadaşları da destek verdi. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Berkalp Tuna, “Futbol topumu satıyorum. Topu satarsam buradan aldığım parayı Fenerbahçe’ye göndereceğim” dedi. Öğrencisinin futbol topunu satıp parasını da Fenerbahçe’ye bağışlayacağını görüp destek için topu 50 TL’ye satın alan Beden Eğitimi öğretmeni Kadir Çıtırık ise “ Çok güzel örnek bir davranış. Savrun Spor Kulübü öğrencimiz topunu satıp parasını da Fenerbahçe’ye bağış yapmaya karar vermiş 10 TL diyor ama bende bu güzel düşüncesi için 50 TL’ye satın alıyorum topu” dedi.

(Selçuk Şavran/İHA)]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye’de DEAŞ Operasyonu: 6 Gözaltı http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniyede-deas-operasyonu-6-gozalti--160931/ Osmaniye’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında; M.M., A.A., M.H.A., İ.K., A.E. ve M.E. adlı kişilerin Suriye’deki DEAŞ içerisinde silahlı faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması için düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Şahısların adli işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Osmaniye Bahçe’de Sandıklar Yeniden Sayılacak http://mail.gazetebirlik.com/haber/osmaniye-bahcede-sandiklar-yeniden-sayilacak--135439/ Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayının 48 oy ile belediye başkanlığı seçimini kazanmasının ardından MHP’nin itirazı üzerine tüm sandıkların tekrar sayılmasına karar verildi.

Kesin olmayan sonuçlara göre Bahçe ilçesinde belediye başkanlığı seçimlerinde mevcut başkan ve AK Parti Belediye Başkan adayı İbrahim Baz 48.85’lik oy oranı ile 4 bin 537 oy aldı. MHP adayı Doç. Dr. Ömer Okan Fettahlıoğlu’na ise sandıktan 48,34’lük oranla 4 bin 489 oy çıktı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı İbrahim Baz, Bahçe ilçesinde 48 oy farkı ile seçimi kazandı. Ancak MHP adayı ve ilçe teşkilatı sandıkların yeniden sayılmasını isteyerek seçim sonuçlarına itiraz etti. Yapılan itirazı değerlendiren İl Seçim Kurulu, ilçedeki tüm sandıkların yeniden sayılmasına karar verdi.

Seçim sandıkları Osmaniye kent merkezinde yeniden sayılıp, kimin belediye başkanı seçildiği ilan edilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Şehit Annesi, 80 Yaşındaki Oğluyla Oy Kullandı http://mail.gazetebirlik.com/haber/sehit-annesi-80-yasindaki-ogluyla-oy-kullandi--125017/ Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Şehit İbrahim Kundakçı Mahallesi’ne adı verilen şehidin annesi 107 yaşındaki Döndü Kundakçı, oğlu 80 yaşındaki Mehmet Kundakçı ile birlikte oyunu kullandı.

1992 yılında Şırnak’ta şehit olan polis memuru İbrahim Kundakçı’nın 107 yaşındaki annesi Döndü Kundakçı beraber kaldığı 80 yaşındaki oğlu Mehmet Kundakçı ile birlikte oy kullanmaya geldi. Kadirli Ali Mümtaz Sayman İlkokulu’nda oyunu kullanan Döndü Kundakçı ilçenin oy kullanan en yaşlı kişisi unvanına da sahip oldu. Torununun yardımıyla oy kullanan Döndü Kundakçı ilerlemiş yaşına rağmen okula kadar gelip oy kullanması ise takdir topladı. Döndü Kundakçı, "Vatana, millete hayırlı olsun. Oyumu kullandım hayırlı olur inşallah” dedi.



ANNEMLE OY KULLANMAYI GELDİK

80 yaşındaki oğlu Mehmet Kundakçı ise, “Ülkemize hayırlı olmasını dileriz. Annemle oy kullanmaya geldik. Oyumuzu verdik hayırlı olsun” dedi.

Oy kullanılan yerlerde incelemelerde bulunan AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, 107 yaşındaki şehit annesi Döndü Kundakçı’nın oy kullanmaya geldiğini görünce kendisi ile bir süre sohbet etti. Milletvekili Durmuşoğlu, “Tüm Türkiye’de hamdolsun huzur içinde insanlarımız sandıklara koştular. Yerel yönetim seçimlerini tüm Türkiye’de yapıyoruz. Kadirli’deyiz, bir şehit annemiz ile beraber şu anda. Döndü teyzemiz 107 yaşında demokrasiye sahip çıkmak adına sandık başına gelmiş. Bir şehit annemiz kendisi. Çok teşekkür ediyoruz. Seçimin ülkemiz için memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Cumhur İttifakı Türkiye'nin güvencesidir" http://mail.gazetebirlik.com/haber/cumhur-ittifaki-turkiyenin-guvencesidir-819/

Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, "Cumhur İttifakı, 'önce ülkem ve milletim' anlayışının siyasi temsil makamıdır, siyasi ahlak ve erdemin simgesidir, milletimizin ruh kökünden doğmuş, kutlu iradesiyle doğrulmuş, istikbal ve istiklal hedefleriyle devleşmiş Türkiye'nin güvencesi, milli bekamızın yılmaz bekçisi olmuştur." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Golan Tepeleri kararına ilişkin, Bahçeli, şunları kaydetti:

"ABD Başkanı'nın Golan Tepeleri'ni sözde İsrail toprağı olarak tanıyan çürük imzası, terör örgütlerine verdiği köhne desteği, ekonomik abluka ve saldırıları tahrik eden karanlık husumeti, Türkiye'nin nasıl bir kuşatma altında olduğunu açıkça göstermektedir."

"Türkiye'yi teslim alamayacaklar"
Türkiye'nin teslim alınamayacağını belirten Bahçeli, "Bir yanda döviz saldırıları, kur oyunları, ekonomik terör yanında patlıcan, soğan, patates bahanesiyle Türkiye'nin altını oyma hevesleri... Bir yanda zillet, diğer yanda millet. Bir yanda bela, diğer yanda beka. Türkiye'yi teslim alamayacaklar." diye konuştu.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"CHP, İP, HDP, SP, ÖDP, PKK, FETÖ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini boğmayı amaçlıyor. Olur da 31 Mart'tan başarıyla çıkarlarsa yeni bir sistem krizi, yeni bir rejim bunalımı, yeni bir siyasi kargaşa için pusuda bekliyorlar, el ovuşturuyorlar." 

"Erken seçime asla ihtiyaç yoktur"
31 Mart'tan sonra erken seçime ihtiyaç olmadığının altını çizen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"31 Mart'tan sonra Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri Haziran 2023'te yapılacaktır. Mahalli İdareler Seçimleri ise 2024 yılının Mart ayında gerçekleştirilecektir. Kriz sever CHP, kaos meraklısı İP, terör yedeği HDP hesaplarını buna göre yapmalıdır. Erken seçim yoktur, seçime asla ihtiyaç yoktur."

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com