Otomotiv Kaynak: (İHA) 01.04.2017 17:52 Güncelleme: 01.04.2017 18:10

Vosvoslar otizmli çocuklar için gaza bastı

Otizm hastalığına dikkat çekmek isteyen yaklaşık 30 kadar Vosvos sürücüsü, rengarenk otomobilleriyle otizmli çocukları Başkent sokaklarında gezdirdi.
Vosvoslar otizmli çocuklar için gaza bastı
Otizm hastalığına dikkat çekmek isteyen yaklaşık 30 kadar Vosvos sürücüsü, rengarenk otomobilleriyle otizmli çocukları Başkent sokaklarında gezdirdi.

Ankara Volsvagen Dayanışma Derneği üyeleri, ’Dünya Otizm Farkındalık Ayı’ olan nisan ayının ilk gününde otizmli çocuklarla bir aya geldi. Otizm hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak isteyen dernek üyeleri, halk arasında ’Vosvos’ diye adlandırılan Volkswagen marka 30 kadar araçla İstanbul yolu üzerindeki bir otoparkta toplandı. Burada araçlarını Türk bayrağı ile süsleyip, camlarına afişler asan Vosvos tutkunları, İstanbul yolunda konvoy oluşturarak otizmli çocukların eğitim aldığı Yenimahalle ilçesindeki Özdecan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine geldi. Burada otizmli çocuklar tarafından balonlarla karşılanan sürücüler, çocukları araçlara alarak yüzlerini güldürmeyi başardı.

“ONLARIN YANINDA OLUYORUZ”

Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Berber, her sene nisan ayında otizm farkındalık etkinliği düzenlediklerini, söz konusu etkinliklerle çocukların ailelerinin ve öğretmenlerin sabrına ortak olduklarını ifade etti. Berber, “Geleneksel olarak her sene yaptığımız ve her sene bizimle birlikte bu etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan Gimart AVM Yönetim Kurulu üyeleri, Özdecan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Ankara Volskwagen Dayanışma Derneği, otizm temalı bu etkinlikte savaşan dünyada bir umut olmak için sevgiyle, hoşgörüyle bu halkımıza umut olmaya çalışıyoruz. Otizm farkındalık etkinliğinde çocuklarımızın annelerinin ve öğretmenlerinin sabırlarına ortak olmaya çalışıyoruz. Onların yanında oluyoruz" dedi.

"OTİZMİN FARKINDAYIZ, ONLARIN YANINDAYIZ"

Otizmli çocukların Uzman Öğretmeni Hatice Ardınç da etkinlikte yer almaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Çocuklar mutlu oldukça biz daha çok mutlu oluyoruz. Otizmin farkındayız, onların yanındayız. Katkılarından dolayı Ankara Volskwagen Dayanışma Derneğine teşekkür ediyoruz. Bizi kırmadılar, geldiler. İnanılmaz bir ambiyans oldu” diye konuştu.

Rehabilitasyon merkezi önünden araçlara bindirilen çocuklar, daha sonra birlikte yemek yediler ve Vosvos sahipleriyle vakit geçirmek üzere Gimart AVM’ye doğru yola çıktılar.