Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 18.06.2022 08:12

Unkapanı: Bitmeyen Masal'ın yolculuğu devam ediyor!

Tayfun Belet imzalı "Unkapanı:Bitmeyen Masal"; 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali, İtalya'da 75. Salerno Film Festivali gibi önemli festivallerde gösterildikten sonra geçtiğimiz günlerde Uluslararası İzmir Müzik ve Film Festivali'nde 'Müziğin İzinde' özel seçkisiyle İzmirli seyircilerle buluştu.
Unkapanı: Bitmeyen Masal'ın yolculuğu devam ediyor!

Önümüzdeki günlerde 22. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nde de seyirciyle buluşmaya hazırlanan Unkapanı: Bitmeyen Masal; “Unkapanı Masalı”nı bizlere anlatmaya devam ediyor. Şöhret meselesini “Tuvalette çalışıyordum CD’m çıktı” cümlesiyle özetleyen Recep Bülbülses, “Eski adım Veysel’di kendime bu ismi layık gördüm” diyen türkücü Jackson Martin, ağaçlarla konuşarak bestelerini yapan besteci Tantana Salih, Ferdi Tayfur’dan adını, Müslüm Gürses’den soyadını alan Ferdi Gürses, müzik aşkı yüzünden mesleği komiserliği bırakan Işık Manço masalın kahramanlarından sadece bazıları...

Büyük umutların çarşısı…

Unkapanı Plakçılar Çarşısı… Kaset ve CD piyasasının çöküş yaşaması, yerini tamamen dijitalleşmeye bırakması sonucu bir zamanların şöhret kapısı olarak görülen Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nın koridorlarının boşaldığını söylemek mümkün. Bir zamanlar tarlasını, bağını bahçesini satanların büyük umutlarla geldikleri bu çarşı o güzel günlerin bittiği bir masal dünyası gibi yok olma noktasına geldi. Bugün “ünlü fabrikası” Unkapanı Plakçılar Çarşısı’na gidenleri artık kiralık-satılık dükkan ilanları karşılıyor. Ve o eski-güzel günlerden kalan sararmış albüm afişleriyle dolu boş dükkanlar.

Yönetmen Tayfun Belet’in belgesel haline getirdiği ve seyircilerden tam not alan; eskilerin deyimiyle ‘ünlü fabrikası, Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nın yeni yüzü bitti denilen masalın sahnesini hayalleri uğruna terk etmeyen ve bu uğurda kendi masallarını uyduran insanların trajikomik hikayesini anlatıyor.

Bu masalın bittiğine inanmayanlar, gelip dönemeyenler, kalanlar, hayal kırıklıklarıyla geçen yıllara rağmen hala şöhret olmayı umanlar, gidecek başka yeri olmayanlar, bu masalın içinde yaşamaktan bıkmayanlar belgeselin renkli ve gerçek yüzünü oluşturuyor.

Belgeselin ikinci bölümü için çekimler devam ediyor…