Kültür Sanat 09.06.2022 08:08

TÜRKİYE MÜZİK PAZARINDA ÇALIŞMALARA YOĞUNLAŞAN ''TuneCore'' SANATÇILARA BÜYÜK DESTEK SAĞLAYACAK!

Bağımsız sanatçı dünyasının önde gelen dijital müzik dağıtımcılarından TuneCore, müzisyenlere destek sağlayabilmek amacıyla geliştirdiği yeni fiyatlandırma politikasını açıkladı.
TÜRKİYE MÜZİK PAZARINDA ÇALIŞMALARA YOĞUNLAŞAN ''TuneCore'' SANATÇILARA BÜYÜK DESTEK SAĞLAYACAK!

Müzik sektöründe on altıncı yılını geride bırakan TuneCore, sanatçıların maksimum kazanç elde etmelerini ve yeni hayran kitlelerine daha hızlı ulaşmalarını sağlamanın yanı sıra, artık sanatçı ve plak şirketlerine pazardaki en uygun fiyatlı sınırsız dağıtım planını da sunmaya başladı.

Küresel dijital müzik şirketi Believe’in bir bölümü olan TuneCore, pazardaki ilk yayın başına ödemeli ve sabit ücretli dağıtım modelini sunarak kuruluşundan bu yana kendi müziklerini yayınlayan sanatçılar için müzik dağıtım sürecine çok büyük bir yenilik ve erişimde demokratikleştirme hizmetini aktif etti.

Günümüz üretim sistematiğini yakından takip eden TuneCore, sınırsız programın başlatılmasıyla, sanatçıların sabit yıllık bir ücretle sınırsız sayıda single ve albüm çıkarabilmesi sağlarken diğer taraftan sürekli müzik üretimini tüm sanatçılar için daha erişilebilir bir hale getirdi.

Yeni sınırsız program, sanatçılara daha fazla müzik yaratma ve kariyerlerini ilerletme ve büyümekte olan hayran kitlelerine daha fazla müzik sunabilmek için farklı yayın stratejilerini deneme özgürlüğünü sunuyor.

Fiyatlandırma konusunda hassas olanlar dahi TuneCore’un bağımsız dağıtım alanındaki uzmanlığından faydalanabilir ve Believe Dağıtım programına veya Plak Şirketi ve Sanatçı Hizmetleri bölümünün dünya çapında 400’den fazla TuneCore sanatçısına hizmet veren “Signed By” programına katılmaya hak kazanabilir. 

TuneCore’un yeni Sınırsız programı, tüm sanatçıların benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için farklı seçenekler sunan dört planı içeriyor

Yeni Sanatçı Planı - ÜCRETSİZ, şarkıların Facebook, Instagram, TikTok ve YouTube (Shorts, Content ID ve YouTube Resmi Sanatçı Kanalına erişim dahil) müzik kitaplıklarına sınırsız şekilde dağıtılmasını sağlayan ve  kilit sosyal medya platformlarına keşfedilmelerini ve viral hale gelmelerini kolaylaştıran ve elde edilen gelirin %80’ini sanatçılara ödeyen benzersiz bir çözüm.

Yükselen Sanatçı Planı - Yılda 14,99 $, pazardaki en ekonomik sınırsız dağıtım planlarından biri. Yeni Sanatçı planındaki her şeyin yanı sıra; Spotify, Apple Music, Amazon Music, Deezer ve Tidal dahil olmak üzere 150’den fazla müzik yayını ve mağazası ortağına sınırsız dağıtım sağlıyor ve gelirin %100’ü sanatçılara ödeniyor. Plan ayrıca, tüm yayın tarihlerinin önceden planlanabilmesi, Spotify ve Apple Music’te resmi doğrulama ve sanatçı destek taleplerine 72 saat içerisinde cevap verilmesi gibi özellikleri de içeriyor.

Rekora Koşan Sanatçı Planı - Yılda 29,99 $ - “Yeni Sanatçı” ve “Yükselen Sanatçı” planlarındaki her şeyin yanı sıra Automator uygulamasına erişimi (şarkılarınızın gelecekte açılacak olan tüm müzik yayını hizmetlerine ve dijital mağazalara otomatik olarak dahil edilmesi), indirilebilir raporları ve sanatçı destek taleplerine 48 saat içerisinde cevap verilmesi özelliğini içermektedir.

Profesyonel Plan - Yılda 49,99 $ - plak şirketleri, menajerler ve kariyerlerinde ileri bir aşamada bulunan ve daha sofistike yayın özelliklerinden faydalanabilecek sanatçılar için tasarlanmıştır. Diğer üç plandaki tüm özelliklerin yanı sıra, Premium satış raporlama, kendi UPC’nizin ve özel bir plak şirketi isminin kullanılması, belli ülke kısıtlamalarına erişim, özel ortaklıklar ve tanıtım fırsatları gibi özellikleri içerir. Bu plan ayrıca, ek sanatçı profillerinin eklenmesi (sanatçı başına yılda 14,99 $) ve sanatçı destek taleplerine en hızlı şekilde 24 saat içerisinde cevap verilmesini de içermektedir. 

TuneCore’un sınırsız yayın fiyatlandırma planlarının duyuru, firmanın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Andreea Gleeson tarafından yapıldı.

Gleeson, “Bir yılımızı, doğrudan sanatçılar ve plak şirketleriyle konuşarak hizmetimizi onlar için nasıl iyileştirebileceğimizi öğrenerek geçirdik. Ortaya çıkan sonuç şuydu: sanatçılar, tüm hizmetlere dağıtım yapmadan önce yeni müziklerini test edebilmek ve sınırsız müzik dağıtımı sağlayan tek bir yıllık abonelikle yarattıkları müziği anında, düzenli olarak ve sorunsuz şekilde yayınlamak istiyordu. TuneCore’un yeni programı, kariyerlerinin herhangi bir aşamasında kendi albümlerini yayınlayan sanatçıların kendilerine en uygun planı seçerken, aynı zamanda da TuneCore’dan beklenen yüksek hizmet kalitesine erişebilmesini sağlıyor. TuneCore Sınırsız planıyla, sanatçılar daha az ücret ödüyor ve daha fazla kazanıyor” yorumunda bulundu. 

Gleeson, sözlerine “Tüm bu değişikliklerin yanında, değişmeyen bir şey var - TuneCore önceliği sanatçılara vermekten asla vazgeçmeyecek ve hizmetimizi her güncellediğimizde ilk düşüncemiz sanatçılarımızın ihtiyaçları olacak. Nihayetinde burada olmamızın nedeni, daha iyi müzik yapmalarına ve daha çok tanınmalarına yardımcı olmak” şeklinde devam etti.

Believe Rusya, Doğu Avrupa, Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Viktoria Siniavskaia ise açıklamaya şu sözleri ekliyor; “Yeni fiyatlandırma yapımızın lansmanını duyurmaktan mutluluk duyuyorum: Yükselen sanatçıların dijital dağıtım için en iyi koşullardan yararlanmalarına, kariyerlerini geliştirmelerine ve yeni kitlelere ulaşmalarına olanak sağlayacak. Tunecore bu yeni yapıyla beraber, tüm sanatçıların kariyerlerinin her evresinde onlar için bir dağıtım çözümü haline geliyor.”

 TuneCore Türkiye Başkanı Ivan Ivanov yaptığı açıklamada şunları söylüyor; “TuneCore her zaman engelleri kaldırmakla ilgilendi. Başlangıçta, müzik dağıtımını kelimenin tam anlamıyla her sanatçıya düşük bir maliyetle sunduk. Şimdi daha da ileri gidiyoruz. Sınırsız fiyat teklifimizle yaratıcılığın önündeki engelleri kaldırıyoruz. Fiyata duyarlı, gelişmekte olan bir sanatçıdan büyük bir kadroya sahip yerleşik etiketlere kadar her müşterimize en uygun çözümü sunuyoruz.’’

TuneCore sanatçısı Papoose, “Kariyerimi yakından takip eden herkes, kontrolün olabildiğince sanatçıda olması gerektiğine inandığımı bilir. Bunu yapmanın yolu, sanatçının istediklerini yaratmasına ve müziğini istediği anda yayınlamasına olanak tanımaktır. TuneCore’un sanatçılarına sürekli müzik üretme özgürlüğü sağlayacak kadar değer verdiğini görmek çok heyecan verici. Bunun, müzik endüstrisinin yüzünü değiştireceğine inanıyorum. TuneCore her zaman en iyi dağıtımcıydı ve artık herkes bu hizmetten faydalanabilir” yorumunda bulundu.