Eğitim Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 22.04.2024 11:24

TED Ankara Koleji öğrencisi, annesi ve anneannesiyle birlikte stüdyoya girdi

TED Ankara Koleji, sosyal medya hesaplarından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel bir video paylaştı. Videoda Ortaokul 5. sınıf öğrencisi Aşkefsa Koçak, annesi ve anneannesi ile birlikte 23 Nisan'a özel 'Sanki Her Tarafta Var Bir Düğün' şarkısını seslendirdi.
TED Ankara Koleji öğrencisi, annesi ve anneannesiyle birlikte stüdyoya girdi

Üç kuşak tarafından seslendirilen sevilen çocuk şarkısı videosunun arka planında TBMM'nin 1920'deki açılışı sırasında çekilen fotoğraflara, Atatürk'ün çocuklarla birlikte çekilen fotoğraflarına ve TED Ankara Koleji'nin 1931'deki kuruluşundan 2024 yılına kadar geçen 93 yıllık sürede çekilen 23 Nisan fotoğraflardan bir seçkiye yer verildi. 

“Kuşaklar boyu ilk günkü heyecanla ve gururla” mesajıyla son bulan videonun paylaşılmasının ardından TED Ankara Koleji öğrencileri, öğretmenleri, velileri, çalışanları ve mezunları tarafından büyük bir beğeniyle karşılaştı ve sosyal medyada kısa sürede hızla yayıldı. 

Müzik, tiyatro, piyano ve baleyle ilgilenen Aşkefsa Koçak'ın annesi Prof. Dr. Selen Bilge Koçak, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünde görev yapıyor. Anneanne Fatma Yücel Bilge ise emekli öğretmen. 

TED Ankara Koleji Genel Müdürü Bilge Baki, “Üç Kuşak 23 Nisan Coşkusu” videosu çekimleri öncesinde öğrenci Aşkefsa Koçak ile ailesini makamında kabul ederek bir süre sohbet etti. Genel Müdür Baki, böyle anlamlı bir projeye katkı sağladıkları için tüm aile üyelerine tek tek teşekkür etti ve tebriklerini iletti. Baki, “Bu video, 1931'den bugüne ülkemizin eğitim meşalesi olan TED Ankara Koleji'nin cumhuriyet değerlerine kuşaklar boyu bağlılığının bir sembolü olmuştur” diye konuştu. 

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında ilçe birincisi oldular 

Aşkefsa Koçak'ın annesi Prof. Dr. Selen Bilge Koçak, projede yer almalarıyla ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti: ‘”23 Nisan'a özel hazırlanan bu harika ve anlamlı projenin paydaşları olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Daha önce her birimiz birçok değerli projede yer aldık. Bu projelerin her birinde ayrı bir heyecan yaşadık. Ama 23 Nisan'ın önemi ve anlamı nedeniyle bu proje için bir kat daha heyecanlıydık. Projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm TED Ankara Koleji ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” 

Kahramankazan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Üç Kuşak İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması”na üç kuşağı temsilen anne ve anneannesiyle birlikte katılan 5. Sınıf öğrencisi Aşkefsa Koçak, Gölbaşı ilçe birincisi ve Ankara il üçüncüsü olmuştu.