Kültür Sanat 14.06.2022 15:34

Şiir dünyası usta şairlerin rehberliğinde 4 yeni kitap kazandı

Şiir dünyasının yeni şairlerle büyümesi için çalışan usta şairler Haydar Ergülen ve Altay Öktem, 4 yeni kitabı takdim etti. Şiir sayesinde yolları kesişen Ayşe Şafak Kanca, Dilek Özmen Genel, Fatih Balkan ve Seçil Hidayet'in kitapları eş zamanlı olarak okurla buluştu.
Şiir dünyası usta şairlerin rehberliğinde 4 yeni kitap kazandı

Şiir tutkusunun bir araya getirdiği Ayşe Şafak Kanca, Dilek Özmen Genel, Fatih Balkan ve Seçil Hidayet, bu yaz şiirseverlere 4 kitap birden sundu. Usta şairler Haydar Ergülen ve Altay Öktem’in rehberliğinde kelimelerini yazıya döken 4 şair, kitaplarını bu ay okurla buluşturdu.

Ayşe Şafak Kanca’nın “Yanık Bal Kokusu”, Dilek Özmen Genel’in “Meyyal”, Fatih Balkan’ın “Konyaklı Şişe Işıklı Gemi” ve Seçil Hidayet’in “Kumru Olma Rüyası” raflarda yerini alırken, yapılan tanıtım gecesi şiirseverleri bir araya getirdi. Anima Yayınları tarafından okurlara sunulan kitapların tanıtımında söz alan ve kısa alıntılar paylaşan şairler, kendilerine rehberlik eden ustalarına da teşekkür ettiler.

ERGÜLEN: ŞİİR HER YERE SIZAR

Şiirin yeni şairlerle, yeni kelimelerle yaşamaya devam etmesini her zaman desteklediğini belirten şair Haydar Ergülen, şu değerlendirmeyi yaptı: “Çünkü genç şairler her daim taze, güncel bir dille bilmediğimiz şeyleri yazar. Aynı zamanda şiiri genişletiyorlar. Hayat nasıl değişiyorsa, şiir de değişiyor ve hayata uyum sağlıyor. Şair yalnız kâğıda değil, sokağa, duvara yazıyor. Şiir gerilla hareketi gibidir, her yere sızar. Şiir insanın en iyi direnme araçlarından biridir, eskiden olduğu gibi bugün de direnmeye devam edecek.”

ÖKTEM: ŞİİR GÜÇLENİYOR

Günümüzde şiirin daha çok insana ulaşabildiğine dikkat çeken şair Altay Öktem bunu şöyle ifade etti: “Dijitalleşmeyi şiir açısından önemli bir fırsat olarak görüyorum, şiir artık herkese uluşabiliyor. Şiir o dijital dünyanın içinde kendi yolunu hep buluyor. Bütün o dijital evren matematiksel zekâ kadar hayal gücüyle, yani şiirle kuruluyor. Şiir için hep umut var. ‘Şiir çok okunmuyor, toplumsal hayattan koptu’ deniyor ama aynı anda gençler şiire dört elle sarılıyor, sürekli yeni şairler çıkıyor. Şiir kaybolmuyor, güçleniyor.”

İMZA GÜNLERİ SÜRÜYOR

Bu arada “4 Kitap 4 Şair” olarak okurları ile buluşmaya başlayan şairler, ilk imza gününü 12 Haziran Pazar günü, Suadiye D&R’da gerçekleştirdi. Şiirseverlerin büyük ilgi gösterdiği imza töreni, “şiirin geleceği açısından umut verici” olarak değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde farklı şehirlerde şiirseverlerle buluşmaya devam edecek olan şairler, 18 Haziran Cumartesi günü saat 15:00’de D&R Kayseri Forum AVM’de kitaplarını imzalayacak.