Spor 06.12.2016 12:22

Rosberg'in yerine Alonso geliyor

Rosberg'in yerine Alonso geliyor

Emeklilik kararı alan Nico Rosberg'in yerine Mercedes yönetiminin Fernando Alonso'yu düşündüğü ortaya çıktı.

Formula 1'de 2016 sezonunun şampiyonu Nico Rosberg'in emeklilik kararını açıklamasından sonra Mercedes takımının Alman pilotun boşluğunu kiminle dolduracağı merakla bekleniyor.

Dedikoduların giderek yükseldiği ortamda Mercedes'in takım patronu Toto Wolff'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Tecrübeli yönetici, Rosberg'in kararını öğrendikten sonra yerine düşündükleri ilk ismin, İspanyol pilot Fernando Alonso olduğunu ifade etti.

Alonso'nun büyük saygıyı hak eden bir pilot olduğunu belirten Wolff, "Fernando yeteneği, hızı ve tecrübeyi bir araya toplayan çok değerli bir isim. Seçeneklerimiz arasında ilk sırada o vardı. Ancak kendisinin Mc-Laren Honda ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Dolayısıyla diğer adaylara bakmak durumundayız." dedi.

Lewis Hamilton'ın yeni takım arkadaşı olarak Mercedes'in test sürücüsü Pascal Wehrlein'in de adı geçerken, 22 yaşındaki pilotun yeterli tecrübeye sahip olmamasının takımda endişe yarattığı kaydediliyor. Alman ekibinin listesinde yer alan isimler arasında Williams pilotu Valterri Bottas da yer alıyor.

Bununla birlikte Toto Wolff, yeni pilotları kim olursa olsun takım felsefesinden taviz vermeyeceklerinin ve iki pilota da tüm yarışlarda aynı fırsatın tanınacağının altını çizdi.