Otomotiv Kaynak: Eda Taşkıran 24.03.2024 13:53

"Peugeot için 2024 yenilenme yılı olacak"

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu markanın 2024 yılı stratejilerinin yanı sıra yenilenen Peugeot 208 modelinin Türkiye'de Mart ayı itibariyle satışa sunulduğunu açıkladı.

2024 yılı stratejileri hakkında Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu şu açıklamalarda bulundu; “2024 için özetle diyebiliriz ki aslında çıktığımız yerden inmeyi düşünmüyoruz. Geçen yıl Türkiye pazarında yüzde 6,4’lük bir pazar payı aldık. Bu sene de pazar öngörümüz, biliyorsunuz biz grup olarak pazara karşı biraz daha pozitif tarafta oluyoruz, yine biraz daha pozitif taraftayız. 2024 yılı için 1 milyonlar seviyesinde ve hatta 1 milyonun bir tık daha üzerinde, belki 1 milyon yüz binler seviyesinde bir pazara ulaşabileceğini düşünüyoruz. 1 milyon, 1,1 milyonluk bir pazarda da Peugeot olarak çıktığımız yerden inmemek, bizim için yine yüzde 6,4’ler seviyesinde bir pazar payı yani 70 binler bandında toplam adet hedeflemek anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıl 78 bin 632 adetle Peugeot tarihinde ilk kez 70 binin üzerine çıkıldı. Biz bu yıl tekrar 70 binler bandında bir satış hedefleyerek aslında mevcut başarımızı sürdürülebilir ve sürekli kılmak istiyoruz. Bu yılki en önemli stratejimiz bu.”

Pazardaki 12 modelin 8’i yenilenecek

Markanın stratejik hedefleri arasında 2024 yılının Peugeot’nun yenilenme yılı olacağını belirten Reyhanoğlu, 2022 yılı son çeyreğinde yeni marka kimliği ve logosu ile başlayan yenilenme operasyonunun bu yıl Türkiye pazarında satışta bulunan 12 modelin, 8’inin yenilenmesiyle devam edeceğini açıkladı. Bir numaralı stratejik hedeflerinin bu sene model yapılanmasını tamamlamak olduğunu vurgulayan Reyhanoğlu, “Bugün yeni 208 ile başlıyoruz. Yeni 208, dönüşümüne başladığımız ilk araç. Hemen arkasından bütün ticari araç ürün gamımız yenilenecek. Amiral gemimiz elektrikli 3008’in lansmanını yaz aylarında planlıyoruz ve yıl sonuna doğru da yine kuvvetli başka bir SUV’miz 5008’in lansmanını gerçekleştireceğiz” sözleriyle dönüşüm stratejilerinden de bahsetti.

Elektrikli araç atağı

Markanın globalde ilan edilmiş E-Lion adında elektrikli araç stratejisi hakkında Reyhanoğlu, “2025 yılı itibarıyla tüm modellerimizin elektrikli versiyonları satışta olacak. 2030 itibarıyla da Avrupa’da karbon nötr olmayı hedefliyoruz. Hem satışta hem satış sonrası hizmetlerde elektrikli araç tercihinde bulunan müşterilerimizle de tamamen buluşmaya hazır durumdayız. Makyajlı 2008, başlangıcında elektrikli 2008 satışıyla başlamıştı. Geçen senenin sonunda da elektrikli 308’i satışa açtık. Bu hafta 208 lansmanımızla birlikte elektrikli araçlarımızın bir yenisi daha ürün gamımıza ekleniyor. Tabii ki hemen arkasından 3008 ve yıl sonuna doğru 5008 ile de bu yılın elektrikli araç ürün atağını tamamlamış olacağız” dedi. 

Peugeot 208 hem yenilendi hem elektriklendi!

Yenilenen Peugeot 208, Türkiye’de satışa sunuldu. İkisi benzinli ve biri elektrikli olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile Türkiye pazarına giriş yapan yeni 208, 498 km şehir içi menzile sahip tamamen elektrikli versiyonu, yeni tasarımı, ileri teknolojileri ve yeni güç-aktarma sistemiyle yenilendi. Boyutları aynı kalan Peugeot 208, yeni ön ızgara tasarımı, yeni Peugeot logosu, yeniden tasarlanan 3 pençe ışık imzası, yeni jant tasarımları ve yeni Peugeot marka kimliğine ek olarak, PEUGEOT i-Cockpit® ile iç mekanında da çok sayıda yenilik barındırıyor. Peugeot 208 toplamda 7 farklı renk seçeneği sunuyor.