Vakıf Katılım web
Müzik 30.10.2020 07:26 Güncelleme: 29.10.2020 16:36

PENTAGRAM VAZGEÇMİYOR!

Pentagram, uzun zamandır beklenen yeni albümünün ilk şarkısını dinleyiciyle buluşturuyor. Dönemin zorluklarına ve müzik dünyasının mahrumiyetine rağmen; şu hayatın, en azından sevdiğimiz şeyler uğruna direnmeye değer olduğu konusunda ısrarcı olan grup, yeni şarkısıyla da bu fikri pekiştiriyor.
PENTAGRAM VAZGEÇMİYOR!

Sony Music etiketiyle 30 Ekim 2020’de dinleyiciyle buluşacak olan “Bu Düzen Yıkılsın” uzun zamandır Pentagram dinleyicisinin heyecanla beklediği bir çalışma olma özelliği taşıyor. Geçmiş üyelerinden Murat İlkan, Ogün Sanlısoy ve Demir Demirkan’ın da katıldığı “Akustik” albümü ardından yurtiçi ve yurtdışında verdiği konserlerle 2017’den beri 30. Yılını kutlayan grup, nihayet yine aynı kadroyla yeni bir albüm için stüdyoya girdi. Bu önemli üretim sürecinin ilk çalışması olan “Bu Düzen Yıkılsın” da dinleyiciyle buluşan albümün ilk şarkısı oldu.

Kayıtları Babajim İstanbul Stüdyoları'nda yapılan “Bu Düzen Yıkılsın” coşkulu ve isyankar bir şarkı. Kapak tasarımını H2U’nun yaptığı, Ezgi Aktan ve Ozan Tügen’in sesleriyle Neyzen Gökhan Özkök’ün nefesiyle eşlik ettiği şarkının video klibi ise 1 Kasım 2020’de PentagramVevo kanalında yayında olacak.

“Müzik, en eski geleneğimiz”

Müziğin her yöne doğru enginliğine şahit olan Pentagram elemanları; “Kişisel veya toplumsal, istenmedik bir durumla karşılaşınca hepimiz hırçınlaşırız. Şarkılar, ne hissettiğimizi ifade etmenin uygar bir yolu olduğu için karşıt görüşteki insanları buluşturuyor. Müzik, en eski geleneğimiz. Her koşulda dayanışma ve özveriyle bu kültürü sonraki kuşaklara aktarmalıyız” diyor.

Grup, önümüzdeki aylarda yayınlayacakları iki yeni şarkının ardından 2021’de albümün tamamını dinleyiciyle buluşturacak.