Vakıf Katılım web
Ekonomi 24.05.2022 07:00

'Özellikle eğlence tarafında start up'ları destekleyeceğiz'

Teknolojiden medyaya farklı alanlarda geleceğin iş modellerine yatırım hedefleyen Otto Holding Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dinçer, prodüksiyon alanında yatırımcı ve kaynak bulma sorununa çözüm üreterek daha da gelişmesine katkı sunmayı ve start up'ları destekleyip eğlence sektörünü yurt dışına açarak yatırımcılarla buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
'Özellikle eğlence tarafında start up'ları destekleyeceğiz'

Geçtiğimiz yılın son günlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan 2 yeni şirket kurma kararı ile ekonomi çevreleri tarafından takibe alınan Otto Holding, son bir kaç haftadır, kültür-sanat ve magazin dünyasının da parlayan yıldızlarından oldu.

Reklam dünyasının tanınmış isimlerinden Melih Dinçer’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Otto Holding, yatırım dünyasındaki ve girişimci ekosistemindeki güçlü birikimiyle, farklı sektörlerde girişim - yatırım - çözüm ortağı olarak geleceğin iş modelleriyle sürdürülebilir büyümeyi hedefliyor. Nisan ayında pazar alışverişini dijital ortama taşıyan Pazardan uygulamasına yatırım yapan holdingin, odağındaki yatırım alanlarından film ve prodüksiyon sektörüne de ilk yatırımı olan Böcek Yapım'ı almasının ardından Otto Holding Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dinçer'le bir araya geldik.

Özellikle eğlence tarafında, sinema ve dizi sektörüne yeni bir soluk getirmeyi amaçladıklarının altını çizen Dinçer, "Türk dizileri son altı yıldır yurt dışına satış ve ihracat konusunda büyük bir başarı yakaladı. Biz de Otto Holding olarak bu yakalanan başarının daha kurumsal bir yaklaşımla kalıcı olmasını destekleyecek yeni stratejiler geliştiriyoruz. Hedefimiz eğlence sektörünü yurt dışına açarak nitelikli yatırımcıları sektörle buluşturmak." dedi.

- Gayrimenkul ve turizm

Holdingin borsaya kote bir şirket olması sayesinde finansman kaynakları ve fon yaratma konusunda farklı çözüm modelleri ve enstrümanlar sunduklarından bahseden Melih Dinçer, ana faaliyet alanları eğlence, girişim ve teknoloji, medya ve reklam olmasına karşın, gayrimenkul ve turizmin yanı sıra tarım ve hayvancılık alanında da yatırımlarının bulunduğuna dikkati çekti.

Dinçer, prodüksiyon finansmanı konusunda güçlükler yaşayan sinema ve dizi sektörü için alternatif finansman çözümleri sunduklarını ve prodüksiyon alanındaki ilk yatırımlarını da yaptıklarına vurgu yaparak, "Otto Holding film ve dizi dünyasında potansiyeli yüksek, kaliteli yapımların üretilmesi için farklı oluşumlara ve içeriklere yatırım yapmak için araştırmalarını ve görüşmelerini sürdürüyor." dedi.

Dinçer, stratejileri ve finansman modelleri ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:
"Türk dizileri son altı yıldır yurt dışına satış ve ihracat konusunda büyük bir başarı yakaladı. Biz de Otto Holding olarak bu yakalanan başarının daha kurumsal bir yaklaşımla kalıcı olmasını destekleyecek yeni stratejiler geliştiriyoruz. Hedefimiz eğlence sektörünü yurt dışına açarak nitelikli yatırımcıları sektörle buluşturmak. Sektörde film dizi gibi alanlarda yatırımlar artıyor farklı alternatiflere ihtiyaç var. Otto Holding olarak finansman modelleri konusunda alternatif çözümler sunacağız. Sermaye piyasası enstrümanlarını da kullanarak çeşitli fon ve kaynaklar oluşturup, yüksek potansiyeli olan yapımları desteklemeyi amaçlıyoruz."

- "İnanarak yola çıktık"

Dinçer, sözlerinin devamında, 500 milyon dolar ihracata koşan Türkiye dizi ve film sektörünün önündeki en önemli sorun finansmana erişim ve yetişmiş insan kaynağını elinde tutarak sürdürebilir bir iş modeli oluşturmak hedefinde olduklarına bir kez daha vurgu yaparak, "Biz, geliştirdiğimiz yeni bütünleşmiş iş modeliyle bu soruna çözüm getireceğimize inanarak yola çıktık. Bu bütünleşmiş iş modelinin önemli bir ayağı dijital platformlar için önemli bir stratejik konu olan dizi ve filmlerin içine ürün yerleştirmesi ile senaryo entegrasyonları sayesinde yeni gelir kaynaklarının yaratılması olacaktır. Böcek Yapım yaklaşık 25 yıldır Türkiye’de çok ses getiren önemli yapımları üreten tecrübeli bir prodüksiyon şirketi. Yerleşmiş bir kültürü ve çok yetenekli, yaratıcı insanlardan oluşan bir kadrosu var. Bu ortaklıkla birlikte, önümüzdeki dönemde yine çok ses getiren daha fazla nitelikli proje üretmeyi ve ortaya çıkan yapımları dünya sahnesinde daha güçlü şekilde konumlandırmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.