Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.05.2024 00:00 Güncelleme: 09.05.2024 14:03

Muğla'da acil müdahale aracı sahipsiz hayvanlar için hizmet veriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin sahipsiz hayvanlara iç, dış parazit ve kuduz aşıları yapılması için hizmete aldığı acil müdahale aracı ilçelerde hizmete başladı.
Muğla'da acil müdahale aracı sahipsiz hayvanlar için hizmet veriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için acil müdahale aracını devreye soktu. İç donanımında açılır-kapanır muayene masası, serum askısı, ilaç-malzeme dolabı, hayvan taşıma rampası, seyyar taşıma sedyesi, lavabo ve 4 adet kafes bulunan acil müdahale aracı sokak hayvanlarının aşılanması için ilçeleri dolaşıyor.

Büyükşehir ekipleri ilk olarak Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki sokak hayvanlarına müdahale etti. Ekipler sahipsiz hayvanlara iç, dış parazit ve kuduz aşısı yaptı. Sokak hayvanları aşılanarak bulaşıcı hastalıkların da önüne geçiliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nda görevli Veteriner Hekim Merve Çamlı, “Bugün itibariyle Köyceğiz’de sahipsiz sokak hayvanlarının aşılanmasına başladık. Sokaktaki hayvanların iç, dış parazit ve kuduz aşılarını yapıyoruz. Bu çalışmalarımız hayvan bakımevi olmayan tüm ilçelerimizde devam edecek” dedi.