Spor Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.04.2024 16:00 Güncelleme: 20.04.2024 16:42

Maratonİzmir Avek'te 600 sporcu mücadele edecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl beşincisini düzenlediği Maratonİzmir Avek, 21 Nisan Pazar günü start alıyor.
Maratonİzmir Avek'te 600 sporcu mücadele edecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl beşincisini düzenlediği Maratanİzmir yarın koşulacak. Avek Otomotiv’in isim sponsorluğunda, Sidrex, İzmirli ve Kula doğal maden suyu tedarik sponsorluğu ile dev organizasyon, sosyal sorumluluk  konusunda da Türkiye’de çok önemli bir konuma yükseldi.

Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Road Race Label (Uluslararası Yol Koşusu Sertifikası) verilen Türkiye’nin en hızlı maratonu, saat 08.00’de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden başlayacak. Atletler, 42 kilometrelik yarışta Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak sporcular, Marina İzmir’den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacak. Yarışta 38 farklı ülkeden toplam 600 sporcu mücadele edecek.

Maratonİzmir Avek kapsamındaki 10 kilometrelik yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan saat 07.00’de verilecek. Atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacak. 10 kilometrede 5 bin atlet start alacak.