Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.04.2024 00:01 Güncelleme: 12.04.2024 13:36

Mansur Yavaş mazbatasını aldı

31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, mazbatasını aldı.
Mansur Yavaş mazbatasını aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, mazbatasını aldı. Ailesiyle birlikte Ankara İl Seçim Kurulu’na gelen Yavaş, mazbatasını Ankara İl Seçim Kurulu Başkanı Volkan Keskinkaya verdi.

Yavaş, sosyal belediyeciliğe devam edeceklerini kaydederek, Gerçek belediyeciliğin bizim yaptığımız belediyecilik olduğunu; asfalt ve betondan, plastikten üretilen şeylerin asla ne bir proje, ne bir belediyecilik olmadığını söylemiştim. İçinde insan olmayan, insana yaramayan hiçbir şeye de bir kuruş para vermeyeceğim, çünkü bu para halkın parasıdır. Biz onların adına, onların verdiği parayı bütçeyi idare ediyoruz. ” dedi.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, yeni dönemde önceliğinin Tatlar Arıtma Tesisi olacağını belirterek, insan sağlığını önceleyen projelere imza atacaklarını vurguladı. Yavaş, konuşmasına şöyle devam etti:

Bize engel olan ve öncülük eden belediye başkanlarının hepsini kendi ilçelerinde şikâyet ettim. Şu anda hiçbirisi belediye meclisinde değil. Ankara halkı onları sandıkta cezalandırdı. Şimdi diyorum ki yeni seçilen rakip partiden 8 belediye başkanı var ve 1 bağımsız belediye başkanı var. İlk meclis konuşmamda yine aynı şekilde onlara 2019’da yaptığım konuşmayı yapacağım. ‘El ele verelim. Ankara halkı bizi Ankara'ya hizmet etmek için seçti. Dolayısıyla farklı partilerden seçilmemiz önemli değildir. Seçim bitmiştir. Gelin birlikte Ankara'nın tümüne hizmet edelim’ çağrımı tekrar edeceğim.”