Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.03.2024 18:01 Güncelleme: 10.03.2024 18:30

Malatya'da düzenlenen panelde Filistin'de yaşananlara dikkat çekildi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Aile Platformu işbirliğinde "Tarihte, Aile ve Sosyal Hayatta ve Gazze'de Kadın" konulu bir panel düzenlendi.
Malatya'da düzenlenen panelde Filistin'de yaşananlara dikkat çekildi

Malatya Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Filistin’de yaşanan vahşetten İslam ülkelerinin pasif ve edilgen tavırlarına dikkat çekildi.

Programın açılış konuşmasında söz alan Malatya Aile Platformu üyesi Özgül Coşkun, Gazze’de yaşanan vahşetin unutulmaması gerektiğini vurguladıktan sonra yaptıkları çalışmalardan bahsederek, “Malatya’daki Sivil Toplum Kuruluşları ile 2017 yılında bir araya gelerek Malatya için, aileler için ve çocuklarımız için neler yapabiliriz diye çıkmış olduğumuz yolda güzel bir birliktelik oluşturduk” dedi.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nigar Doğan ise, “Ailede, sosyal hayatta ve Gazze’de kadın konusunun ele alınmasının kadının her yerde olması gerektiğinin önemini ortaya koymaktadır aslında. Maalesef kadın dediğimizde günümüzde birçok sıkıntı akla gelmektedir. Yalnız bunu bir ülkeye, bir coğrafyaya mal etmek doğru değildir. Ama son zamanlarda Filistin’de yaşanan içler acısı durumun bir an evvel durdurulması için dünya ülkelerinin tamamının inisiyatif alması gerekiyor” açıklamasında bulundu.