Vakıf Katılım web
Bülten 10.10.2020 14:42 Güncelleme: 13.10.2020 23:51

Lazer Epilasyonda İlk Tercih Buz Lazer Yöntemi

Lazer epilasyonlar, günümüzde özellikle kadınlar tarafından oldukça çok tercih edilen bir yöntemdir.
Lazer Epilasyonda İlk Tercih Buz Lazer Yöntemi

Lazer epilasyonlar, günümüzde özellikle kadınlar tarafından oldukça çok tercih edilen bir yöntemdir. Vücudumuzun bazı bölgelerinde çıkan kıllardan, tüylerden tamamen kurtulmak isteriz. Bu hususta, ağda, jilet gibi yöntemler geçici çözümler olup, lazer epilasyon ile kalıcı çözümlere sahip olabiliriz. Bu yöntemde seçtiğiniz epilasyon türüne göre vücudumuza bazı ışınlar verilir. Lazer ışığı dediğimiz bu ışınlar, uygulanacak bölgeye saniyelik atışlar yaparlar. Işın,kıla rengini veren pigment (Melanin) tarafından emilir. Kıl köküne ulaşır ve kıl köküne nüfus ederek, kökteki hücreleri öldürür. Böylelikle, kökün ölmesi sonucunda tüylerinizden tamamen kurtulabilirsiniz. 

Kadın ve erkekler için lazer epilasyonlarda en çok tercih edilen yöntem buz lazer yöntemidir. Bu yöntemin diğer üfleme, iğneli vb. yöntemlere göre daha çok tercih edilmesinin sebebi daha az acı vermesi, vücutta yara ve leke bırakmaması vebu yöntem ile daha kesin sonuçlar elde edilmesidir.

Buz Lazer Yönteminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

1)    Öncelikle her türlü lazer epilasyon işlemiuzman kişiler tarafından ve iyi makinelerle yapılmalıdır. Uygulama yapılan bölgenin ve çevre dokularının zarar görmemesi için kullanılan aletler ve uygulama yapan kişilerin önemi çok büyüktür. Bu hususta buz lazer epilasyonu, riski en aza indirgeyen bir lazer yöntemidir. Fakat bilinmesi gereken husus, kıl kökünüzün bu epilasyon yöntemi için uygun olup olmadığının test edilmesidir. Bu yöntemin uygulanabilmesi için, kıl kökünüzün yumuşak olması gerekmektedir. Fakat kıl kökünüz sert olsa bilefarklı epilasyon yöntemi ile birkaç seans sonrasında kökler yumuşayacağı için, buz lazer cihazı Soprano Ice ile de epilasyonunuza devam edebilirsiniz.

2)    Dikkat edilmesi gereken diğer bir yol, uygulamanın yapıldığı mevsimdir. Lazer epilasyonlar her mevsim yapılsa da bu süreçte tüylerinizi jilet veya ağda başka bir yöntem ile alamayacağınız için, lazer zamanını beklemeniz gerekecektir. Bu seanslarda yaz ayına denk geldi ise eğer, deniz, havuz gibi etkenlerden dolayı bu süreç biraz canınızı sıkabilir. Bu sebeple, en doğru başlama zamanı yılsonu ekim, kasım gibi aylardır.

Buz Lazer Epilasyonu Nasıl Uygulanıyor?

1)    Epilasyon cihazının ısı derecesi, teninizin ısıya dayanımına göre ayarlanmaktadır. Buz lazer her ne kadar teniniz üzerinde soğuk buz etkisi yaratsa da kıl kötünüze ısı vererek kökü yok etmektedir. Bu sebeple, acıyı en az düzeyde hissetseniz dahi, kıl kökleriniz için ısı şiddeti önemlidir. Bacaklarda acı hissimiz daha az olsa da koltuk altı gibi hassas bölgelerde acı eşiğimiz daha düşüktür. Bu sebeple öncelikli doğru dereceyi bulmalı ve her seans bu dereceye +, - 1 değişkenlik gösterebilecek şekilde devam etmeliyiz.

2)    Uygulama aşamasında, uygulanan bölgeye ışınlar atılmaktadır. Uygulama alanının her yerine temas edecek şekilde cihaz gezdirilmektedir. Anlatırken uzun ve korkutucu görülse de aslında işlem 5,10 dakikalık bir süreçtir.

Buz Lazer Epilasyonu Seansları Tüy Dökülmesi Süreci

Lazer epilasyonlar uygulama türü ve teninizin yapısına göre farklı seans ve günler arasında gidilen tüy dökme işlemidir. Buz lazer epilasyonları için, 28 günde bir 10 seans boyunca gitmeniz önerilir. Kıl kökünüz ince ve az ise bu süreci 8 seans ile de tamamlayabilirsiniz. Ama burada dikkat edilmesi gereken, seansları düzenli takip etmek ve seanslar haricinde tüy dökme işlemi yapmamanızdır.

İlk ve ikinci seans sonrasında bir dökülme, tüy çıkmaması gözlemleyebilirsiniz. Teniniz bu işleme yabancı olduğu için, ilk 2 seansta tüylerin dökümünü gözlemleyeceksiniz. Fakat düzenli gitmediğiniz takdirde ya da kendi imkanlarınız ile tüy döküm işlemi yaptığınız takdirde, kıl kökü oluşumunuz tekrar başlayacak ve gidilen yapılan emeğiniz maalesef boşa gidecektir. Bu sebeple, buz lazer epilasyonunuzu bozmadan dördüncü ve beşinci seansı da tamamladığınız takdirde tüy dökümleriniz ciddi ölçüde azalacaktır. Ve sonraki seanslarınızda artık yeni oluşumlar gözlemlenmemeye başlayacaktır.

Sekizinci seans sonrası tüylerinizin %80’inden kurtulmuş, artık bundan sonrası için vücudunuzun lokal çıkan, az sayıda, güçsüz tüyleri ile seans almaya başlarsınız. Bu süreçlerde sizlerin hem en mutlu hem de en acısız süreçleriniz olacaktır. Hatırlatmakta fayda var, yapılan araştırmaların çoğunun neticesinde işlemler bu süreçte devam ettiği üzere, teninize ve kıl kökü cinsinize göre işlemleriniz bu seanslardan daha az da olabilir, daha çokta. Ama herkesin ortak noktası, buz lazer ile en acısız yoldan tüylerimizden bir ömür kurtulmak.