Konya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.03.2024 12:00 Güncelleme: 13.03.2024 12:18

Konya'da şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları iftarda buluştu

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Karatay ve Meram belediyeleri öncülüğünde düzenlenen iftar programında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları bir araya geldi.
Konya'da şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları iftarda buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, iftar programında yaptığı konuşmada, mübarek Ramazan ayının maneviyatını daha derin hissettikleri iftar sofrasında, şehitlerin ve gazilerin fedakarlıklarını bir kez daha hatırladıklarını ifade etti.

Anne ve baba olarak insanlığa faydalı evlatlar yetiştirmenin, eşi benzeri olmayan bir fedakarlık ve son derece mukaddes bir iş olduğunu vurgulayan Başkan Altay şöyle devam etti:

“Sizler bizim gözümüzde bu ülkenin en önemli kahramanlarısınız. Başta şehit ve gazi aileleri olmak üzere, evlatlarını bu vatan uğruna yetiştirmiş tüm anne babalara; ayrıca şehitlerimizin eşlerine ve evlatlarına minnettarız. Sizlerin varlığı, bu milletin bağrındaki en derin yaralara merhem, en büyük acılara şifa olmaya devam edecek. Tıpkı şehitlerimiz gibi, sizler de bu vatanın en değerli evlatlarısınız. Yaşadıklarınız ve verdiğiniz mücadele, bu ülkenin hür ve bağımsız kalmasının en büyük teminatıdır. ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla zaferlerden zafere koşan, çağ açıp çağ kapatan ecdadımızın yaktığı bu kutlu ateş; sizlerin sayesinde güçlü bir şekilde yanıyor. Sizleri sadece bugün değil, her gün hatırlıyor, saygı ve sevgiyle anıyoruz. Birlikte, daha güçlü, daha müreffeh, huzur ve kardeşlik dolu bir Türkiye inşa etme yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu vatan uğruna gül bahçesine düşer gibi toprağa düşen şehitlerimizi ve gazilik payesiyle müşerref olmuş tüm kahramanlarımızı şükranla anıyorum.”