Rize 10.07.2021 20:54

Karadeniz'de kaybolan babası için kıyıdan ayrılmıyor

Karadeniz'de kaybolan babası için kıyıdan ayrılmıyor RİZE'nin Çayeli ilçesinde serinlemek için girdiği denizde kaybolan Hasan Furuncu'yu (55) arama çalışması 6'ıncı günde sürüyor.
Karadeniz'de kaybolan babası için kıyıdan ayrılmıyor

Necati TUZCU

RİZE’nin Çayeli ilçesinde serinlemek için girdiği denizde kaybolan Hasan Furuncu’yu (55) arama çalışması 6'ıncı günde sürüyor. Kıyıda arama çalışmalarını izleyen Furuncu’nun oğlu Selçuk Furuncu “İnşallah Karadeniz babamı bize geri verir” dedi. Çayeli ilçesi Kanlıdere mevkiinde pazartesi günü serinlemek için denize giren Hasan Furuncu akıntıya kapıldı. Dalgalara bir süre mücadele eden Furuncu gözden kayboldu. Furuncu’nun dalgalarla mücadele ettiği anlar çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine gelen AFAD, Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri kaybolan Furuncu için arama çalışması başlattı. Furuncu'ya ait biz ize rastlanılamazken ekipler 6'ıncı günde de arama çalışmalarını sürdürüyor. Sahil Güvenlik ekipleri denizde, AFAD ekipleri de kıyıda tarama yapıyor. Kıyıda bekleyen Furuncu'nun yakınları ise ekiplerden gelecek haberi bekliyor.

BULANA KADAR BEKLEYECEĞİZ'

Hasan Furuncu'nun oğlu Selçuk Furuncu bekleyişlerini sürdürdüklerini belirterek "Bir mucize olsa ve babam sağ çıksa ama şu anda bedenine ulaşmaktan başka bir şey düşünemiyoruz. Babam durgun suda bile denize girmek istemezdi. O gün ne oldu, ne yaşandı, o dalgaların arasında nasıl girdi bilmiyoruz. Koşa koşa denize girmiş, yanındakiler uyarmış ama o suya atlamış. Dalgaların arasında baygınlık geçirdiğini düşünüyoruz. Çünkü görüntüde sadece ‘imdat’ diye bağırıyor ve hiçbir çabalama görmüyoruz. Ekipler ona ulaşabilmek için her türlü çalışmayı yapıyor ama henüz bir sonuç yok. Bulunana kadar burada beklemeye devam edeceğiz. İnşallah Karadeniz babamı bize geri verir” dedi.