Bülten 23.07.2020 19:25 Güncelleme: 24.07.2020 19:19

İtalyan Carrara Mermeri

Konut ya da işyeri tipindeki pek çok alanda oluşan tasarım ve dekorasyon noktasındaki değişimler; bu alanlar içerisindeki en temel parçalardan, en detay parçaya kadar her hususu direkt olarak etkiledi.
İtalyan Carrara Mermeri

Konut ya da işyeri tipindeki pek çok alanda oluşan tasarım ve dekorasyon noktasındaki değişimler; bu alanlar içerisindeki en temel parçalardan, en detay parçaya kadar her hususu direkt olarak etkiledi. Eskiden; parke, mermer gibi detaylar, üzerinde çok fazla düşünülmesi gerekmeyen unsurlardı ancak detayın, bütünü tamamladığı düşüncesi ile tüm kullanılan ürünler maksimum seviyede önem kazandı. Carrara mermer kavramı ile de karşılaşmamız; tam da bu bağlamda oldu. Çeşitlenen mermer yelpazesi içerisinde, en sıklıkla tercih edilen seçeneklerden biri haline gelen bu mermerler; pek çok farklı alandaki kullanımı ile oldukça tercih edilen modeller arasındakini yerini çoktan almaya başladı bile. Doğal bir görüntü elde etmek ve otantik yapılı bir ortam oluşturmak isteyen herkesin ilk tercihleri arasında yerini alan Carrara mermer döşeme ve kaplama gibi alanlarda oldukça rahat kullanılabilecek bir mermer türüdür.

Carrara Mermer Nedir?

İtalyan Carrara mermer beyaz taban rengini esas alan ve üzerinde dumanımsı bir çizgiler bütününün yer aldığı mermer çeşididir. Üzerindeki bu damarlı görüntü; homojen şekilde dağılmış olan bir görsel sunmaktadır. Yoğun ve göz yoran bir yapıdan ziyade, daha sakin ve sade bir yaşam alanı tercih edenler için oldukça kullanışlıdır.

Oldukça modern bir görüntü sunan bu mermerden; sadece zemin kaplamaları için değil, aynı zamanda ev eşyası olarak kullanılan ürünlerin yapımında da yararlanılmaktadır. Elegan bir görüntü sunan Carrara mermer özellikle dayanıklı bir yapıda olması sebebi ile liste başı konumundadır.

Farklı boyutları bulunan bu mermerlerin modası, kolay kolay geçmeyecektir. Her çağa hitap eden havası ile geçmişi ve geleceği kendi içinde harmanlayacaktır.

Carrara Mermer Nerelerde Kullanılır?

Carrara mermer kullanım yeri bakımından oldukça çeşitli bir seçenekler bütünü sunmaktadır. Normalde mermere daha az tercih hakkı tanınırken, bu mermer çeşidinde oldukça fazla bir kullanım alanı bulunmaktadır. Özellikle otellerde sıkça kullanılan, temiz görüntüsü ile fazlasıyla beğenilen Carrara mermerler; ana döşemelerde başlıca kullanılan mermer çeşitlerinden bir tanesidir.

Farklı renkte ama benzer modelde olan diğer mermerler ile kombinasyon oluşturulduğunda; oldukça şık bir görüntü kümesi göze çarpacaktır. Kolon kaplamaları, duvar kaplamaları, mutfaklardaki genel kaplamalar, banyo ve tezgâh uygulamaları gibi alanlarda Carrara mermer sıklıkla tercih edilmektedir.

Tüm bu kullanım alanlarına ek olarak Carrara mermerlerden dekorasyon alanında da yararlanılmaktadır. Özellikle son dönemlerde büyük bir eğilim haline gelen mermer masa, mermer orta sehpa gibi pek çok farklı çeşit; Carrara mermerleri ile çok daha göz alıcı bir görüntüye bürünecektir. Pek çok farklı kullanım alanında rahatlıkla tercih edebileceğiniz bu mermerler, bulunduğu mekâna bambaşka bir hava katmayı vadetmektedir.

Carrara Mermer Fiyatları Nasıldır?

Carrara mermer fiyatları m² bazında değerlendirilen bir özellik göstermektedir. Markadan markaya muhakkak fark olacağı unutulmamalıdır ancak genel fiyatlar bazında, birbirinden çok uçuk noktada farklı seyreden bir çizgiden bahsetmek mümkün değildir. Genel fiyat listesini çerçeve içerisine alacak olur isek; 1,2*305*61 cm boyutundaki bir Carrara mermer için fiyatın 220,00 TL olduğu görülebilmektedir. Başka bir markada ise 30,5*61*1,2 cm boyutundaki bu mermerin m² fiyatı 252,67 TL olarak belirlenmiştir.

Fiyat skalası bazında baktığımızda; m² bazında 200 TL ile 300 TL arasında değişen Carrara mermer son dönemdeki popülerliğini, çok daha uzun seneler koruyacak gibi duruyor. Artık her yaşam alanında; daha temiz görünen, daha ferah ve aydınlık seçimlere gidildiği için ve bu mermerin de istenen tüm özelliklere uygun olduğu bilindiği için; etkisinin uzun süreli olacağı yorumunu yapmak, yanlış olmaz.