Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.05.2024 00:00 Güncelleme: 07.05.2024 14:16

İstanbul'da "Mahzen-38" operasyonu: 10 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Kağıthane, Esenler ve Başakşehir ilçelerinde düzenlenen "Mahzen-38" operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 10 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
İstanbul'da "Mahzen-38" operasyonu: 10 gözaltı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’un Kağıthane, Esenler ve Başakşehir ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-38” operasyonlarında kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, iş yeri baskını, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet ve tehdit suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 10 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Suçta kibirlenenlere, halkın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacaklarını belirten Bakan Yerlikaya, operasyona ilişkin şunları kaydetti:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; Kağıthane ilçesinde 13 Nisan’da D.E. isimli şahsa yönelik silahla öldürme eylemini ve C.Ö., D.A., M.K., ve S.A. isimli şahıslara yönelik silahla yaralama eylemlerini gerçekleştirdikleri, Esenler ilçesinde 29 Nisan’da iş yeri baskını ve 1 Mayıs’ta ikamet kurşunlanması eylemlerini gerçekleştirdikleri ve Başakşehir ilçesinde 1 Mayıs tarihinde iş yeri baskını eylemini yaptıkları tespit edildi.”

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda 5 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda uyuşturucu hap ve fişeğe el konulduğunu ifade etti.