Teknoloji Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.04.2024 14:00 Güncelleme: 12.04.2024 14:05

Instagram anlık mesajlardaki uygunsuz fotoğrafları bulanıklaştırmaya başladı

Stockholm, 12 Nisan (Hibya) – Instagram, anlık mesajlaşma yoluyla taciz ve cinsel şantajı önlemek için, uygunsuz içerikleri bulanıklaştıran ve uyaran bir destek programını test ediyor.
Instagram anlık mesajlardaki uygunsuz fotoğrafları bulanıklaştırmaya başladı

Facebook ve Whatsapp'ın da sahibi olan Instagram'ın ana şirketi Meta, Instagram mesajlarındaki uygunsuz görüntüleri durdurmak için bir destek programı sunacağını açıkladı.

Çıplaklık içeren görüntüleri tespit etmek ve bulanıklaştırmak için kullanılacak program, doğrudan bir Instagram kullanıcısından diğerine gönderilen özel mesajlar için kullanılabilecek

Özellik, 18 yaşın altındaki kişilere ait tüm Instagram hesaplarında otomatik olarak etkinleştirilecek. Yetişkinler için ise isteğe bağlı hale gelecek.

Dijital ve sosyal medyada yer alan çıplak görüntülerin, bazen alıcıyı aşağılamak veya taciz etmek için kullanıldığı, ayrıca cinsel şantaj için de kötüye kullanılabildiği biliniyor.

ABD'deki bazı vakalarda, genç kurbanlar şantajın bir sonucu olarak intihar etmişlerdi. ABD federal polisinin verilerine göre, reşit olmayanlara yönelik cinsel şantaj vakaları son zamanlarda önemli ölçüde arttı.

Çıplak görüntüler ve cinsel şantaj Avrupa'da da bir sorun teşkil ediyor ve Avrupa polis teşkilatı Europol'ün uyarılarına neden oluyor.