Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.05.2024 00:00 Güncelleme: 01.05.2024 12:15

İmamoğlu: Hedefimiz, İstanbul'da yaşam kalitesini yükseltmek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa yakasındaki ilçelerin içme suyuyla ilgili sorunlarını çözen ve çözecek olan İSKİ yatırımlarının açılışlarını yapıp, temellerini attı.
İmamoğlu: Hedefimiz, İstanbul'da yaşam kalitesini yükseltmek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ); Arnavutköy, Sarıyer, Beşiktaş, Bahçelievler, Kağıthane, Küçükçekmece, Esenyurt, Eyüpsultan, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Sultangazi ve Kağıthane ilçelerinde, toplam 47 bin 892 metre içme suyu hattı imalatı gerçekleştirdi.

Seçim sürecinde kullandıkları “Tam yol ileri” kavramının toplum tarafından kabullenildiğine dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çünkü, insanlarımıza moral veriyor. Yani geleceğe dair yol yürümenin, koşmanın çok iyi geldiğini görüyorum insanlarımıza. Zaten bizim için hiçbir zaman hedef, seçim kazanmak değildi. Seçimi kazanacağız elbette ama o, bir günlük mesele. Esas olan sonrası; 5 yıllık mesele. Hedefimiz; İstanbul'da yaşam kalitesini yükseltmek.” dedi.

İstanbul’un ancak doğru, gerçek yatırımlarla sorunlarını çözüp, geleceğini güvence altına alabileceğinin altını çizen İmamoğlu, “Kamu yatırımlarını iyi yönetmek lazım. Kamu yatırımlarını iyi bir bütçelemeyle, doğru projelendirmeyle insanlarımızın hizmetine kazandırmamız lazım. Aksi takdirde, eğer israfa dayalı bir sistemle yönetirseniz, bir avuç insanın ihya edilmesi gibi meseleyi görürseniz, açıkçası geleceğimizi karartan işler olur. Biz, asla buna müsaade etmedik, etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yaptıkları projelerin bir partiye değil, millete ait olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Sizin paranızı iyi kullanmanın gururunu yaşıyoruz. Hizmet kalitemizi ve çeşitliliğimizi de bu anlamda geliştiriyoruz. Yatırımlarımızı, istikrarlı bir biçimde arttırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’a, tarih boyunca uzaktan su ulaştırıldığını hatırlatan İmamoğlu, sözü Melen Barajı’na getirerek, şunları söyledi:

“İstanbul'umuzun 50 yıllık, 60 yıllık su sorununu çözdük, diye tariflenen Melen Barajı, 2016’da açılması planlanmış Melen Barajı konusunda hala sorun çözülmedi. Orada kocaman, çatlak bir gövdeyle bir inşaat duruyor. Nasıl düzeltileceği, nasıl yönetileceği konusunda harekete geçilmiyor. Cevap bile yazılmıyor. Derhal, Melen'in bir kaynak olarak, sağlıklı bir biçimde depolanıp, enerji üreterek İstanbul'a hizmet etmesinin sağlanması şart. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ olarak, böylesi önemli bir problemin çözümüne katkı sunmaya hazırız.”

Açılışını yaptıkları ve temelini atacakları yatırımların toplamının, 1 milyar 262 milyon lira olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Bu arada 39 ilçemizi geziyorum. Her ilçemizde -ayrım yapmaksızın- ne yaptığımızı ne yapacağımızı karşılıklı konuşuyoruz, konuşacağız. Birlikte iş üretmek istiyoruz. Bürokrasimiz eş güdümlü çalışsın istiyoruz. 39 ilçede bu gezilerimizi yaparken, bir yandan önümüzdeki 5 yılın güncel tasarımlarını toparlıyoruz. Ve önümüze çok sağlıklı bir dönem planı çıkacak. diye konuştu.

Yarın 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın kutlanacağını hatırlatan İmamoğlu, “Bugün özel bir teşekkürü de buradan, özellikle bu ve buna benzer bütün işlerimizde emek veren emekçilerimize yollamak istiyorum. Yarın, işçinin ve emekçinin bayramı. Biz, bu bayramı çok önemsiyoruz. İşçimizin, emekçimizin bayramı kutlu olsun.” dedi.