Vakıf Katılım web
Bülten 07.12.2020 16:32 Güncelleme: 07.12.2020 16:35

GÖBEK SARKMASINA KARIN GERME İLE KALICI TEDAVİ

Karın bölgenizde hamileliğinizden sonra kalan bir sarkma mı var? Yoksa bu sarkma çok fazla kilo alıp verdiğiniz için mi oluştu?
GÖBEK SARKMASINA KARIN GERME İLE KALICI TEDAVİ

Karın bölgenizde hamileliğinizden sonra kalan bir sarkma mı var?  Yoksa bu sarkma çok fazla kilo alıp verdiğiniz için mi oluştu? Nedeni her ne olursa olsun sarkmış bir karın, kadınların istediği bir görünüm değildir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op.Dr. Leyla ARVAS, Karın Germe Ameliyatı ‘nı sizler için detaylandırıyor:

Kadınlarda hamilelik, aşırı kilo alıp verme ve düzensiz beslenme sonucunda karın bölgesinde deformasyonlar görülebiliyor. Karın bölgesinde görülen çatlak cilt yapısının yanında sarkmış ve buruşmuş karın derisini Karın Germe Ameliyatı ile düzeltebiliyoruz.

Kimler Karın Germe Yaptırabilir?

Karın kasları zayıflamış, sezaryen çizgisi olarak adlandırılan bölgenin üst kısmında kalan göbek bölgesinde aşağıya doğru sarkma olan, birkaç kez yapılan doğum sonrasında karın bölgesinde çatlakları olan, karın derisi buruşuk ve sarkık görünen kadınlar için son derece uygun bir ameliyattır. Morbid obezite sorunu yaşayan ve morbid obezite tedavisi alan hastalar da, obezite cerrahisinden sonra kalan sarkık derilerden ve erimeye dirençli yağlardan Karın Germe Ameliyatı ile kurtulabilirler.

Ameliyat öncesinde kilo kontrolünün sağlanması oldukça önemlidir.

Karın germe ameliyatından önce hastanın diyet yapması ve zayıflaması gerekiyor. Yapılan diyet ve spora rağmen bir türlü toparlanamayan gevşemiş karın derisinin toparlanması için de yine karın germe ameliyatından faydalanılır. Ameliyat öncesindeki dönemde kilo verilmesi, kilo kontrolünün sağlanması ve kilonun stabil kalması bu bakımdan oldukça önemlidir.

Karın Germe Ameliyatı Riskli bir Ameliyat Mı?

Yapılan her cerrahi müdahalede olduğu gibi karın germe ameliyatında da riskler olabilir. Karın germe operasyonunda hastanın yaşı, sigara bağımlılığı, kalıtımsal faktörler bir bütün olarak ele alınır. Hastanın hayati durumunu ve ameliyat seyrini etkileyebilecek önemli bir hastalığının olmaması gerekir. Operasyon öncesi ön muayenede cerrahınızla konuşup riskler hakkında bilgi almanız, gerekirse operasyonu ertelemeniz gerekebiliyor. Özellikle sigara içiciliği damarların daralmasına ve sertleşmesine neden olduğu için anestezi için ciddi bir risk faktörü. Operasyon sırasında ve sonrasında yaraların kapanmasını ve iyileşme süresini de doğrudan etkilediği için bırakılması zorunlu olan bir alışkanlık. Hekiminizle operasyon hakkında konuşurken kendiniz ile ilgi ayrıntılı bilgi vermeniz ve varsa risk oranlarını öğrenmenizde fayda vardır.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Genel anestezi ile hastane koşullarında yapılan karın germe ameliyatı yaklaşık süresi 5 ile 6 saat arasında seyreder. Liposuction ya da meme  estetik operasyonları ile kombine edilip daha genç ve düzgün bir  vücut formu oluşturulur.

Karın deformasyonları karın germe ile rahatça giderilebiliyor.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasti) karın bölgesindeki erimeyen yağlarla,  gevşek ve sarkık karın derisinin aşağıya doğru çekilerek fazlalıkların alındığı cerrahi bir müdahaledir. Bu operasyonda eğer varsa karın bölgesindeki inatçı yağlar öncelikle Vaser Liposuction tekniğiyle alınır. Daha sonra karın alt ve çizgisinden belin iki yanına doğru tek hat kesi yapılır. Doku ve kaslar birbirinden ayrılarak bacaklara doğru gerdirilir. Birbirine yakınlaştırılan karın kasları dikilerek karnın düz bir görünüme sahip olması sağlanır. Fazlalık teşkil eden deri kesilerek vücut dışına alınır. Deformasyonların, sarkıklığın, cilt çatlaklarının uygun bir şekilde vücut dışına alınmasını sağlayan karın germe ameliyatıyla pürüzsüz ve düzgün bir karın yapısına sahip olunur.

Karın Germe Ameliyatı Hastanede Kalış ve İyileşme Süreci

Karın germe operasyonun türüne ve çıkarılan doku miktarına ya da operasyonun diğer kombine cerrahi müdahalelerle birleştirilmesine göre hastanede kalış süresi 2 güne kadar çıkabilmektedir. Ancak mini karın germe ameliyatlarında tabii ki bu süre kısalmaktadır. Mini karın germe operasyonunda genellikle aynı gün taburcu olunmaktadır.

Karın germe operasyonundan sonra karın kaslarının ve karın derisinin formunun bozulmaması, ödemin gitmesi ve bölgenin iyileşmesini hızlandırmak amacıyla hekimin önerdiği özel korseyi takma mecburiyeti bulunmaktadır. Bu korse 6 hafta boyunca kullanılmalıdır. Karın Germe Ameliyatından bir hafta sonra iş ve günlük yaşama geri dönülebiliyor.

Karın Germe Operasyonundan Sonra İz Kalır Mı?

Karın germe operasyonlarında yapılacak olan işlemin büyüklüğü ile izin büyüklüğü aynı oranda olmaktadır. Eğer hastanın karın yapısı yanlara doğru geniş ise kesi izinin de büyüklüğü aynı oranda olmaktadır. Karın germe ameliyatında hastanın cilt kalitesi ne kadar iyi olursa olsun ya da yapılan teknik ne kadar üst düzey olursa olsun operasyondan sonra muhakkak iz kalmaktadır. Hasta ile hekimin operasyon öncesinde iyi etkileşimde olması, hekimin işine vakıf ve tecrübeli olması, ve ameliyatın çok iyi planlaması ile izlerin minimum düzeyde olması sağlanabilir. Son dönem tekniklerle beraber operasyon izlerinin görünürlüğünü hafifletilebilir. Yara üzerine konulabilen özel içerikli silikon bantlar, kremler, jeller ve lazer uygulamalarıyla izlerin kalıcılığı azaltılabilmektedir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları Neye Göre Değişir?

Planlanan Karın Germe Ameliyatında fiyatlar ameliyatın Mini Karın Germe, Tam Karın Germe, Liposuction’ dan faydalanma ya da Meme Estetiğiyle kombine edilmesine göre değişebiliyor. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Quartz Clinique +90 212 241 46 24 numaralı telefonumuzu arayarak Karın Germe Ameliyatı hakkında bilgi alabilir, muayene randevusu oluşturabilirsiniz.