Halkbank web
Ekonomi Kaynak: NİLAY KARAKAŞ FİLİZ 28.08.2024 17:00 Güncelleme: 23.08.2024 07:21

Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetlerini değerlendirdi.
Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetlerini analizinde şu ifadeler yer aldı:

"Ford Motor Company (F),Detroit merkezli otomobil üreticisi Ford elektrikli araç stratejisini yeniden yapılandırdığını açıkladı. Plan genel hatları ile, yeni bir elektrikli SUV planını iptal etmeyi ve Çinli rakiplerle daha iyi rekabet edebilmek için daha düşük maliyetli ABD'deki batarya üretimini artırmayı içeriyor. Şirketin bu önememeleri almasındaki itici güç elektrikli araç biriminin bu yıl 5 milyar $ ile 5,5 milyar $ arasında zarar etmesini öngörmesi. Zararlarını azaltmak amacıyla Ford’un aldığı ek önlere göre yöntemlere göre şirket F-150 Lightning elektrikli pikap kamyonunun yerini alacak yeni modelin klasmanını 2027'ye erteleyecek, elektrikli araçlara yapılan sermaye harcamalarını bütçesinin yaklaşık %40'ından %30'una düşürecek. Mustang Mach-E'nin bazı batarya üretimini Polonya'dan Michigan'a taşıyarak Enflasyon Azaltma Yasası kapsamında vergi kredilerinden yararlanacak.

BAIDU (BIDU),  Çinli teknoloji devi Baidu’nun İkinci çeyrek düzeltilmiş hisse başı karı  2,89 dolar ile ortalama analist tahmini olan  2,60 doları aştı. Şirketin gelirleri Çin ekonomisindeki durgunluk dolayısıyla reklam gelirlerini azalması sebebiyle 4,67 milyar dolar ile, beklentilerin 70 milyon dolar altında geldi. Baidu'nun gelirinin büyük kısmını oluşturan online pazarlama işinin hacmi % 2 azaldı. Arama motoru olarak bilinen şirket yapay zeka şirketine dönüşümünün bir parçası olarak son yıllarda yapay zekaya ve diğer ileri teknolojilere yaptığı yatırımı artırdı. OpenAI'nin GPT'sine rakip olarak gösterilen Baidu'nun büyük dil modeli platformu Ernie sohbet robotunun geliştiricisi olan şirketin hisseleri sene başından bu yana %25 değer kaybederken, bugün açıkladığı bilançosu sonrası açılış öncesi işlemlerde sınırlı bir kazanım elde etti.

Zoom Video Communications Inc. (ZM), Video iletişim şirketi Zoom, Çarşamba günü piyasa kapandıktan sonra 2025 mali yılının ikinci çeyreğine ilişkin finansallarını açıkladı. Şirket, yıllık gelirini %7 oranında artırmayı başardı. Hisse başı kar konsensüs tahmini olan 1,22 $'ın üzerinde 1,39 $ oldu. Çeyrek döneminde elde edilen gelir ise 1,162 milyar $ ile tahmin edilen 1,15 milyar $'ın üzerinde oluştu. Şirket takip eden çeyrek için, hisse başına kazancını 1,29 $ ile 1,31 $ arasında bekliyor, bu da tahmin edilen 1,24 $'tan daha yüksek bir rehberlik anlamına geliyor. Aynı şekilde şirket devam eden çeyrek için gelirinin ortalama tahmin edilen 1,16 milyar $'ın üzerinde 1,1625 milyar $ olacağını öngörüyor."