Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.05.2024 09:00 Güncelleme: 09.05.2024 09:54

Eurovision yarı finalinde sanatçılardan Filistin dayanışması

Stockholm, 9 Mayıs (Hibya) – İsveç'in Malmö kentinde devam eden Eurovision Şarkı Yarışması'nın ilk yarı finaline siyasi semboller damga vurdu.
Eurovision yarı finalinde sanatçılardan Filistin dayanışması

İsveçli sanatçı Eric Saade Salı akşamı Malmö'den yayınlanan Eurovision şarkı yarışmasının ilk yarı finalindeki performansında, bileğine bağladığı Filistin şalı ile gerçekleştirdi.

Saade daha önce İsrail'in Eurovision'a katılımına karşı bir itiraz dilekçesine imza atmış ve organizatör Avrupa Yayın Birliği EBU'nun yarışmayı yönetme biçimini de eleştirmişti. Ayrıca Filistin bayrakları ve sembollerinin arenaya alınmasına izin verilmemesini de eleştirmişti.

Avustralya'nın katılımı sırasında geleneksel Avustralya üflemeli çalgısı didjeridu'yu çalan Fred Leone,X paylaşımında yayın sırasında göğsüne bir sembol çizildiğini söyleyerek şöyle yazdı:

"Göğsümdeki bir karpuz çizili. Nehirden denize kadar! 200 milyon insan, masum çocuklar, anneler ve babalar bir SOYKIRIMDA öldürülürken izledi ve kutladı. Soykırımı kabul etmiyorum. Büyük büyük babam üç katliamdan kurtuldu. Avustralya'daki ailelerimiz devam eden bir soykırımdan kurtulanlardır. Bu kişisel bir karardı. Bir sanatçı olarak kariyerime ne kadar zarar verirse versin, bundan ne çıkacağı yalnızca gücü elinde tutanlara bağlıdır. Tüm sevgim Filistinli çocuklara. Buna katılmayabilirsiniz, sorun değil ama tarih sizi korkak bir kalleş olarak mahkum edecek."