Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 03.05.2024 15:00 Güncelleme: 03.05.2024 15:13

DEVA Partisi Adana Milletvekili Kısacık: "Ülkemizin kaynakları halkımızındır"

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, TBMM'de gerçekleştirilen Maden Kanunu Değişikliği Teklifi görüşmelerinde konuştu.
DEVA Partisi Adana Milletvekili Kısacık: "Ülkemizin kaynakları halkımızındır"

Milletvekili Kısacık, 13 Şubat’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kuruluna gelen maden kanununda değişiklik teklifinin Erzincan İliç’te meydana gelen olay üzerine geri çekildiğini ifade ederek, “Bu kanunu 7 kardeşimizin cansız bedeni hala İliç’te balçık atlında yatarken tartışıyoruz. En azından yaşanan olaylardan ders alınarak, iş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere bazı iyileştirici maddelerin eklenmiş olmasını beklerdik. Ama kanun, noktasından virgülüne dahi dokunulmadan genel kurula yeniden getirildi” dedi.

Konuşmasında Türkiye'nin yeraltı ve yerüstü kaynaklarının halk için kullanılması gerekitğini vurgulayan Kısacık, şunları belirtti:

"Kanun görüşmeleri boyunca muhalefet temsilcileri, teklif edilen bazı maddelerin, Türkiye'nin enerji kaynaklarının, başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere, bazı ülkelere peşkeş çekilmesine sebep olacağını defalarca belirtmesine rağmen iktidar kanadından elle tutulur bir cevap gelmedi. Nasıl ki ‘Kimseye bir karış toprak vermeyiz’, diyorsak, bu toprakların her karışının, altında ve üstündeki maden ve enerji varlıklarımızın kimse tarafından peşkeş çekilmesine de izin vermeyiz. Bu ülkenin yer altı ve yer üstü tüm kaynakları halkımızındır ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır."