Çorum 27.08.2023 10:02

Çorum'da 200 polisin katıldığı asayiş uygulaması yapıldı

​Çorum'da İl Emniyet Müdürlüğünce "Çorum 19" asayiş uygulaması yapıldı.
Çorum'da 200 polisin katıldığı asayiş uygulaması yapıldı

Çorum'da İl Emniyet Müdürlüğünce "Çorum 19" asayiş uygulaması yapıldı.

İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan'ın koordinasyonunda, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla 13 noktada gerçekleştirilen şok uygulamalara 200 polis ve 65 ekip katıldı.

Durdurulan araçların kontrolü esnasında sürücü ve yolculara uygulama hakkında bilgilendirmede bulunan Pehlivan, tüm çalışmaların huzur ve sükunu sağlamak amacıyla yapıldığını kaydetti. Pehlivan, vatandaşlardan emniyet güçlerine destek olmalarını istedi.

"Çorum 19" huzur uygulamaları kapsamında 2 bin 100 kişinin GBT sorgulaması yapıldı. Uygulama sırasında 1151 araç kontrol edilirken, 103 bin lira trafik idari para cezası kesildi. Ekiplerce 10 litre kaçak alkol, 200 paket kaçak sigara, 2 kurusıkı tabanca, 2 ruhsatsız tabanca, 100 fişek ele geçirildi.

Yayalarla da sohbet eden Pehlivan, Çorum'da halkın rahatsızlık duyduğu, huzursuz olduğu konularla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Arif Pehlivan, uygulama noktasında yaptığı açıklamada, "Çorum'un, huzur ve sükununu, emniyet ve asayişini sağlamak amacıyla uygulamalarımıza başladık. Son dönemde artan asayiş olaylarının önüne geçebilmek için, vatandaşlarımızın huzur ve sükunu için çalışmalarımız devam edecek." dedi.