Magazin Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 30.04.2024 11:38

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 53. anaokulu açıldı

Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 53.Anaokulunu 29 Nisan'da Malatya'da açtı. Yapımını Bridge To Türkiye Fund' ın üstlendiği anaokuluna "Çocuklar Gülsün Diye - BTF Anaokulu" ismi verildi.
Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 53. anaokulu açıldı

Depremi unutmadığını, unutturmayacağını, afet bölgesine desteklerinin ve anaokulu açılışlarının devam edeceğini vurgulayan Gülben Ergen; çocuk gelişiminde 0-7 yaş arasında gerçekleşen ve eğitim materyalleri içeren oyuncakları da içeren okul öncesi eğitimin önemini ve her ilimizde, ilçemizde, köyümüzde anaokulları bulunmasının gereğini vurguladı. Ayrıca sosyal medyada tanıştığı ve destek olma sözü verdiği SMA Tip-1 Hastası Ezel bebek ve ailesini açılış konuşmasında kürsüye davet eden Gülben Ergen, Ezel bebeğin ihtiyacı olan tedaviyi alabilmesi için düzenlenen valilik izinli yardım kampanyasına destek olunması için çağrıda bulundu.   

Açılış törenine Dernek Başkanı Gülben Ergen, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, Yazıhan Kaymakamı Sn. Rabia Yurdakul,Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ve devlet protokolü katıldı. Açılışın ardından Millî Eğitim Bakanlığı’na hibe edilen Çocuklar Gülsün Diye-BTF Anaokulu’nda yaklaşık 100 öğrenci eğitim alacak. 

Malatya Yazıhan’da açılan 53. Çocuklar Gülsün Diye – BTF Anaokulu çocuklarımızın hareket, bilişsel, sosyal ve duygusal, dil ve öz-bakım alanlarında desteklenerek var olan potansiyellerini ortaya çıkarmalarını ve en üst düzeyde geliştirmelerini amaçlayan, programlı ve sistemli bir eğitim almalarını sağlayarak geleceğimizi aydınlatacak gençlerin yetişmesine büyük katkı sağlaması amaçlanmaktadır.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay Reyhanlı, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya Manavgat, Manisa-Soma, Gaziantep Şahinbey, Erzincan, Mersin, Konya-Akşehir, Antalya-Konyaaltı, Ankara, Ağrı, Uşak, Artvin, İzmir, Rize, Ordu-Altınordu, Ordu-Fatsa, Eskişehir, Ordu-Kumru, Diyarbakır-Bismil, Denizli, Siirt, Niğde, Diyarbakır-Hani, Kahramanmaraş Pazarcık, Gaziantep-Islahiye, Kilis, Adana, Osmaniye, Hatay-Kırıkhan, Hatay İskenderun, Hatay Samandağ ve Adıyaman’da anaokulları yaptı.  

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmaya önümüzdeki dönemde de devam edecek.