Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.05.2024 16:00 Güncelleme: 06.05.2024 16:25

Çin: BM'nin insan hakları kurumlarıyla iletişime hazırız

Çin'in Birleşmiş Milletler'in (BM) insan hakları ile ilgili kurumlarıyla yapıcı iletişim ve işbirliğinde bulunmaya hazır olduğu bildirildi.
Çin: BM'nin insan hakları kurumlarıyla iletişime hazırız

Çin’in Birleşmiş Milletler’in (BM) insan hakları ile ilgili kurumlarıyla yapıcı iletişim ve işbirliğinde bulunmaya hazır olduğu bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen olağan  basın toplantısında, BM Tek Taraflı Zorlayıcı Tedbirlerin İnsan Hakları Üzerindeki Etkileri Özel Raportörü Alena Douhan’ın yakın tarihte yapacağı Çin ziyareti hakkında bilgi verdi.

Sözcü Lin, Çin’in daveti üzerine BM Özel Raportörü Douhan’ın 6-17 Mayıs günlerinde Çin’i ziyaret ederek ilgili devlet kurumları, işletmeler, sektörel dernekler ve sivil toplum örgütleriyle temaslarda bulunacağını kaydetti.

Li Jian, Çin’in karşılıklı saygı temelinde İnsan Hakları Konseyi dâhil olmak üzere BM’nin insan hakları ile ilgili tüm kurumlarıyla yapıcı iletişim ve işbirliğinde bulunmaya, küresel insan hakları davasının sağlıklı şekilde geliştirilmesine güç katmaya hazır olduğunu ifade etti.