Savunma 31.01.2024 14:58

"Çalışmalar sizlerin ellerinden çıkacak"

"Çalışmalar sizlerin ellerinden çıkacak"

Türk savunma sanayisi ürünlerinin güvenlik güçlerinin yurt içi ve dışındaki harekatlarında başarıyla kullanıldığını dile getiren Görgün, dost ve müttefik ülkelerin de bu ürünleri sıklıkla envanterlerine almaya başladıklarını belirtti.

Görgün, 2024 sonrasında teslim edecekleri, çalıştıkları birçok projeyi konuştuklarını, bu bağlamda uydu-uzay sistemlerinin kullanımının da yaygınlaşacağını vurguladı.

Otonom ve sürü sistemlerin geleceğin önemli gündem maddelerinden biri olacağına işaret eden Görgün, hem tedbir oluşturmak hem de bu teknolojilerde çözümler geliştirmenin önemli fırsatlar sunacağını söyledi.

Türk savunma sanayisi ürünlerinin yurt dışında kullanımı yaygınlaştıkça KOBİ'lerin dünya devi firmalara da iş yapacağına inandığını dile getiren Görgün, "Dünyada ilk 10'a giren şirketlere KOBİ'lerimizin iş yapabilmesinin önemli bir aşama olacağını değerlendiriyorum. Bu yönde de çalışıyoruz." diye konuştu.

"Türkiye, savunma sanayisi ve teknolojide yakaladığı başarıyı katbekat arttırarak devam edecek." ifadesini kullanan Görgün, "Bunda en önemli unsur da sahip olduğumuz insan kaynağı olacak. Göğsümüzü kabartan çalışmalar sizlerin ellerinden çıkacak. Açık denizlerden uzayın derinliklerine uzanan başarılar birbiri ardına gelecek" dedi.