Teknoloji Kaynak: Bahar YILDIRIM 05.05.2024 09:10

BT sektörüne başarılı giriş yapmak için tamamlanması gerekenler

Hayatımızın hemen her alanını etkileyen ve sürekli olarak gelişen sektörlerden biri olan bilişim hem teknolojik yeniliklerin öncüsü hem de ekonomik büyümenin itici gücü olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda sektör, bu alanda kariyer yapmak isteyenler için de büyük fırsatlar sağlıyor. Ancak bu talebi karşılamak için profesyonellerin sürekli olarak kendilerini güncellemesi, yeni teknolojilere adapte olması ve problem çözme becerilerini geliştirmesi gerekiyor.
BT sektörüne başarılı giriş yapmak için tamamlanması gerekenler

ni teknolojilere adapte olması ve problem çözme becerilerini geliştirmesi gerekiyor. BT alanında başarılı bir kariyer inşa etmek ve bu sektöre girmek isteyen herkese erişilebilir eğitim fırsatları sunan GoIT; Data Analisti, Full Stack Developer ve QA Tester kurslarıyla bireylerin kariyerlerini şekillendirmelerine bu gereklilikleri edinmelerine yardımcı olmak için özelleştirilmiş eğitim programları sunuyor. 

Günümüzün rekabetçi iş dünyasında, teknoloji ve bilişim sektörleri hızla gelişiyor ve bu sektörlerde uzmanlaşmış profesyonellere olan talep artıyor. Teknoloji, iş dünyasının her alanını etkilerken, işletmelerin rekabet avantajı sağlaması için önemli bir faktör haline geliyor. Özellikle dijital dönüşüm sürecinin hızlanmasıyla birlikte, yazılım geliştirme, veri analizi, yapay zeka, siber güvenlik gibi alanlarda uzmanlaşmış profesyonellere olan ihtiyaç giderek artıyor. Şirketler, rekabetçi kalmak ve büyümek için bu teknolojilere hakim olan yetenekleri işe almaya ve elde tutmaya odaklanıyor. Bu durum, teknoloji ve bilişim sektörlerindeki iş olanaklarını genişletirken aynı zamanda bu alanda kariyer yapmak isteyenler için büyük fırsatlar sunuyor. Alanında profesyonel eğitmenler ile şu ana kadar 6 ülkede 17 bin öğrenciye hizmet veren ve yeni başlayanlar için uluslararası bir teknoloji eğitim şirketi olan GoIT; Data Analisti, Full Stack Developer ve QA Tester kurslarıyla sektöre yeni yetenekler kazandırmaya devam ediyor. GoIT kurslarına katılan öğrencilerin, uzman eğitmenlerin sunduğu eğitim içerikleriyle edindikleri kazanımlar ise sektör ortalamasının oldukça üzerinde. GoIT eğitmenleri, BT sektörüne başarılı bir giriş yapmak için tamamlanması gereken 3 temel kursun detaylarını aktarıyor.

 

1. GoIT Data Analisti Kursu:Sektörün ihtiyaçlarına uygun nitelikli veri analistleri yetiştirmek için hazırlanan GoIT Data Analisti Kursu, IT sektörüne giriş yapmak isteyen ancak kodlama yapmak istemeyen kişiler için idealdir. Data analistlerine tüm sektörler ihtiyaç duyduğu için kurs sonunda öğrencilerin uzmanlık kazanarak kariyer olanaklarını artırmaları, yüksek maaş imkanı kazanmaları ve değerli bir profesyonel ağ oluşturmaları sağlanıyor.  %70 uygulama, %20 geri bildirim ve %10 teori ile işlenen canlı dersler, haftada iki kez sektörün önde gelen uzmanları tarafından tarafından veriliyor. 5 aylık süre boyunca Google Tabloları, SQL, Tableau, Python ve A/B Testi gibi temel ve ileri düzey modüllerle kapsamlı bir müfredat sunan GoIT Data Analisti Kursu, kariyer danışmanları tarafından düzenlenen webinarlar ile iş arama becerilerini geliştirme fırsatı sağlıyor. GoIT ayrıca kapsamlı bir öğrenme yönetim sistemi (LMS) ve mentorluk desteği ile öğrencilere destek oluyor.

 

2. GoIT Full Stack Developer Kursu: İleri düzey web geliştirme becerilerini kazandıran GoIT Full Stack Developer Kursu, yazılımı A’dan Z’ye öğrenmek isteyen kişiler için dizayn edildi. Geniş yetenek aralığıyla hem ön uç hem de arka uç web geliştirme becerileri kazandıran kurs sayesinde öğrenciler kariyerlerinde daha fazla seçenek ve istihdam fırsatı yakalayabilecek. HTML+CSS, JavaScript, React ve Node.js gibi temel ve ileri düzey teknolojileri kapsayan dört ana bloktan oluşan kapsamlı Full Stack Developer kursunun %70’i uygulama, %20’si geri bildirim ve %10’u teori ağırlıklı bir yaklaşımı benimsiyor. Öğrenciler, kursta teknik becerilerin yanı sıra davranışsal becerilerini geliştirerek ekip içerisinde nasıl çalışacaklarını ve IT şirketlerinin kültürünü kavrama şansı yakalıyor. Öğrenme sürecindeki başarıyı raporlayan öğrenme yönetim sistemi sayesinde öğrenciler, iş bulma sürecine destek sağlayan kariyer hazırlık hizmetlerinden faydalanabiliyor ve iş teklifi alma garantisine ulaşıyor.

3. GoIT QA Tester Kursu: Yazılım test uzmanları için kapsamlı bir eğitim programı sunan GoIT QA Tester Kursu, IT sektöründe kolay bir şekilde giriş yapmak isteyen yazılım test uzmanlarına yönelik kapsamlı bir eğitim programıdır. Temel araçları kapsayan ve geniş bir müfredat sunan bu kurs, pratik deneyim kazandırmak için proje odaklı çalışmalar ve ekip projeleri içeriyor. Bu kurs sayesinde öğrenciler, Uluslarası Test Yeterlilik Sınavı olan ISTQB’ye hazırlanabilirken, bu sertifikayı kazanarak sektörde bir adım öne çıkma şansı yakalıyor. Öğrenciler diğer iki kursta olduğu gibi, iş arama sürecine destek sağlayan kariyer hazırlık hizmetlerinden faydalanabilirken, mezun olduktan sonra iş teklifi alma garantisini yakalamış oluyor.