Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Musa ALİOĞLU 24.04.2024 15:44

Binance TR: Küresel Ölçekte Yerel Borsa

Binance'in küresel kripto piyasasındaki kullanıcı odağı ve finansal özgürlüğü artırma misyonundan ilham alarak 2020 yılında Türkiye'de kurulan Binance TR, kripto varlık borsalarının gelişen ekosisteminde önemli bir rol oynuyor. Yalnızca Türkiye'de yaşayan kullanıcıları hedefleyen yerel bir borsa olmasına rağmen, Binance TR etkisiyle küresel düzeyde de büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.
Binance TR: Küresel Ölçekte Yerel Borsa

ABD'de Şubat ayında kabul edilen spot BTC ETFleri ve Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen dördüncü Bitcoin Halving'i, yılın ilk çeyreğinde kripto endüstrisine büyük bir talep ve ilgi getirdi. Yükselen benimseme, kullanıcı sayısı ve işlem hacimleri ile birlikte kripto endüstrisinin ivme kazanmaya devam ettiği bu dönemde, Binance TR, Türk kullanıcıların çeşitlilik kazanan ihtiyaç ve kullanım alanlarına yönelik çeşitli araçlar ve yerel çözümler sunmaya devam ederek Türk kullanıcıların en çok tercih ettiği platformlardan biri oldu.

 

Yükselen eğilimdeki global gelişmeler doğrultusunda, Binance TR, Türkiye'deki lider konumunu korurken, CoinMarketCap adlı dünyanın en sık başvurulan fiyat takip platformunda da küresel kripto varlık borsaları sıralamasında 15. sırada yer alarak en yüksek puana sahip yerel borsa oldu. Ayrıca, dijital veri analitik şirketi Sensor Tower’ın doğruladığı verilere göre Binance TR, mobil uygulama indirmeleri açısından da 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de en çok tercih edilen yerel borsa olarak küresel düzeyde 15. sırada yer aldı ve en çok indirilen yerel kripto ve fintech uygulaması oldu.

 

Binance TR, geniş kitlesi ile sıkı bir iletişim ve destek ağı kurarak kullanıcılarına olan bağlılığının da bir kez daha altını çiziyor. Sadece Türkiye özelinde, sosyal medyada da 1.1 milyon büyüklüğünde bir takipçi kitlesine sahip olan Binance, çeşitli toplumsal sorumluluk projeleri ile de kullanıcılarını destekliyor.  Örneğin, Şubat ayında ilk 50 mezununu veren Binance Teknoloji’de Kadın Akademisi, Mart ayında Hatay’a taşınarak depremden etkilenen 80 kız üniversite öğrencisine kripto ve blockchain konusunda eğitim sağladı ve her yıl İstanbul’da düzenlenen topluluk iftar yemeği yerine derslerin yapıldığı konteyner kentteki ailelere Ramazan paketi dağıtma kararı aldı. Ocak’tan bu yana 130 öğrenci mezun eden Akademi, 5 yıl içinde 5,000 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

 

Binance TR CEO'su Mücahit Dönmez, borsanın başarısının temelinde kullanıcı odaklı zihniyetin ve Binance'in finansal özgürlüğü artırma misyonunun yattığını açıkladı. "Piyasalar, küresel kripto ekosisteminde artan benimseme ve kullanım alanlarıyla ivme kazanmaya devam ederken, Türkiye de kripto için önemli bir merkez olmaya devam ediyor. Binance TR olarak, kullanıcılarımıza güvenli ve kolay bir şekilde erişim sağlamaya devam etmek için 2024 yılında gelmesi beklenen mevzuatlara tam uyumu hedefliyoruz ve bu nedenle teknoloji ve insan kaynakları alanlarında yaptığımız yatırımlara devam ediyoruz" dedi.

 

Binance TR, platformunda 200’e yakın farklı Türk Lirası işlem çiftiyle piyasadaki en geniş Türk Lirası işlem çifti seçeneklerini sağlayarak kullanıcıların işlemlerini kolaylaştırıyor.   Ayrıca 7 farklı banka ile işbirliği yaparak kullanıcılar için 7/24 Türk Lirası yatırma ve çekme imkanı sunan Binance TR, 2023 yılında aldığı ISO 27001 ve ISO 27701 sertifikaları ile kullanıcılara daha güvenli bir deneyim sağlıyor.