Seyahat - Turizm Kaynak: Bahar YILDIRIM 18.06.2024 13:00 Güncelleme: 14.06.2024 14:43

Başkan Aydın: Osmangazi'de turistlerin konaklama süresini 1 haftaya çıkartacağız

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ortak akılla yapılacak çalışmalar ile turistlerin ortalama konaklama süresini 1,8 günden 1 haftaya çıkarılması gerektiğini söyledi.
Başkan Aydın: Osmangazi'de turistlerin konaklama süresini 1 haftaya çıkartacağız

Osmangazi Belediyesi’nin Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Geçmişten Geleceğe Osmangazi çalıştayında, ilçenin tarihi dokusunu ayağa kaldıracak ve kent turizmine katkı sağlayacak konular ele alındı.

Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve oturum başkanlığını ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı Yüksek Mimar Mithat Kırayoğlu’nun yaptığı çalıştayda Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Vural Aslan ve Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Polat, belediye bürokrat ve personelini Bursa’nın tarihi ve geleceğe taşınacak tarihi mirasıyla ilgili bilgilendirdi.

Osmangazi’nin 3 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Aydın, “Bölgede kamulaştırılıp açılması gereken alanlar mevcut, orada turistleri çekebilecek bir çok alan var. Ortak akılla yapılacak çalışmalar ile turistlerin ortalama konaklama süresini 1,8 günden 1 haftaya çıkartmamız gerekiyor. Bu iş, elbirliğiyle yapılacak bir iş. Bu önemli çalışmaya katkı sağlayan değerli hocalarımız, dekanımız ve belediye personelimize teşekkür ediyorum” dedi.