Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Rahime SEZGİN 26.06.2024 17:00 Güncelleme: 26.06.2024 14:48

Barış içinde bir arada yaşamanın beş ilkesi için etkinlikler düzenlenecek

Çin Dışişleri Bakanlığı, Barış İçinde Bir Arada Yaşamanın Beş İlkesi'nin yayımlanmasının 70. yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleneceğini açıkladı.
Barış içinde bir arada yaşamanın beş ilkesi için etkinlikler düzenlenecek

Çin Dışişleri Bakanlığı, Barış İçinde Bir Arada Yaşamanın Beş İlkesi’nin yayımlanmasının 70. yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleneceğini açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugün başkent Beijing’de düzenlenen basın toplantısında, ‘‘70 yıl önce, dönemin Çin Başbakanı Zhou Enlai, egemenlik ve toprak bütünlüğüne karşılıklı saygı, saldırmazlık, iç işlerine karışmama, eşitlik ve karşılıklı yarar ve barış içinde bir arada yaşama şeklindeki beş ilkeyi ortaya koydu. Geride kalan 70 yıl içinde bu ilkeler, dünya ülkeleri tarafından genel kabul gördü, uluslararası ilişkilerin ve uluslararası hukukun temel ilkesi haline geldi.’’ ifadelerini kullandı.

Sözcü, yeni dönemde barış içinde bir arada yaşamanın beş ilkesini koruyup yaygınlaştırmak, dünyadaki kriz ve meydan okumaları göğüslemek ve tüm ülkelerin barış, kalkınma ve işbirliği yönündeki beklentilerine ayak uydurmak  için 28 Haziran günü Beijing’de bir anma toplantısı dahil bir dizi etkinlik düzenleneceğini kaydetti.

Mao, çok sayıda yerli ve yabancı konuğun katılması beklenen etkinliklerde, küresel krizlerin üstesinden gelinmesi için çözüm arayışlarında bulunulacağını ifade etti.